TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicinām pieteikt jaunos tūrisma produktus konkursam «Eksporta un inovācijas balva 2024»

Aicinām pieteikt jaunos tūrisma produktus konkursam «Eksporta un inovācijas balva 2024»

Konkursā “Eksporta un inovācijas balva 2024”, kuru jau deviņpadsmito gadu rīko Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), aicināti pieteikties jauno tūrisma produktu attīstītāji.

Pieteikšanās konkursa kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts 2024”, aizpildot anketu šeit, turpināsies līdz 9. septembrim.

Balvu šajā kategorijā piešķir divās grupās, vienā vērtējot mazo un vidējo komercsabiedrību (darbinieku skaits ir 1 - 250, un tā neto apgrozījums  vai kopējā gada bilance nepārsniedz 50 miljonus eiro) iesniegtos pieteikumus, otrā - biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldības iestāžu iesniegtos pieteikumus.

Lai īpaši veicinātu veiksmīgāko tūrisma produktu attīstību, uzvarētājam mazo un vidējo komercsabiedrību grupā šogad tiks piešķirta naudas balva – 10 000 eiro. Tāpat par katru no balvai nominētajiem jaunajiem tūrisma produktiem – trijiem no katras grupas – tiks veidots televīzijas raidījums sadarbībā TV24.

“Katru gadu organizējot konkursu “Eksporta un inovācijas balva” kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” mūs iedvesmo un pārsteidz jaunais piedāvājums – mūsu tūrisma jomā strādājošo radošums, augstie kvalitātes standarti un spēja sekot līdzi tūristu noskaņojumam un tendencēm nozarē. Vēlamies, lai par viņu sasniegumiem ar raidījuma starpniecību uzzina arī plašāka sabiedrība,” saka LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Pērn “Eksporta un inovācijas balvu” kategorijā “Eksportspējīgākais tūrisma produkts” komersantu grupā saņēma AS “Ola Foundation” ar produktu “Kultūrtelpa Ola”. Savukārt balvu biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldību iestāžu grupā balvu saņēma Valmieras muzeja ekspozīcija “De Woldemer”.

Uz balvu kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” var pretendēt komersants, biedrība, nodibinājums, plānošanas reģions vai pašvaldības iestāde, kurš pēdējo divu gadu laikā ir ieviesis tirgū tādu jaunu tūrisma produktu, kas ir ilgtspējīgs, inovatīvs, kvalitatīvs un ar augstu pievienoto vērtību. Tiks vērtēts, vai produkts veidots saglabājot vietējos resursus un tiek attīstīts, ņemot vērā vietējos kultūras, dabas, sociālos un  ekonomiskos faktorus. Tāpat svarīgs aspekts būs, vai nodrošināta tūristu iesaistes iespēja un vai tas ir piemērots ārvalstu tūristu vajadzībām.

“Eksporta un inovācijas balva” ir augstākais valsts apbalvojums uzņēmējdarbībā un konkursa patrons ir Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Konkurss “Eksporta un inovācijas balva” norisināsies jau 19.gadu un kopā tiks apbalvoti 7 uzņēmumi piecās kategorijās ar vairākām apakšgrupām. Kategorijās “Eksporta čempions”, “Inovācijas čempions” un “Eksporta pieauguma līderis” konkursa žūrijas komisija izvērtēs izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes apkopotos datus. Savukārt kategorijā “Eksporta jaunpienācējs” un “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” uzņēmumi aicināti pieteikties atklātā konkursā. Uzvarētāju apbalvošanas ceremonija paredzēta 2024. gada 5. decembrī.

Plašāka informācija par konkursu atrodama mājas lapā www.eib.liaa.gov.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.08.2024 - 07.09.2024 Andrejs Osokins Robertam Šūmanim Tukuma TIC
Aicinām uz pasaulē pieprasītā latviešu pianista Andreja Osokina koncertu Kalnmuižas pilī 7.septembrī pulksten 19:00 | Skatīt vairāk
Latvija
"Leonardo da Vinči mašīnas" Motormuzejā Motormuzejs
No 6. septembra Rīgas Motormuzejs piedāvā iespēju apmeklēt starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas”. | Skatīt vairāk
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.08.2024 - 08.09.2024 Zaubes savvaļas kulinārais festivāls Cēsu TIC
7.septembrī dodies uz Zaubi, kur gaidāma sēņu izstāde, dažādas ar sēnēm saistītas radošās darbnīcas, tirdziņš, aktivitātes lieliem un maziem un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.04863095sec.