TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Riga TechGirls uzsāk jaunu programmu, lai palīdzētu cilvēkiem veidot karjeru IT nozarē

Riga TechGirls uzsāk jaunu programmu, lai palīdzētu cilvēkiem veidot karjeru IT nozarē

Biedrība Riga TechGirls uzsāk jaunu Karjeras vadības programmu, lai atbalstītu cilvēkus karjeras maiņā un sniegtu nepieciešamos resursus, lai veiksmīgi iekļautos IT nozarē. Šī programma ir paredzēta ikvienam, kurš vēlas uzsākt jaunu karjeru vai meklē karjeras iespējas informācijas tehnoloģiju jomā.

“Programma ir izstrādāta, lai stiprinātu dalībnieku pārliecību par sevi un sniegtu praktiskus rīkus, kas palīdzēs uzsākt darba meklējumus. Tās ietvaros dalībnieki varēs pilnveidot savu CV, sagatavoties darba pārrunām un pārliecinoši sevi prezentēt. Programmā nav vecuma ierobežojumu, un tai var pieteikties ikviens interesents,” stāsta Riga TechGirls valdes priekšsēdētāja Anna Andersone.

“Tā sastāv no 5 iepriekš ierakstītām video lekcijām ar surdo tulkojumu, ļaujot programmas dalībniekiem tās skatīties sev vēlamā laikā un vietā. Papildus video lekcijām, programma piedāvā tiešsaistes lekcijas, dažādus lasāmos materiālus, testus pašizziņai, kā arī video saturu ar atsevišķām lekcijām no 2023. gada karjeras vadības programmas. Aptuvenais video materiālu kopējais ilgums ir 20 stundas,” stāsta programmas direktore Elvīra Zaltāne

Karjeras konsultante Evita Pīlēģe uzsver: “Karjeras vadība ir prasme, kas mūsdienu mainīgajos apstākļos ir jāpilnveido ikvienam no mums. Cilvēks, kurš nevada savu karjeru, nonāk tur, kur sanāk nonākt. Cilvēks, kurš vada, - sasniedz savus mērķus. Mūsu izveidotā programma sniedz iespēju soli pa solim no savas profesionālās identitātes izprašanai nonākt pie karjeras lēmumu pieņemšanas kā patstāvīgi, tā ar konsultantu palīdzību. Lai arī pamata mērķauditorija ir darbam IT nozarē ieinteresētie dalībnieki, programmas piedāvājums būs vērtīgs ikvienam.”

Programma norisināsies tiešsaistē, piedāvājot gan ierakstītas, gan tiešsaistes lekcijas. Programmas ietvaros ir iespējams saņemt arī vienu individuālo vai grupas nodarbību ar karjeras konsultantu. Lai arī programmas sākums ir 2024. gada 17. jūnijs, lekciju ieraksti būs pieejami jebkurā laikā, ļaujot dalībniekiem mācīties sev ērtā laikā un tempā. Tiešsaistes lekciju un klātienes lekciju datumi tiks paziņoti dalībniekiem mācību procesā iekšējā komunikācijas platformā.

Darba tirgus šobrīd piedzīvo būtiskas pārmaiņas, ko izraisa strauja tehnoloģiju attīstība un digitalizācija. Pētījumi liecina, ka līdz 2030. gadam aptuveni 14% no pasaules darbaspēka būs nepieciešams pārkvalificēties vai apgūt jaunas prasmes, lai pielāgotos mainīgajām darba tirgus prasībām. Latvijā no aptuveni 900 tūkstošiem strādājošo tie būtu 126 tūkstoši cilvēku. IT nozare piedāvā plašas iespējas, un pieprasījums pēc kvalificētiem speciālistiem turpinās pieaugt, radot iespējas karjeras maiņai un attīstībai.

Programma tapusi ar Latvijas Republikas Labklājības ministrijas, Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociācijas, Starptautiskās koučinga federācijas Latvijā (ICF Latvia chapter) un Metacoach atbalstu.

Par Riga TechGirls

Riga TechGirls ir vadošā kopiena Latvijā, kas iedvesmo un atbalsta sievietes iesaistīties tehnoloģiju nozarē. Nodrošinot apmācības, mentorēšanu un atbalstu, Riga TechGirls veicina dzimumu līdztiesību un iekļaujošu tehnoloģiju sektoru, kas ir daudzveidīgs un inovatīvs. Šī programma veidota, balstoties uz pieredzi apmācot vairāk nekā 30 000 dalībnieku digitālo prasmju tiešsaistes mācībās un vairāk nekā 2 000 sieviešu, kas pēc programmas pabeigšanas uzsākušas karjeru IT nozarē.

Vairāk informācijas par programmu: https://www.digitalasizaugsmesskola.lv/pages/karjeras-vadiba

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Latvija
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.06.2024 - 30.06.2024 Tukuma puses daiļdārzi gaida ciemos  Tukuma TIC
Tukuma puses daiļdārzi aicina ciemos jau tagad! Piedāvājam iepazīties ar skaistākajiem dārziem | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,


Whitehouse
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64500904sec.