TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Populārākie ceļojumu galamērķi šogad – Vācija, Itālija un Spānija

Populārākie ceļojumu galamērķi šogad – Vācija, Itālija un Spānija

Šogad Latvijas iedzīvotāji visbiežāk ceļojuši uz Vāciju, Itāliju un Spāniju, liecina bankas Citadele apkopotie maksājumu karšu dati par klientu veiktajiem pirkumiem ārzemēs.

Latvijas iedzīvotāju vidū par arvien iecienītāku ceļojumu galamērķi kļūst Itālija. Bankas dati liecina, ka iedzīvotāju tēriņi laikā no aprīļa līdz jūnijam Itāliju ierindo 2. vietā populārāko ceļojumu galamērķu sarakstā. Pirms gada šajā pašā laikā iedzīvotāji biežāk tērējās Spānijā.

Šī gada otrajā ceturksnī Latvijas iedzīvotāji visvairāk tērējuši Vācijā, Itālijā, Spānijā, Polijā, Lietuvā, Francijā, Igaunijā, Lielbritānijā un Zviedrijā. Aiz šīm valstīm seko tādi galamērķi kā Turcija, Nīderlande un ASV, liecina bankas dati.

“Pirkumu dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāju vēlme ceļot pieaug – kopš 2023. gada sākuma iedzīvotāji ārzemēs tērē lielākas summas, tāpat palielinājies arī kopējais pirkumu skaits. Piemēram, salīdzinot tēriņus šī gada aprīlī –  jūnijā ar laika periodu pirms gada, veikto transakciju skaits ārzemēs pieaudzis par 4 %. Gan Latvijas, gan Lietuvas iedzīvotāji visbiežāk ceļo uz Vāciju, kas kalpo gan kā tūrisma un iepirkšanās galamērķis, gan kā viens no lielākajiem lidostu savienojuma punktiem pasaulē,” norāda Andris Lazdiņš, bankas Citadele Karšu un norēķinu daļas vadītājs.

Tikmēr Lietuvas iedzīvotāji visbiežāk ceļojuši uz Vāciju, Poliju, Franciju, Itāliju, Spāniju, Latviju, Nīderlandi, Lielbritāniju un Beļģiju.

Savukārt igauņi aktīvāk devušies uz Spāniju, Somiju, Itāliju, Latviju, Vāciju, Franciju, Turciju, Poliju un Zviedriju.  

Šī gada otrajā ceturksnī Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju karšu darījumu apjoms Latvijā salīdzinājumā ar šo laika periodu pirms gada ir nedaudz samazinājies. Dati liecina, ka gan lietuvieši, gan igauņi Latvijā tērējuši par 6 % mazāk.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.07.2024 - 09.08.2024 Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 515.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.08.2024 - 14.08.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
40% Egejas jūra un Kiklādu salas Estravel Latvia
40% atlaide Kruīzam ar Celestyal Journey 12.10.2024. /7 naktis/ Atēnas - Saloniki - Kavala - Stambula - Dikili - Kusadasi - Patmosa - Atēnas | Skatīt vairāk
no 789 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25474501sec.