TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: iedzīvotāji atvaļinājumos šogad visbiežāk plāno tērēt no 501 līdz 1000 eiro

Aptauja: iedzīvotāji atvaļinājumos šogad visbiežāk plāno tērēt no 501 līdz 1000 eiro

Lai dotos ikgadējā atvaļinājumā, ceļojot uz ārzemēm vai pa Latviju, iedzīvotāji visbiežāk tērē no 501 līdz 1000 eiro, savukārt aizņemties naudu, piemēram, atverot kredītlīniju, cilvēki mēdz tādām nepieciešamībām kā transporta izdevumiem un apmešanās vietām. To iedzīvotāju aptaujā noskaidrojis finanšu pakalpojumu sniedzējs “IPF Digital Latvia”.

Respondentiem tika vaicāts, cik naudas viņi tērē ikgadējā atvaļinājumā, ceļojot uz ārvalstīm vai pa Latviju sev un ģimenes locekļiem. 16% gadījumu iedzīvotāji norādīja, ka tērē no 501 līdz 1000 eiro, savukārt 14% pauda, ka tam ir plānojuši no 1001 līdz 2000 eiro. Trešā populārākā atbilde, ko izvēlējās 11% respondentu bija, ka atvaļinājumos nemēdz ceļot. Interesanti, ka lielākas summas tērēt biežāk izvēlas vīrieši, kuri 16% gadījumu norādīja, ka tērēs virs tūkstoš eiro, kā arī jaunieši, kuri vecumā no 18 līdz 29 gadiem plāno atvaļinājumos tērēt no 1001 līdz 2000 eiro.

“Aptaujā iegūtie dati lieliski parāda mūsdienu tendences – jaunieši, kuri vēl tikai veido savu dzīvi, nostiprinās karjerā un, iespējams, vēl nav nodibinājuši ģimeni, atvaļinājumiem un ceļojumiem paredz tērēt lielākas summas, nekā vecāka gadagājuma cilvēki,” atzīst “IPF Digital Latvia” vadītājs Toms Vandāns, “vēl aptaujā ar krietnu pārsvaru lielākas summas ir gatavi tērēt tieši Rīgā un Pierīgā dzīvojošie, pretstatā citiem reģioniem.”

Vaicāti par to, vai iedzīvotāji mēdz aizņemties naudu, piemēram, atverot kredītlīniju, lai atvaļinājumā ceļotu uz ārvalstīm vai pa Latviju, respondenti visbiežāk jeb 80% gadījumu norādīja, ka to nedara, savukārt 10% pauda jā, bet reti. Vēl 8% norādīja, ka mēdz aizņemties tikai nelielas summas. Apstiprinošu atbildi biežāk nekā citās vecuma grupās pauda cilvēki vecumā no 40 līdz 49 gadiem, kuri dzīvo Zemgalē un Kurzemē.

“Cilvēku finanšu pratība, salīdzinot ar laiku pirms desmit un vairāk gadiem, ievērojami pieaugusi. Viņi apzinās, ka neliela prieka pēc aizņemties naudu nav prātīgi, jo par to nāksies maksāt arī pēc atvaļinājuma,” secina “IPF Digital Latvia” vadītājs Toms Vandāns “tas, ka iedzīvotāji zina par iespējām aizņemties arī tādām lietām, kā ceļojumi, ir apsveicami, jo īpaši tādos brīžos, ja rodas neparedzēti tēriņi vai kādas papildu problēmas.”

Vaicāti par to, kādām vajadzībām cilvēki aizņemas naudu, piemēram, atverot kredītlīniju, lai nodrošinātu ceļojumu uz ārvalstīm vai pa Latviju, visbiežāk jeb 47% respondenti nespēja sniegt atbildi, savukārt 13% norādīja, ka papildu līdzekļi nepieciešami transporta izdevumiem, piemēram, degvielai, lidmašīnas vai vilcienu biļetēm. Savukārt 12% pauda, ka aizņemas naudu, lai tērētu to apmešanās vietām, tostarp viesnīcām vai viesu namiem.

Iedzīvotāju aptauju pēc “IPF Digital Latvia” pasūtījuma veica tirgus izpētes kompānija “Norstat” 2024.gada jūlijā, aptaujājot vairāk nekā tūkstoš respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

“IPF Digital” grupā ietilpst finanšu tehnoloģiju un kreditēšanas zīmols “Creditea”, piedāvājot pakalpojumus Baltijas valstīs, Polijā, Čehijā, Austrālijā un Meksikā. “IPF Digital” ir daļa no “International Personal Finance Group”, kas ir reģistrēts Lielbritānijā un kura akcijas tiek kotētas Londonas Fondu Biržā. “International Personal Finance Group” kopumā ir 1.7 miljoni klientu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk
Latvija
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 02.08.2024 Jaunatnes diena | Tumē Tukuma TIC
2.augustā no pulksten 16:00 pie Tumes kultūras nama. Jaunatnes dienā būs iespēja satikt iluzionistu Edžu, gruzīnu dziedātāju SHOTA ADAMASHVILI | Skatīt vairāk
Mūzikas festivāls “Rimbenieks” Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Ar 13 koncertiem augustā Dienvidkurzemi apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes nov. pašvaldības rīkotais mūzikas festivāls. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.69007707sec.