TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Valmieras puse iepriecina gardēžus

Sestdien, 21.maijā notika Valmieras Tūrisma informācijas centra, Valmieras tehnikuma un „Valmiermuižas alus” darītavas rīkotā meistarklase–degustācija „Dabas garša – Burtnieka zandarts[1]”. Meistarklasi vadīja „Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants.

Meistarklases dalībniekiem bija iespēja baudīt četru kārtu degustācijas pusdienas – sālīta zandarta fileju ar priežu čiekuru sīrupu, zaķskābenēm un sparğeļiem; zandarta un vēžu zupu ar iesala plāno maizi, ceptu zandarta fileju ar brekša kroketi, nātrēs glazētiem jaunajiem burkāniem un skābeņu mērci. Papildus tam katrai maltītes kārtai tika servēts piemeklēts vīns. Tāpat ikvienam gardēdim bija iespēja nobaudīt arī desertu, kas gatavots no rabarberiem.

Kā atzina šefpavārs Ēriks Dreibants, Valmiera un tās apkārtne viņam asociējas ar Burtnieka zandartu, tādēļ meistarklasē tika piedāvātai ēdieni, gatavoti no zandarta. Šefpavārs uzskata, ka Vidzeme ir ļoti augstvērtīga, dabas veltēm bagāta teritorija, īpaši meži, pļavas. Tieši tur ir meklējama Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona identitāte. Pasākuma dalībnieki neslēpa emocijas un bilda, ka vietējais produkts, kas šoreiz gatavots, izmantojot gardēžu mekas – Francijas pavārmākslas tehnikas, garšo pārsteidzoši, pat unikāli.

Meistarklase notika Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona, kā Eiropas Gastronomijas reģiona zīmola popularizēšanas nolūkā. Zīmolu Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona partneri – Rīgas tūrisma attīstības birojs, Cēsu novada, Siguldas novada, Valmieras pilsētas pašvaldības un Gaujas Nacionālā parka klasteris, ieguva 2015.gadā, izstrādājot īpašu Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona konceptu - Wild at palate (Ar dabu šķīvī). Koncepts vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu, Gaujas Nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Koncepta pamatideja ir popularizēt gastronomijas produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu saimniecībās, mežos, upēs vai pļavās. Tas ļoti cieši saskan arī ar „Restorāns 3” darbības koncepciju – „Dabas garša”, piedāvājot ēdienus no sezonā aktuāliem, savvaļas un bioloģiskiem produktiem. Savukārt Burtnieka zandarts identificējas ar konkrētu teritoriju, tādēļ ļoti labi iekļaujas Valmieras un apkārtējo novadu kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanā arī gastronomijas tūrismā.

Jāpiemin, ka no 26.jūnija līdz 9.jūlija Vaidavā notiks arī 1.Starptautiskais keramiķu simpozijs “Mālēdiens 2016”, ko  rīko SIA “Radošuma meka” sadarbībā ar Vaidava Ceramics. Simpozijā 17 dažādu valstu mākslinieki gatavos vietējā sarkanā māla traukus ēdienam. Savukārt simpozija finālā 8. un 9.jūlijā būs Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavāra servētas vakariņas. Tas būs vēl viens pasākums šajā gadā, kas popularizēs Eiropas gastronomijas reģiona zīmolu.

Valmieras Tūrisma informācijas centrs, Valmieras tehnikums un „Valmiermuižas alus” darītava pateicas par atbalstu pasākuma noformēšanā ziedu salonam “Amarillis”.

 Līdz 31.maijam Burtnieka ezerā ir zandartu makšķerēšanas liegums, tādēļ meistarklasē tika izmantots Peipusa ezera zandarts, interpretējot  reģiona tēmu pasākuma nosaukumā.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas garšu mēnesis Tukuma novadā Tukuma TIC
Tuvojoties Latvijas valsts svētkiem–Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai, Tukuma novada ēdinātāji nolēmuši izcelt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.10.2025 - 07.11.2025 Pārsteidz savas garšas kārpiņas Bauskas TIC
Baudi maltīti Bauskas novadā un pārsteidz savas garšas kārpiņas! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.45626402sec.