TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Par Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona vēstnesi izvēlēts Dzintars Kristovskis


Atzīmējot Rīgas-Gaujas reģiona iegūto titulu “Eiropas gastronomijas reģions 2017”, par tā oficiālo vēstnesi iecelts restorāna “Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” šefpavārs Dzintars Kristovskis.

Dzintars profesionālajā virtuvē darbojies jau vienpadsmit gadus, taču par visvērtīgākajiem viņš uzskata tieši pēdējos četrus. To laikā aizsākts un joprojām turpinās darbs pie tīras reģionālo produktu virtuves izveides, kas sevī ietver gan savvaļas velšu izzināšanu, gan šim reģionam atbilstošu dzērienu lološanu un tiem pienācīgas goda vietas atvēlēšanu uz svētku galda. Šefpavāra filozofija balstīta domā par tīru ēdienu - gan dabiskām, ekoloģiski augušām sastāvdaļām, tīrām garšām, gan ēdienu minimālām kombinācijām, taču maksimāliem garšas akcentiem.

Dz. Kristovskis tika uzrunāts kļūt par Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona vēstnesi, jo viņa filozofija pilnībā atbilst arī Eiropas gastronomijas reģiona izstrādātajam konceptam “Ar dabu škīvī”. Kā atklāj pats garšu meistars, lai radītu jaunas un Latvijai vien raksturīgas receptes, daudzas stundas viņš pavada mežos un pļavās, garšojot un atklājot jaunus augus, ko tālāk pasniegt apmeklētājiem restorānam atbilstošā stilā. Viņa izstrādātajā ēdienkartē atrodami pat tādi nenovērtēti augi kā balanda, gārsa, nātres, panātres, rasaskrēsliņš u.c.

Kā norāda pats Dz. Kristovskis, “tehnoloģijas un gatavošanas iespējas mūsdienās ir tik attīstītas, ka es jūtu nepieciešamību atgriezties pie saknēm. Rīgas-Gaujas reģiona izstrādātais koncepts ir tieši par to – par produktiem un izejvielām, ko esam slavinājuši, cienījuši un likuši galdā jau gadu simtiem,  iegūtas no pašu mežiem, plavām, upēm un ezeriem.”

 

Par Eiropas gastronomijas reģionu

 

Rīgas - Gaujas reģions, kura vadošais partneris ir Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB), bet sadarbības partneri – Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteris, Siguldas novada dome, Valmieras pilsētas pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība, ieguvis Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017. gadā. Akcenējot dabas bagātības un gastronomisko mantojumu reģionā, tiks izstrādāta arī īpaša pasākumu un aktivitāšu programma.

Tam radīts arī īpašs koncepts Wild at palate (Ar dabu šķīvī - latv.val). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu mežos, upēs vai pļavās aiz mājas loga.

 

Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un  kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

 

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Liepājas skaņas Rundāles pilī Bauskas TIC
14. decembra vakars Rundāles pils Baltajā zālē būs veltīts kamermūzikai. | Skatīt vairāk
Latvija
 AizraujošaisViduslaiku mantojums Alūksnē Alūksnes TIC
Ir vairākas iespējas, kā izzināt un izbaudīt Alūksnes viduslaiku pils īpašo stāstu, tomēr vispilnīgāk tas atklāsies, ja izmantosi tās visas. | Skatīt vairāk
no 4 EUR
Ziemassvētku koncerts Skaistkalnes baznīcā Bauskas TIC
Uz Ziemassvētku noskaņu koncertu Skaistkalnes katoļu baznīcā aicina dziedātāja Aleksandra ŠPICBERGA! | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas Ziemassvētku tirdziņš Alūksnes TIC
Ziemassvētku tirdziņš Alūksnē ik gadu pulcē daudz alūksniešu, pilsētas viesu, lai satiktos, baudītu Ziemassvētku noskaņu mūziku, iegādātu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93644285sec.