TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvija un Monako vienojas attīstīt sadarbību veselības tūrisma un medicīnas zinātņu jomās

Latvija un Monako vienojas attīstīt sadarbību veselības tūrisma un medicīnas zinātņu jomās

Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri un Monako veselības un sociālo lietu ministrs Kristofs Robino (Christophe Robino) pirmdien, 2024. gada 29. jūlijā, Monako veselības ministra divu dienu vizītes ietvaros Latvijā, parakstīja līgumu par divpusēju sadarbību veselības un medicīnas zinātņu jomā.

Sadarbības līgumam ar Monako ir liels attīstības potenciāls – tas paredz, ka valstis sadarbosies kopīgu projektu attīstībā, medicīnas jomas pieredzes un kompetenču apmaiņā, veselības aprūpes ekonomikā un profilakses pasākumu koordinēšanā, kā arī zinātnisko pētījumu attīstībā. Uzskatu, ka ir ļoti būtiski veicināt tiešas attiecības starp veselības izglītības iestādēm, jo mūsu augstskolas nodrošina augsta līmeņa medicīnas un veselības aprūpes studijas. Līguma darbības laikā aktīvi arī veicināsim medicīnas un veselības pakalpojumu tūrismu,” teica Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Arī Monako veselības un sociālo lietu ministrs Kristofs Robino uzsvēra pieredzes apmaiņas nozīmību starp nozares profesionāļiem gan ārstniecības, gan profilakses jautājumos, atzinīgi novērtējot iespēju iepazīt Latvijas ārstniecības iestāžu darbību. Vizītes laikā Monako veselības ministrs apmeklēs Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu, Rīgas Stradiņa universitāti, kā arī vairākas privātās ārstniecības iestādes Rīgā.

Parakstītais līgums paredz attīstīt sadarbību veselības pakalpojumu organizācijas jomā, jaunu medicīnas tehnoloģiju ieviešanā un sadarboties slimību izplatības draudu gadījumā. Puses vienojās apmainīties ar pieredzi, kas skar specializēto medicīnas pakalpojumu attīstību. Abu valstu speciālisti varētu īstenot kopīgus projektus prioritārajās veselības un medicīnas zinātņu jomās. Tāpat tiks veicināta pieredzes apmaiņa starp profesionāļiem, nodibinot tiešu sadarbību starp medicīnas izglītības iestādēm, centriem un citām saistītajām iestādēm. Pamatojoties uz saskaņotām kvalifikācijas prasībām, plānots izvērst veselības aprūpes personāla izglītošanu un apmācību. Sadarbības līgums ar Monako noslēgts uz pieciem gadiem.

Veselības ministrijas rīcības plāns veselības aprūpes pakalpojumu eksporta jeb veselības tūrisma attīstībai 2024.-2027. gadam paredz palielināt gan ārvalstu klātienes veselības tūristu skaitu, gan ārstniecību iestāžu ikgadējos ieņēmumus. Līdz 2027. gadam plānots palielināt ārstniecību iestāžu ikgadējos ieņēmumus no veselības tūristiem līdz 15 miljoniem eiro, kā arī palielināt ārvalstu klātienes veselības tūristu skaitu par 20 %.

2022. gadā klātienes un telemedicīnas pakalpojumus izmantojošo veselības tūristu skaits sasniedza 42 159, kuru izdevumi par saņemtajiem medicīniskajiem pakalpojumiem Latvijā sasniedza 11,35 miljonus eiro. Savukārt medicīnas izglītība un pētniecība ir virziens, kurā Latvija ar savu konkurētspēju izceļas citu valstu vidū, jo medicīnas studijas Latvijā ir plaši integrētas klīniskajā praksē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 31.07.2024 Ieturi gardu Maltīti Zemgalē Zemgales Tūrisma asociācija
Piestāj un ieturi gardu maltīti kādā no Zemgales restorāniem vai kafejnīcām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.07.2024 - 01.08.2024 Sajūtu diena Likteņdārzā Aizkraukles novada TIC
27. jūlijā no pulksten 11.00 - 14.00 Likteņdārzā notiks nu jau par tradīciju kļuvusī Sajūtu jeb Ģimenes diena. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 IV Folkloras festivāls “Lipa kust" Balvu TIC
Ziemeļlatgalē svinēs IV starptautisko festivālu “Lipa Kust” un IX Latgales stāstnieku festivālu | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52389598sec.