TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Fitek piedāvā Eiropā izmantotu e-rēķinu platformu

Finanšu tehnoloģiju pakalpojumu uzņēmums Fitek 15. janvārī kļuvis par pirmo uzņēmumu Baltijas valstīs, kas piedāvā pieeju Eiropā plaši izmantotai e-rēķinu platformai PEPPOL

Fitek ir pievienojies Eiropas elektronisko dokumentu un e-rēķinu tīklam PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online).  Sākot ar 15. janvāri, Fitek klienti Igaunijā, Latvijā un Lietuvā var sūtīt un saņemt Eiropas uzņēmumu un organizāciju e-rēķinus.

Fitek pārdošanas direktors Alvis Dimitris:  "Fitek bieži saņem jautājumus par iespēju nosūtīt e-rēķinus uzņēmumiem Eiropā.  Tagad tas ir iespējams.  Esam pirmais uzņēmums Baltijas valstīs, kas var palīdzēt uzņēmumiem Baltijā saņemt un nosūtīt e-rēķinus, izmantojot PEPPOL tīklu.  Daudzi uzņēmumi Eiropā pieprasa nosūtīt tiem rēķinu elektroniski apstrādājamu datu formātā, un mēs vēlamies būt pirmie Baltijā, kas spēj nodrošināt šādus - Eiropas standartiem atbilstošus risinājumus."

PEPPOL ir Eiropā plaši izmantota platforma elektronisko dokumentu apmaiņai, kas sniedz atbalstu  un veicina e-rēķinu risinājumu attīstību.  2008.gadā to sāka veidot Eiropas komiteja sadarbojoties ar PEPPOL Konsorcija dalībniekiem. PEPPOL izveides mērķis bija vienkāršot pārrobežu e-rēķinu apmaiņu izstrādājot tehnoloģiju standartus. Dalība PEPPOL uzlabo dažādu nozaru uzņēmumu un ES pārvaldes iestāžu sadarbības efektivitāti vienlaikus samazinot izmaksas. PEPPOL e-rēķinu platformai pievienojušies jau 160 tūkst. uzņēmumu no visas Eiropas.

Direktīvā 2014/55/EU teikts, ka vislielākās priekšrocības izsūtot e-rēķinus ir, ja rēķinu sagatavošana, nosūtīšana, saņemšana un apstrādāšana ir pilnībā automatizēta.  Eiropas izpratnē par e-rēķiniem uzskatami tikai tādi e-rēķini, kas ir automātiski apstrādājami.  Vienkāršs rēķina attēla fails, piemēram, PDF vai TIFF formātā, nav uzskatāms par e-rēķinu minētās direktīvas kontekstā.

Par Fitek
Fitek piedāvā finanšu tehnoloģiju risinājumus, kas uzņēmumiem ļauj ietaupīt laiku un naudu finanšu procesu uzlabošanas kontekstā.  Latvijā Fitek piedāvā dažādus rēķinu un to apmaksas risinājumus jau kopš 1998.gada.  Uzņēmums darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kopumā nodarbinot 120 darbinieku.

Fitek darbojas jomā, kas saistīta ar finanšu procesu automatizāciju un ārpakalpojumiem. Mēs ļaujam saviem klientiem koncentrēties uz svarīgāko – savu pamatdarbību. Uzņēmums darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā  nodarbinot 120 darbiniekus.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.10.2024 - 07.10.2024 DEMO salodojums "TOREIZ un TAGAD" Tukuma TIC
Koncertšovs kurā rotaļīgā retrospekcijā uz skatuves kāps gan bijušie gan esošie dejotāji | Skatīt vairāk
Latvija
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 11.10.2024 Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40050888sec.