TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus [1]

Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus

Jūnija sākumā četru dienu iepazīšanās braucienā Latvijā ieradās septiņi tūroperatori no Apvienotās Karalistes ar mērķi iepazīt Latvijas dabas tūrisma piedāvājumu un izvērtēt, vai tas piemērots viņu klientiem. Baltija atbilst šīs vasaras brīvdienu modes tendencei “coolcation”, kas nozīmē izvēlēties brīvdienu ceļojumu uz vietām ar vēsāku klimatu.

Doties dabā

Dabas tūrisma piedāvājums gan pašmāju ceļotājiem, gan ārvalstu viesiem pieejams vietnē balticnaturetourism.com. Britu tūroperatoriem bija iespēja iepazīt nelielu daļu no vairāk kā 80 dabas tūrisma uzņēmēju piedāvājumiem Latvijā, kas iekļauti portālā kopā ar tikpat plašu uzņēmēju loku Igaunijā. Iepazīšanās programmu tūroperatoriem veidoja Baltijas dabas tūrisma komanda sadarbībā ar Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūru (LIAA) un AirBaltic aviokompāniju, iekļaujot daudzveidīgas pieredzes, kas piemērotas nelielām grupām vai individuāliem ceļotājiem, šoreiz dodoties uz Latvijas rietumu daļu - Kurzemi.  Pēc brauciena dalībnieki tika lūgti novērtēt pieredzēto un sniegt atsauksmes – te dažas no tām apkopotas.

Dabas tūrisms Rīgā

Vairākums no britu tūroperatoriem Latvijā viesojās pirmoreiz, tādēļ iepazīšanās sākās ar Rīgu. Dabu Rīgā var iepazīt, arī ejot Mežtakas vai Jūrtakas pārgājienu maršrutu, taču šoreiz kopā ar Riga Kayaking pilsēta tika aplūkota no neierasta skatu punkta, airējot kajakā pa pilsētas kanālu.

●    Atsauksme: Patīkama, relaksējoša nodarbe. Jauki iepazīt pilsētu šādā veidā.

Pārgājiens purva kurpēs

Tikai nepilnas stundas braucienā no Rīgas Purva Bridēji – vispieredzējušākie purvu gidi Latvijā – piedāvā pastaigu Ķemeru purvā īpašās purva kurpēs, kas ļauj baudīt neparastās ainavas, smaržas un justies droši, staigājot pa līganajām purva sūnām.

●    Atsauksme: Tas bija fantastiski. Izcils gids, kurš labi izskaidroja lietas un ļoti rūpējās par saviem viesiem. Viņš pārliecinājās, ka mēs visi esam labi aprīkoti, un vēlreiz pārbaudīja, vai mūsu purva kurpes ir labi piesprādzētas, visu izskaidroja. Ar prieku ieteikšu šo ekskursiju.

Īstais ābolu sidrs

Ekskursija Sabiles Sidrā, degustējot dabas produktu - no vietējās apkaimes ābolu sulas darīto sidru, kurš tika ļoti atzinīgi novērtēts, kas ir īpaši patīkami, jo Latvijā sidra kultūra tikai veidojas, kamēr Apvienotajā Karalistē sidra darīšanai ir simtiem gadu senas tradīcijas.

●    Atsauksme: Šis bija negaidīts akcents un viena no manām labākajām pieredzēm šajā braucienā. Mūsu saimniece  labā angļu valodā skaidri izskaidroja vēsturi un atšķirības. Sidrs bija patiešām labs (es parasti to nedzeru), un uzkodas bija lieliskas. Es tur nopirku sidru, jo tas bija tik labs. Viņa nepārprotami rūpējās par klientiem un lika man justies, ka vēlos atbalstīt šo biznesu.

Mežtaka Kuldīgā

Kuldīga ir īsta pērle Mežtakas maršrutā, kurš ved cauri šarmantajai vecpilsētai, gar Ventas krastu un piestāj jaunajā skatu tornī.

●    Atsauksme: Satriecoši skati un lieliska ainava — šī bija patiešām jauka vieta.

Strauss un kaza

Saimniecību Nornieki Kuldīgas pievārtē mūsu viesi no Londonas vērtē kā īstu un īpašu dabas stūrīti. Šeit viesiem uzmanību piesaistīja atraktīvie strausi un rotaļīgās kaziņas. Īpaši te tika novērtēts kvalitatīvais ēdiens.

