TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ķīnas iedzīvotāji iepazīst Latvijas izcilākos produktus, kultūru un mākslu

4. septembrī, Ķīnas Tautas Republikas galvaspilsētā Pekinā, lielveikalā “SOGO”, ar Latvijā ražotām precēm, pavāru meistarklasēm, dažādiem kultūras un sporta pasākumiem, Latvijas dizaina produkcijas prezentācijām un radošām darbnīcām tika atklātas Latvijas dienas Ķīnā Taste Latvia.

Latvijas dienu atklāšanā Latvijas Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens uzsvēra: “Latvijas dienu Ķīnā norise notiek laikā, kad atzīmējam Latvijas un Ķīnas diplomātisko attiecību izveidošanas 25. gadadienu. Šī ir brīnišķīga iespēja ne tikai iepazīstināt Ķīnas sabiedrību ar Latviju, tās labākajiem ražojumiem un kultūru, bet arī izvērtēt līdzšinējo abu valstu sadarbību”.

Latvijas un Ķīnas divpusējās tirdzniecības apjomi pakāpeniski pieaug – pērn Ķīna bija Latvijas eksporta otrs lielākais galamērķis ārpus ES. Ar katru gadu pieaug Ķīnas investīciju apjoms Latvijā un šobrīd mūsu valstī aktīvi darbojas 178 uzņēmumi, kuros ir Ķīnas investīcijas.

Neskatoties uz lielo ģeogrāfisko attālumu starp Latviju un Ķīnu, abas valstis vieno tās cilvēku mīlestība pret kultūru, vēsturi, mākslu, mūziku un labu ēdienu. “Latvijas dienu ietvaros prezentēsim gandrīz 50 Latvijas ražotāju izcilus produktus. Iepazīstot Latvijas virtuvi un izcilo pavāru sniegumu, Ķīnas iedzīvotāji sapratīs, kāpēc mūsu galvaspilsēta Rīga pasaulē pakāpeniski kļūst zināma kā gardēžu galamērķis,” norādīja Ašeradens.

Latvijas dienas Ķīnā Taste Latvia notiks laikā no 4. līdz 17. septembrim, kas tiek organizētas ar mērķi sekmēt Latvijas produktu atpazīstamību, pavērt plašākus ceļus mūsu elsportētājiem, kā arī iepazīstināt Ķīnas iedzīvotājus ar Latvijas bagāto kultūru un mākslu, kā arī tūrisma iespējām.

Par godu Latvijas dienām Pekinas lielveikala „SOGO” pirmais stāvs atvēlēts tikai un vienīgi Latvijas ražojumiem. Pircēji var degustēt un iegādāties dažādus Latvijas produktus, kā arī piedalīties dažādās meistarklasēs un baudīt Latvijas kultūru izcilu mākslinieku un sportistu priekšnesumos.

Latvijas dienu ietvaros pirmdien, 5. septembrī, Pekinā tiks organizēts arī Latvijas – Ķīnas biznesa forums, lai veidotu jaunas ekonomiskās attiecības starp abu valstu uzņēmējiem.

Latvijas dienas Taste Latvia šogad notiek jau sesto gadu pēc kārtas, kuras organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Pirms tam šādas Latvijas dienas ir notikušas Igaunijā, Azerbaidžānā, Maskavā, Somijā, Itālijā un citur.

Kā informējām iepriekš, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens no 3. līdz 11. septembrim atrodas darba vizītē Ķīnā, kuras laikā pārrunās Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas ar augsta līmeņa Ķīnas amatpersonām, kā arī piedalīsies Latvijas dienās Ķīnā un Latvijas – Ķīnas biznesa forumā.

Līdz ar ministru vizītē uz Ķīnu devušies vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmēji no transporta, kokapstrādes, pārtikas, tekstila dizaina, kā arī juridisko un tulkojumu pakalpojumu sniegšanas nozarēm. Lielāko uzņēmēju delegācijas skaitu sastāda kokrūpniecības nozares uzņēmumu pārstāvji – 11 Latvijas kompānijas.

Papildu informācija par Latvijas – Ķīnas ekonomisko sadarbību

2015. gadā Latvijas kopējais preču un pakalpojumu tirdzniecības apgrozījums ar Ķīnu bija 567,3 milj. EUR, kas ierindoja Ķīnu 12. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā. 2015. gadā Ķīna bija Latvijas 23. nozīmīgākais eksporta un 9. nozīmīgākais importa partneris. Tirdzniecības bilance ar Ķīnu bija negatīva (-340,6 milj. EUR).

2015. gadā Latvijas preču eksports uz Ķīnu bija 108,5 milj. EUR, kas ir par 3% vairāk nekā 2014. gadā, bet imports no Ķīnas – 415,5 milj. EUR, palielinoties par 18% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Ķīnu ir koksne, un tās izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektroiekārtas, metālu izstrādājumi un minerālie produkti. Savukārt visvairāk no Ķīnas ieved mašīnas, mehānismus un elektriskās iekārtas.

2015. gada beigās Ķīnas uzkrātās tiešās investīcijas Latvijā 5,8 milj. EUR. Latvijas uzkrātās tiešās investīcijas Ķīnā bija 0,1 milj. EUR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.8999691sec.