TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicinām apmeklēt meistarklasi “Dabas garša – Burtnieka zandarts”

Valmieras Tūrisma informācijas centrs, Valmieras tehnikums un “Valmiermuižas alus” darītava aicina gardēžus, pavārus un tos, kuriem vienkārši patīk gatavot ēst, uz meistarklasi – degustāciju “Dabas garša – Burtnieka zandarts”, kas notiks sestdien, 21.maijā, plkst.14.00 Valmieras tehnikumā Vadu ielā 3. Meistarklasi vadīs “Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants.

Meistarklase būs notikums, kurā gardēži aicināti piedzīvot jaunu pieredzi, gūt jaunas zināšanas un garšas, tā būs arī ideju un pieredzes apmaiņa, novērtējot Valmieras un tās apkārtējo novadu kā Rīgas–Gaujas gastronomijas reģiona unikālās īpašības, tādējādi veicinot arī vietējo produktu eko vērtības un gastronomijas tūrisma pieaugošo popularitāti.

Meistarklases dalībniekiem būs iespēja baudīt četru kārtu degustācijas pusdienas, ko gatavos “Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants – sālīta zandarta fileju ar priežu čiekuru sīrupu, zaķskābenēm un sparģeļiem; zandarta un vēžu zupu ar iesala plāno maizi, ceptu zandarta fileju ar brekša kroketi, nātrēs glazētiem jaunajiem burkāniem un skābeņu mērci. Papildus tam katrai maltītes kārtai tiks servēts piemeklēts vīns, kas īpaši piemērots, baudot Burtnieka zandartu. Tāpat ikvienam gardēdim būs iespēja nobaudīt arī desertu, kas tiks gatavots no pavasarī teju ikvienā mazdārziņā augošajiem skābajiem kraukšķiem – rabarberiem.

Burtnieka zandarts godā celts, kā viena no Valmieras un apkārtējo novadu īpašajām garšām, pēc kuras var atpazīt produkta izcelsmes teritoriju Latvijā – Valmieru un apkārtējos novadus, kas tūrismā tiek virzīts kā vienots galamērķis. Gastronomijas tūrismā ir ļoti būtiski zināt vietu, kurā ceļotājam atrast vistīrāko un autentiskāko produkta garšu. Piemēram, uz Franciju dodamies baudīt vīnus, uz Kurzemi – sklandu raušus, bet uz Valmieras pusi – Burtnieka zandartu. Tāda bija arī meistarklases šefpavāra pirmā doma, ierosinot meistarklases ēdienkarti. Tas liecina, ka Burtnieka zandarts identificējas ar konkrētu teritoriju un produkts ir iekļaujams arī gastronomijas tūrisma veicināšanā. Tādējādi Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona, kā Eiropas Gastronomijas reģionu tīkla dalībnieka zīmols, ko reģions ieguva 2015.gadā, Valmierai un apkārtējiem novadiem sniedz nozīmīgu pastiprinājumu tūrisma veicināšanā kopumā.

Pieteikšanās meistarklasei – degustācijai līdz trešdienai, 18.maijam, veicot 20 EUR apmaksu, Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10. Tālrunis papildu informācijai: 64207177642071776420717764207177. Vietu skaits meistarklasē ir ierobežots.

CallSend SMSCall from mobileAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via SkypeCallSend SMSCall from mobileAdd to SkypeYou'll need Skype CreditFree via Skype

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Latvija
Piedalies īpašajā fotokonkursā! Bauskas TIC
Svinot Bauskas TIC jubileju, 13.09.-18.10. iesūti kādu Bauskas, Iecavas, Rundāles vai Vecumnieku un apkārtnes pastkartes cienīgu objektu vai ainavu! | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.09.2024 - 09.10.2024 Ciemos pie NeParastā barona Bumbiera  Madonas TIC
NeParastumi Ērgļu pusē- barona Bumbiera "Bumbiermuižā". Viņš pats šeit iegriežas reti, tādēļ viesiem ir iespēja nakšņot muzikālajā sveču | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.14860797sec.