●    Atsauksmes: Fantastiski. Izcila apkalpošana, uzmanība un labi paskaidrojumi no visas komandas, tostarp šefpavāra. Garšīgs ēdiens, laba ēdienkarte un fantastisks uzņēmums. Ļoti atbalstītu šo biznesu – lieliski cilvēki un ceļojuma akcents.

Kurzemes Putni un kempings „Ūši” Kolkā

Daudziem zināms, ka Kolkas rags ir viena no izcilākajām putnu vērošanas vietām Latvijā, kur migrācijas laikā var novērot gandrīz visas Latvijas putnu sugas.

●    Atsauksme: Mums bija ideāla diena putnu vērošanai un vienkārši pastaigai pa apkārtni. Laiks bija lielisks, un var skaidri redzēt, kā šī ir lieliska vieta putnu vērošanai. Arī gids bija ārkārtīgi zinošs.

Garšīgi paēst ir svarīgi!

Daudz komplimentu tika veltīti izcilajām maltītēm, ko pasniedza Ostas Skati Rīgā, RestoTerase Sabilē, Strauss un Kaza Norniekos pie Kuldīgas, Otra Puse Rojā, Skadiņi Ragaciemā, un 36. Līnija Jūrmalā.

●    Atsauksme: Skadiņi Ragaciemā - vēl viena fantastiska pieredze un lieliska saimniece. Pusdienas un vide bija brīnišķīgas. Saimnieces angļu valoda bija lieliska, viņa sniedza tik daudz informācijas un bija nepārprotami ļoti lepna par savu biznesu un vietējo sabiedrību. Man tas šķita ļoti saistoši un viens no brauciena akcentiem, ko es ar prieku atbalstītu.

Galvenais jautājums – vai ieteiksiet Baltijas dabas tūrismu saviem klientiem?

Saņemtās atsauksmes apliecina, ka tūroperatoru iepazīšanās brauciens ir izdevies. Esam pārsteiguši britu tūrisma nozares pārstāvjus ar viesmīlību, dabas skaistumu, izciliem ēdieniem un profesionālu apkalpošanu, raisot uzticēšanos Baltijas dabas tūrisma piedāvājumam. Saņemti arī ieteikumi par dažām niansēm, ko ieteicams uzlabot.

Atsauksmes:

●    Šī bija lieliska iepazīšanās ar valsti, par kuru es maz zināju. Bija lieliski uzzināt, cik daudz ir tūrisma iespēju ārpus Rīgas, kuru galvenokārt zina Lielbritānijas auditorija. Vērtīgākais aspekts ir tas, ko esmu uzzinājis un varēšu pastāstīt ceļojumu aģentūrām, ar kurām strādāju.

●    Šī bija mana pirmā pieredze, ceļojot uz Latviju, tāpēc nebiju īsti pārliecināts, ko sagaidīt, bet es ļoti izbaudīju pieredzi un iespēju uzzināt tik daudz par šo valsti. Ar nepacietību gaidu iespēju sadarboties ar jums un izveidot aizraujošus piedzīvojumu maršrutus.

●    Ceļojums pilnībā attaisnoja manas cerības. Tas man palīdzēja saprast, kāpēc vajadzētu apmeklēt Latviju un ne tikai atpūsties Rīgā, bet izbaudīt arī laukus. Tūre parādīja, cik viegli ir apceļot valsti. Šis ir patīkams, viegli sasniedzams reģions, kuru ar prieku iesaku saviem klientiem.

●    Iepriekš neko nezināju par Latviju, bet tagad jūtos droši pārdot šādus ceļojumus saviem klientiem.

Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku Ceļotājs” saka lielu paldies visiem tūroperatoru iepazīšanās brauciena sagatavošanā un norisē iesaistītajiem uzņēmējiem – Latvijas dabas un viesmīlības vēstnešiem. Uzņēmējiem novēlam veiksmīgu biznesu, bet mums pašiem Latvijā – apceļot un baudīt savu zemi!

Dabas tūrisma uzņēmēji joprojām aicināti pieteikties dalībai projektā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Ollijs 06/27/2024 10:11 Interesants materiāls...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3339889sec.