TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptaujā noskaidrots, ar kādiem izaicinājumiem Latvijas iedzīvotāji saskaras atvaļinājumā

Aptaujā noskaidrots, ar kādiem izaicinājumiem Latvijas iedzīvotāji saskaras atvaļinājumā

Kā liecina tirdzniecības centra internetā 220.lv veiktās aptaujas* dati, šogad vasaras atvaļinājumos plāno doties 60 % Latvijas iedzīvotāju. Raksturojot, ar kādiem izaicinājumiem atpūtas laikā nākas saskarties visvairāk, 39% atzīst, ka visbiežāk tas ir laiks, lai dotos uz visiem iecerētajiem pasākumiem. Vēl 21% ir grūti izšķirties, kādiem pirkumiem tērēt naudu, savukārt 20% grūtības sagādā neatbildēšana uz zvaniem no darba. Eksistenciālā terapeite Dace Kačkāne norāda, ka aktīvajā atvaļinājumu laikā atpūtai ir jābūt sabalansētai, lai pārlieku lielā aktivitāte nepārvērstos izdegšanā.  

Aptaujā arī secināts, ka mazāk jeb 8 % respondentiem atvaļinājumā izaicinājums ir sadzīvot diendienā ar radiniekiem. 13 % respondentu norādījuši arī citus atpūtas izaicinājumus, piemēram, izdomāt ko darīt  brīvajās dienās, sakrāt pietiekami daudz finanšu līdzekļu, lai varētu baudīt atvaļinājumu un - atrast laiku tikai sev.

220.lv Marketplace Pārdošanas vadītājs Kārlis Ozols papildina: “Aptaujas dati apstiprina, ka šogad lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vasarā plāno doties atpūsties. Par viņu aktivitāti un paradumiem atpūtā veltīt laiku saviem hobijiem liecina arī pārdošanas datu tendences, proti, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, šī gada jūnijā par 7 % auguši 220.lv pārdošanas apjomi Latvijā. Vasarā pastiprināti tiek iegādātas tādas preces kā gaisa atvēsināšanas sistēmas, sporta, atpūtas un tūrisma preces, piemēram, velosipēdi. Līdzās aktīvajai atpūtai, iedzīvotāji vasarā nododas arī mājas un dārza darbiem, ko redzam pēc pieprasījuma pēc dārza darbarīkiem, dārza tehnikas, laistīšanas iekārtām, kā arī kurmju un grauzēju atbaidīšanas ierīcēm.”

Eksperte uzsver nepieciešamību sabalansēt aktīvo atpūtu

Eksistenciālā terapeite Dace Kačkāne norāda, ka vasarā, kad apkārt notiek ļoti daudz koncertu, brīvdabas pasākumu, pilsētas svētku, dārza ballītes, jubilejas, kāzas un citi pasākumi, svarīgi pašiem sev noteikt aktivitāšu limitu, lai atpūtas ietvaros nepieredzētu izdegšanu un atpūta nepārvērstos par noslodzes laiku.

D. Kačkāne turpina: “Vasara mūs visus vilina, ļaujot baudīt plaša spektra aktivitātes un veltot vairāk laika arī saviem hobijiem. Arī sociālie mediji sniedz plašu informāciju par notiekošajām aktivitātēm, kas no vienas puses ir labi, bet no otras - lēmumu par “īstā” pasākuma apmeklējumu padara vēl grūtāku. Beigu beigās mēs nonākam krustcelēs par to, kādus pasākumus un notikumus apmeklēt. Brīdī, kad cenšamies sevi “raut uz visām pusēm” atpūta nepilda atvaļinājuma galveno funkciju – atpūsties. Termins “atpūta” ir darbība, kuras laikā cilvēks gūst enerģiju, līdz ar to ir svarīgi izsvērt, kura no aktivitātēm sniegs vislielāko prieku, gandarījumu un spilgtākos iespaidus. Pozitīvi iespaidi ir tie, kas ļauj izrauties no ikdienas rutīnas, un “pabaro” dvēseli. Skaidrs, ka visam nekad nepietiks laika, īpaši, ja runājam par pieaugušo plāniem, tāpēc iesaku vienmēr izveidot plānu, nosakot: ko vēlos darīt, ar ko kopā, cik ilgi un - kur? Bet jau brīdī, kad esat notikuma epicentrā, ļaujieties laika plūdumam, nesteidzieties, jo tieši mazie mirkļi veido lielus notikumus un atmiņas.”

*220.lv aptauja tika veikta 2024.gada jūnijā sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Norstat Latvija". Kopumā aptaujā piedalījās 1000 Latvijā dzīvojoši, ekonomiski aktīvi iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.07.2024 - 21.07.2024 Iepazīsti Zemgali - Jēkabpils novadu! Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Jēkabpils novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.07.2024 - 21.07.2024 SHIPSEA Jaunmoku pils Dārza svētkos Tukuma TIC
21. jūlijā Jaunmoku pilī notiks viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.07.2024 - 23.07.2024 Atpūties aktīvi Zemgalē  Zemgales Tūrisma asociācija
Idejas aktīvās apūtas brīvdienām Zemgalē! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9879899sec.