Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Web.de
Ceļotājiem ASV jāuzmanās, jo meksikāņu virtuvē iecienītās salsas mērces vai avokado pasta gvakamole aizvien biežāk izraisa saindēšanos ar pārtikas produktiem Amerikas Savienotajās Valstīs. Laikā no 1998.-2008. gadam pēc saindēšanās skaits pēc uzkodu mērču notiesāšanas palielinājies vairāk nekā uz pusi, tā ziņo ASV veselības uzraudzības institūcija CDC. Īpaši daudz inficēšanās gadījumu radies pēc restorānu apmeklējuma.
Saindēšanās cēlonis pēc CDC domām varētu būt mērču svaigās sastāvdaļas, piemēram, tomāti vai koriandrs, kas netiek uzglabāti atbilstoši zemā temperatūrā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.