TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Rīgas Aviācijas forums pulcēs Baltijas un Eiropas nozares līderus un ekspertus

Rīgas Aviācijas forums pulcēs Baltijas un Eiropas nozares līderus un ekspertus

Nākamajā nedēļā, 3. oktobrī Rīgā, ATTA Centrā norisināsies ikgadējais Rīgas Aviācijas forums - augsta līmeņa aviācijas konference, kurā pulcēsies vairāk nekā 300 Eiropas un Baltijas aviācijas līderi, ietekmīgāko nozares uzņēmumu vadītāji un eksperti.

Šogad Baltijas nozīmīgākajā aviācijas konferencē nozares vadošo uzņēmumu vadītāji, eksperti un lēmumu pieņēmēji tiksies “hard-talk” sarunās un paneļdiskusijās, lai spriestu par nozares izaicinājumiem un tendencēm Baltijā, Eiropā un pasaulē.

Globālās aviācijas tendences forumā iezīmēs Starptautiskās Gaisa transporta asociācijas (International Air Transport Association, IATA) Baltijas un Ziemeļvalstu reģionālā menedžere Ketrīna Matsone (Catrin Mattsson), Starptautiskās lidostu padomes Eiropā (ACI Europe) valdes loceklis Serkans Kaptans (Serkan Captan) un Eurocontrol Zaļo debesu direktorāta biznesa attīstības vecākais menedžeris Munišs Khurans (Munish Khurana).

Viena no galvenajām foruma sarunām būs veltīta aviācijas nākotnes scenārijiem klimatneitrālā pasaulē, un tajā piedalīsies kompānijas “Fokker Next Gen” vadītājs Juriāns Kellermans (Juriaan Kellermann), Somijas Hāgas-Hēlijas Lietišķo zinātņu universitātes vecākais lektors Ivans Beražnijs (Ivan Berazhny) un vadošā gaisa satiksmes komunikāciju un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma SITA biznesa attīstības direktors Daniels Froehlijs (Daniel Froehly). Sarunu vadīs Eiropas Komisijas Eiropas investīciju politikas veidošanas analītiķis Daniels Koerhuiss (Daniel Koerhuis) no Nīderlandes.

Forums arī pulcēs visu trīs Baltijas valstu un Nīderlandes lidostu vadītājus. Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa, Lietuvas lidostu operatora “Lithuanian Airports” vadītājs Simons Bartkus (Simonas Bartkus), Tallinas lidostas vadītājs Rīvo Tuvike (Riivo Tuvike) un Groningenas Eeldes lidostas vadītāja Meltje de Grota (Meiltje de Groot) lidostu līderu paneļdiskusijā vērtēs reģionālo lidostu nākotnes attīstības perspektīvas, tām no gaisa satiksmes mezgliem kļūstot par jauna veida sociālekonomiski nozīmīgiem tautsaimniecības centriem. Šo diskusiju vadīs eksperts, starptautiskā lidostu attīstības konsultāciju uzņēmuma “Exambela” īpašnieks Dāvids Feldmans (David Feldman).

Savukārt galvenajā intervijā starp globālā aviācijas medija CAPA Analītikas nodaļas vadītāju Ričardu Maslenu (Richard Maslen) un airBaltic izpilddirektoru Martinu Gausu (Martin Gauss) tiks apspriesta airBaltic loma Baltijas reģiona savienojamības stiprināšanā, kā arī lidsabiedrības paplašināšanās plāni, tostarp flotes palielināšana līdz 100 lidmašīnām, kā arī iespējamais IPO. Saruna aplūkos arī airBaltic ieguldījumu reģiona attīstībā kā nozīmīgam aviācijas centram, pievēršot uzmanību efektivitātei, ilgtspējai un inovācijām, lai veicinātu gan reģionālo, gan starptautisko konkurētspēju.

Arī Baltijas valstu aviācijas nozares asociāciju līderu, amatpersonu un uzņēmumu “hard-talk” diskusijā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar Baltijas kā reģiona konkurētspējas iespējām un izaicinājumiem aviācijas attīstības kontekstā. Diskusijā piedalīsies Latvijas Satiksmes ministrijas Aviācijas departamenta vadītājs Artūrs Kokars, Lietuvas Civilās aviācijas asociācijas CAVIA valdes priekšsēdētāja Orijana Mašale (Orijana Mašale), Igaunijas Aviācijas klastera ģenerālmenedžeris Jāns Tamms (Jaan Tamm), Latvijas Aviācijas asociācijas vadītājs Zigmārs Vestfāls, aviokompānijas “SmartLynx Airlines” izpilddirektors Edvinas Demeniuss (Edvinas Demenius) un uzņēmuma EVIA AERO vadītājs Florians Kruse (Florian Kruse).

