TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Viedokļi: Ceļotāja izvēli galvenokārt nosaka cena; tūrisma aģentūras vērtē riskus

Viedokļi: Ceļotāja izvēli galvenokārt nosaka cena; tūrisma aģentūras vērtē riskus

Vilinošs piedāvājums atpūtas braucienam? Zema cena? Izlidošanas laiki? Kas ir tie faktori, kurus ceļotāji ņem vērā, izvēloties savu atpūtas braucienu? Vai vērtīgs ir arī tūrisma operatora zīmols un stabili finansiālie rādītāji? Ar šiem jautājumiem vērsāmies pēc padoma pie divām tūrisma aģentūrām – “Nikos Travel” un “Ceļojumu Bode”.

Jeļena Serebrjakova, tūrisma aģentūras “Nikos Travel” direktore

Pēc savas pieredzes varu pateikt, ka, pirmkārt tūristi skatās uz cenu un, ja viena un tā pati viesnīca pie dažādiem operatoriem maksā savādāk, izvēlēsies to variantu, kur lētāk, neskatoties uz to, kāds operators ir pārvadātājs.

Otrais faktors ir izlidošanas laiki. Protams, ir izņēmumi un situācijas, kad tūrists konkrēti pasaka caur kuru operatoru viņš grib lidot. Bet es uzskatu, ka šeit vairāk ir aģentūras atbildība pārbaudīt un skatīties, ar kuru operatoru sadarboties un ko tieši piedāvāt saviem tūristiem, sekot līdzi visiem jaunumiem, izmaiņām un t.t. . Jo, piemēram, vairāki mūsu “Nikos Travel” klienti uzticas mums un mūsu ieteikumiem un pat neiedziļinās detaļās, un šeit ir tieši mūsu darbs piedāvāt labāko un arī drošāko variantu. Bet tūristiem, protams, es ieteiktu atbildīgi izvēlēties vietu, kur iegādāties savu ceļojumu, neuzķerties uz “lētiem” piedāvājumiem sociālajos. tīklos, pārbaudīt licences vismaz PTAC datu bāzē un izvēlēties savu aģentu, kurš zinās Jūsu vēlmes un atbildīgi pildīs savu darbu.

Kaspars Gēgeris, “Ceļojuma Bode” vadītājs

“Ceļojumu Bode” sadarbojas ar gandrīz visiem lielākajiem un vidēja izmēra tūroperatoriem, kas piedāvā ceļojumus no Latvijas. Tomēr ir daži izņēmumi, jo mums ir ļoti svarīga pakalpojumu kvalitāte un tūroperatora finansiālā stabilitāte.

Mūsu pieredzē ir bijuši vairāki gadījumi, kad tūroperators pēkšņi pārtrauca darbību bez iepriekšēja brīdinājuma, un klientiem ar mūsu palīdzību nācās vērsties pie Patērētāju tiesību aizsardzības centra, lai uzsāktu oficiālu naudas atgūšanas procedūru. Šādās situācijās “Ceļojumu Bodes” klienti vienmēr ir saņēmuši naudas atmaksu no obligātās tūroperatoru apdrošināšanas, kā to paredz likums.

Lai minimizētu šādu gadījumu iespējamību, mēs regulāri sekojam līdzi tūroperatoru finanšu pārskatiem, stratēģiskajiem lēmumiem un sadarbības gaitai ar mūsu uzņēmumu. Ja pamanām paaugstinātus riskus, mēs vai nu samazinām rezervāciju apjomu ar konkrēto tūroperatoru, vai arī pārtraucam sadarbību pavisam. Arī šajā sezonā esam konstatējuši paaugstinātus riskus un attiecīgi veicām risku samazināšanas pasākumus.

Diemžēl visneaizsargātākie šādās situācijās ir tie ceļotāji, kas iegādājas ceļojumus no nepazīstamiem pārdevējiem “Facebook” čatos vai sludinājumu portālos, kur drošības aspekti vispār netiek ņemti vērā. Bieži vien cenas starpība ir nebūtiska, bet risks nesaņemt pakalpojumu daudzkārt augstāks.

Profesionāla tūrisma aģentūra piedāvā saviem klientiem drošu tūroperatoru izvēli un sniedz atbalstu negaidītu situāciju gadījumā, palīdzot izvairīties no iespējamiem finansiāliem zaudējumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.10.2024 - 19.10.2024 Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 20.10.2024 Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Baudi Zelta rudeni Alūksnē! Alūksnes TIC
Zelta rudens Alūksnē- tās ir piesātinātas krāsas fotogrāfijās, toņu daudzveidība un harmoniska dabas savīšanās ar Alūksnes kultūrvēsturi! Kur | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 19.10.2024 Iepazīsti Bausku ar autofotoorientēšanos Bauskas TIC
19.oktobrī notiks autofotoorientēšanās brauciens "Bauska 2024" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55773902sec.