TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jaunā kulinārā tūrisma ceļa «Livonijas garša» ziņu dienā pulcējas liels skaits interesentu

17. oktobrī, Vidzemes plānošanas reģiona aicināti, Valmiermuižas Alus virtuvē viesojās vairāk nekā sešdesmit gardēžu pieturvietu - krodziņu, restorānu, viesu namu saimnieku, mājražotāju un citu interesentu. Viņi bija gan no Vidzemes novadiem, gan ciemiņi no Kurzemes un Zemgales reģiona. Pasākuma dalībnieki uzzināja vairāk par iespējām piedalīties un līdzdarboties projektā “Livonijas kulinārais ceļš”, lai kopīgiem spēkiem taptu gardēdības, ceļošanas un kultūrvēstures iedvesmots “stāsts” ar nosaukumu “Livonijas garša”, kas sniegtu jaunu pieredzējumu Latvijas un Igaunijas apceļotājiem. No uzaicinātajiem runātājiem varēja dzirdēt "garšu" stāstus iedvesmai.

Informācijas dienā projekta vadītāja Lienīte Priedāja – Klepere klātesošos iepazīstināja ar projekta “Livonijas kulinārais ceļš” tūrisma maršruta “Livonijas garša” ieceri un kritērijiem, kādiem būtu jāatbilst tā dalībniekiem, kā arī līdzdalības iespējām.

Šefpavārs, “Valtera restorāns” saimnieks un Valmiermuižas Alus virtuves padomdevējs Valters Zirdziņš ar savu pieredzes stāstījumu rosināja sanākušos domāt par to, ka Latvijas garšu mazāk veido tradicionālās virtuves receptes, bet gan Latvijas produkti, ko savās saimniecībās sarūpē mājražotāji un zemnieki. Ar šiem produktiem ir jālepojas. Un restorānu, krodziņu, viesu namu saimniekiem, viņu centieni jāatbalsta. Valters Zirdziņš teica: “Ar Nīderlandes dārzeņiem Jauno Latvijas virtuvi neizveidosim!” Līdztekus tam viņš aicināja ne tikai sargāt tradicionālās virtuves mantojumu un ierastās garšas, bet mēģināt tās mainīt, lai piedāvājums būtu saistošāks gardēžiem.

Savukārt Valmieras muzeja galvenā krājuma glabātāja Indra Vīlistere ļāva ielūkoties vidzemnieka viduslaiku un jaunāko laiku virtuvē. Viņa atklāja ēšanas tikumus gan smalku ļaužu namos, gan vienkāršāku cilvēku mājokļos ikdienas maltītēs un svētku reizēs. Indra Vīlistere arī dalījās savos atklājumos par uzturu Livonijas laikos pirms kartupelis bija kļuvis par nozīmīgu ikdienas maltītes daļu.

Lauku mājas, maizes darbnīcas “Donas” un Valmieras pils krodziņa “Pils ķēkis” saimniece Ilze Briede stāstīja par ciemiņu uzņemšanu un kulinārā mantojuma popularizēšanu, atgādinot, ka tūrisma uzņēmēja galvenais uzdevums ir sniegt ciemiņiem labu sajūtu pieredzējumu.

Projekts "Livonijas kulinārais ceļš" īstenots "Interreg Estonia-Latvia" programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda. Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alūksnes pilsētas Ziemassvētku tirdziņš Alūksnes TIC
Ziemassvētku tirdziņš Alūksnē ik gadu pulcē daudz alūksniešu, pilsētas viesu, lai satiktos, baudītu Ziemassvētku noskaņu mūziku, iegādātu | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Klaidonis” jubilejas svinības Tukuma TIC
Kantrīmūzikas koncerts un jaunā albuma prezentācija “Klaidonim 20”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.11.2024 - 30.11.2024 Vecpilsētas mājā - H. Smilgas foto izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas Vecpilsētas mājā līdz 1.decembrim skatāma Haralda Smilgas fotogrāfiju izstāde “Sarmīte un dzejnieks Čaks. | Skatīt vairāk
Ziemassvētku ceļvedis "ZEM EGLĪTES" Cēsu TIC
Ziemassvētku gaidīšanas laikā tapis Cēsu novada Ziemassvētku dāvanu un sajūtu ceļvedis. Lielisks palīgs, lai ikviens varētu atrast iedvesmu un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66519809sec.