Foruma dienas otrā puse būs veltīta paralēlām diskusiju sesijām, apskatot tādus aviācijas nozarei būtiskus jautājumus kā izglītība un nodarbinātība, gaisa kravu pārvadājumu attīstība un pāreja uz videi un klimatam draudzīgākām tehnoloģijām, transportu un aprīkojumu virszemes apkalpošanā.

Diskusijā par virszemes apkalpošanas izaicinājumiem piedalīsies starptautiskās virszemes apkalpošanas kompānijas “Havas” vadītājs Mete Erna un Lietuvas un Igaunijas vadošo virszemes apkalpošanas uzņēmumu vadītāji Vitauts Čekanavičs (Vytautas Čekanavičius, Baltic Ground Services (BGS)), Indreks Nolvaks (Indrek Nolvak, AS Tallinn Airport GH) un Linas Vaškis (Linas Vaškys, Litcargus).

Izglītības un nodarbinātības jautājumus šķetinās RIX Academy vadītājs Ivars Pavasars, “airBaltic Training” vadītājs Kristaps Lapsa, Rīgas Tehniskās universitātes asociētais profesors un vadošais pētnieks Ilmārs Blumbergs, kā arī Viļņas Kazimira Simanoviča universitātes Biznesa inovāciju un komunikācijas skolas direktore Deimante Žilinskiene (Deimantė Žilinskienė) un Igaunijas Aviācijas akadēmijas asociētā lektore Iluta Savicka.

Savukārt sesijā par gaisa kravu attīstības perspektīvām Baltijas reģionā piedalīsies Latvijas “Baltic Cargo Center” vadītājs Arvīds Maurāns, “Air Cargo Netherlands” vadītājs Mārtens Van Ass (Maarten Van As), aviokompānijas “Smartlynx” kravu operāciju vadītājs Dmitrijs Voroncovs, uzņēmuma “Strike Aviation Group” biznesa attīstības Eiropā vadītājs Andrius Antanaitis (Andrius Antanaitis) un kravu operatora “Ospentos International” vadītājs Valters Vedlers (Valter Veedler).

Foruma ietvaros šogad gaidāms arī īpašs notikums – svinīgā RIX Rīgas lidostas 50 gadu jubilejas pieņemšana.
Papildus oficiālajai programmai Rīgas Aviācijas forums piedāvās plašas tīklošanās iespējas un aviācijas nozares uzņēmumu izstādi RAF EXPO. Forumā piedalīsies aviācijas un citu nozaru uzņēmēji no visām trim Baltijas valstīm un Eiropas un starptautisko aviācijas institūciju un organizāciju pārstāvji. Plašāka informācija par forumu un pilna pasākuma programma pieejama mājas lapā www.raf.aero.

Rīgas Aviācijas forumu organizē Latvijas Aviācijas asociācija. Forumu atbalsta “TAV Airports”, RIX Rīgas lidosta, SITA, “Havas”, “airBaltic”, “ATU Duty Free”, “Cakes &Bakes”, “Latvijas Gaisa satiksme”, “Airo Catering Services”, “TAV Operational Services”, “Media Port”, “Fokker NextGen”, “Baltic Cargo Hub”, “Hampton by Hilton Riga Airport” un “Smartlynx”.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties Rīgas Aviācijas forumā, lūdzam akreditēties dalībai līdz 1. oktobrim, piesakoties uz e-pastu info@laa.aero.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.09.2024 - 03.10.2024 Izstāde “7xDivi Jūliji=?”  Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas Vecpilsētas mājā izstāde “7xDivi Jūliji=?” skatāma līdz 3. oktobrim. 3.oktobrī 15:00 tikšanās ar vienu no māksliniecēm - lektori | Skatīt vairāk
Latvija
Atveldzējies kādā no baseiniem Bauskā Bauskas TIC
Ielūkojies piedāvājumā - Bauskas novadā ir pieejami baseini gan iekštelpās, gan ārā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.09.2024 - 30.09.2024 "Leonardo da Vinči mašīnas" Motormuzejā Motormuzejs
No 6. septembra Rīgas Motormuzejs piedāvā iespēju apmeklēt starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas”. | Skatīt vairāk
Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67518687sec.