TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgā ar īpašu ēdienkarti pārsteigs atzīts šefpavārs no ASV

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar Amerikas Savienotajām Valstīm raksturīgām garšām un produktiem un lai atzīmētu Rīgas un Sandjego pilsētu sadraudzību, Rīgas svētku laikā pilsētā viesosies un gardēžus pārsteigs atzīts ASV restorāna The Curious fork šefpavārs Darils Bigs (Daryl Bigg).

D.Biga īpaši gatavotu un pārdomātu sešu kārtu ēdienkarti Rīgas un Latvijas gardēžiem būs iespējamsnobaudīt11. un 12.augustā restorānā Entresol. Tās plānotas kā ieskats Amerikai raksturīgās garšās, kas mijas ar izsmalcinātiem meksikāņu virtuves elementiem. Divus vakarus tiks piedāvāti tādi ēdieni kāseviče ar laimā marinētām garnelēm un jūras ķemmītēm, tostada (kukurūzas tortilja) ar avotkresēm, avokado un dūmos kaltētu halapeno piparu, eskites (kukurūzas salāti), Sandjego zivju tako ar mencas tempuru alus mīklā, sautēta cūkas lāpstiņa ar kukurūzas plāceni, Meksikas fizāļiem un čurro (cepts mīklas izstrādājums) ar kanēli, dedzinātu cukuru un melno šokolādi.

Sestdien, 13.augustā, no plkst. 12:00 – 20:00 D. Bigs kopā ar šefpavāru Raimondu Zommeru priecēs Spīķeros notiekošajā Rīgas svētku restorānā. Pieturoties pie izstrādātā koncepta, ka arī Latvijas populārākie šefpavāri gatavo un sniedz ieskatu ielu ēdiena pasniegšanā, apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt ASV ielu ēdienu.

Vizītes laikā ASV šefpavārs viesosies un iepazīs arī vairākus citus restorānus Rīgā, Jūrmalā un Tērvetē, dosies izzinošā tūrē uz Rīgas Centrāltirgu, apmeklēs Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju un citas interesējošas vietas.

D.Bigs sākotnēji strādājis kā biznesa sistēmu speciālists, taču pēdējos gadus personīgi un profesionāli iesaistīts Sandjego ēdiena, vīna un alus kultūras veidošanā. Viņš ir īpašnieks un šefpavārs restorānā The Curioous fork, kā arī saņēmis vairākas balvas un atzinības – divas reizes ieguvis San Diego Magazine Best of SD, DEl MAr Times lasītāju nominācija kategorijā “Labākās brokastis, pusdienas, deserts un konditoreja”, bijis žūrijas loceklis vairākos gastronomijas un vīna festivālos.

Tālrunis rezervācijām sešu kārtu vakariņām: +371 20122220.Detalizēta ēdienkarte apskatāma šeit:https://www.facebook.com/events/1615605318736979/

Cena: 55 eiro no personas.

Šefpavāra vīzīti organize Rīgas domes Ārlietu pārvalde, Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs un Pavāru klubs, atzīmējot Rīgas Austrumu izpilddirekcijas un ASV Sandjego pilsētas sadraudzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas izaicinājums'25 sākas Veclaicenē Alūksnes TIC
Iesāc jauno 2025. gadu ar aktīvu atpūtu un ļaujies aizraujošu ainavu, cienījamu kilometru un izklaidējošu uzdevumu pilnā piedzīvojumā pašā ziemas | Skatīt vairāk
Latvija
Liepājas skaņas Rundāles pilī Bauskas TIC
14. decembra vakars Rundāles pils Baltajā zālē būs veltīts kamermūzikai. | Skatīt vairāk
Izdota Bauskas novada tūrisma himna Bauskas TIC
Noklausies jauno hitu un seko līdzi izaicinājumam - tūrisma himna nu jāizveido #LiepājaTravel komandai! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.11.2024 - 29.11.2024 Rundāles ūdensdzirnavās "Vienā laivā" Bauskas TIC
Iedvesmojoša mazo uzņēmēju tikšanās Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5186851sec.