Foto: Baltictravelnews.com
Autors: Ieva Dreibante
Avots: www.vidzeme.lv
Vasaras viducī, kad pļavas un upes, meži un ezeri pilni tik daudz
kā garšīga, aicinām nobaudīt šīsvasaras dabas veltes Zaubes savvaļas
kulinārajā festivālā. Šāds festivāls norisināsies pirmo reizi Latvijā -
9. jūlijā skaistā vietā - Augšezera un Lejas ezera krastā Zaubē. Amatas
novadā.
Festivālā piedalīsies gan pavārmākslas meistari, gan dabas pazinēji,
gan amatnieki, gan mednieki, gan mājražotāji. Paredzēta plaša programma
visas dienas garumā. No plkst 12.00 darbosies „Zaļais tirdziņš”.
Festivāla ietvaros norisināsies „Vasaras Dabas Garšas sarunas”. Tas būs
jau trešais šefpavāra Ērika Dreibanta un viņa domubiedru un „Restorāna
3” kolēģu rīkotais pasākums. Dabas Garšas sarunās kā runātāji tiek
aicināti dažādu jomu zinātāji, kurus visus vieno tēma – DABAS GARŠA
visdažādākajās izpausmēs – kulinārijā, ģeogrāfijā, mākslā, zinātnē.
Dabas Garšu sarunu vedējs būs Māris Olte. Un klausītāji var būt visi,
kam tuva Dabas Garša. „Vasaras Dabas Garšas sarunās” Zaubē runāties
aicināti - „Vienkoču parka” saimnieks Rihards Vidzickis – „Trauki no vienkoča un koku sugu īpašības”, „Valtera restorāna” šefpavārs Valters Zirdziņš – „Vienkāršība un patiesums. Bez glamūra un snobisma.Par Latvijas produktiem”, „Raunas cepļa” saimnieks Edmunds Cinis – „Viss par mālu un māla traukiem”, mednieks Jānis Kļaviņš – „Medījuma gaļas nogatavināšana”, biologs Viesturs Lārmanis – „Liellopi savvaļas ganībās”, biškopis Jānis Sietiņsons – „Bišu ganības un biomedus”, „Kalna Gavieši” saimnieks Ziedonis Vilciņš – „Mežs kā savvaļas dārzs”, „Lauku tēja” saimniece Brigita Lūkina –„ Savvaļas augu tējas”.
Reklāma
Festivālā būs iespēja nogaršot savvaļas ēdienus – uz iesma ceptu
mežacūku, kūpinātas zivis, meža gaļas zupu u.c.; būs arī mājās darināta
alus un „Veselības laboratorijas” stipro dzērienu degustācijas. Bērnus
gaidīs radošās darbnīcas ar dabas materiāliem, konkurss „Dabas gleznas”
un dažādas spēles, kā arī Ogres tehnikuma mežsaimniecības tehnikas
demonstrējumi. Muižas parkā - loka šaušana lieliem un maziem. Vakara
izskaņā zaļumballe kopā ar grupu „Novadnieki”.
Biļetes uz „Vasaras Dabas Garšas sarunām”, degustācijām un
zaļumballi – pieaugušajiem- 5 €, bērniem no 12 gadiem -2 €; no
plkst. 20.30 – 2 € (ieeja zaļumballē). Tā kā vietu skaits ierobežots,
aicinām iepriekš rezervēt biļetes līdz 7. jūlijam, rakstot uz epastu: turisms@and.lv. Radošās darbnīcas un spēles būs bez maksas vai par pakalpojuma sniedzēju cenām.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.