TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

36 % Latvijas ģimeņu bērna sagatavošanai skolai varēs atvēlēt līdz 100 eiro

36 % Latvijas ģimeņu bērna sagatavošanai skolai varēs atvēlēt līdz 100 eiro

Gatavojoties jaunajam mācību gadam, daļa Latvijas ģimeņu skolas preču iegādei var atvēlēt mazāk finansiālo līdzekļu, nekā patiesībā būtu nepieciešams. “AKROPOLE” iepirkšanās un izklaides centru veiktā aptauja  liecina, ka trešdaļa respondentu (36 %) bērna sagatavošanai skolas gaitām varēs atvēlēt līdz 100 eiro, 39 % skolas lietām varēs atļauties novirzīt līdz 250 eiro, un vien 12 % aptaujāto šim mērķim veltīs vairāk nekā 250 eiro.

Taujāti, cik liels budžets patiesībā būtu nepieciešams visu skolai vajadzīgo preču iegādei, tikai 18 % respondentu minēja, ka viņiem pietiktu ar summu līdz 100 eiro, bet 39 % norādīja, ka viņiem vajadzētu no 100 līdz 250 eiro. Lielākais pieaugums vērojams kategorijā no 250 līdz 500 eiro, ko par nepieciešamo budžetu bērna sagatavošanai skolai norādīja 27 % aptaujāto.

Lai atbalstītu Latvijas maznodrošinātās un Ukrainas bēgļu ģimenes, iedzīvotāji tiek aicināti vēl 10 dienas, līdz 30. augustam, ziedot jaunas skolas preces un finansiālos līdzekļus labdarības akcijas “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!” ietvaros. Visnepieciešamāko lietu sarakstā šobrīd ir mugursomas, kancelejas preces, svinīgi un sporta apģērbi un apavi, kā arī pusdienu kastītes un ūdens pudeles.

“Materiālā sagatavotība skolai var būtiski ietekmēt pašu mācību procesu, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka “AKROPOLE” iepirkšanās centriem ir iespēja turpināt šo sirsnīgo tradīciju un ar līdzcilvēku atbalstu vākt ziedojumus maznodrošinātajām Latvijas ģimenēm. Nedaudz vairāk kā divu nedēļu laikā iedzīvotāji ir izrādījuši lielu dāsnumu, “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” izvietotajās ziedojumu kastēs atstājot skolas preces, kā arī veicot skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus. Aicinu visus, kas vēlas un var, iesaistīties labdarības akcijā un līdz 30. augustam izdarīt labu darbu, veicot ziedojumu kādā no “AKROPOLE” iepirkšanās centriem vai ziedot.lv mājaslapā,” komentē iepirkšanās centru “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa” mārketinga vadītāja Aija Urbāne-Orbāne.

“Sirsnīgi pateicos ziedotājiem par līdz šim saziedotajiem līdzekļiem un praktiskajām skolas precēm, lai jau pirmās ģimenes saņemtu atbalstu un sagatavotu savus bērnus skolas gaitām. Līdz šim Ziedot.lv ir saņēmis pieteikumus no 185 Latvijas trūcīgajām ģimenēm un 150 palīdzības lūgumus no Ukrainas bēgļu ģimenēm, taču visiem šobrīd palīdzēt vēl nevaram. Tāpēc vēl 10 dienas turpināsim ziedot skolas preces un finansiālos līdzekļus, lai palīdzētu sagatavoties skolai kopā!” aicina Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Īpašajās ziedojumu kastēs ar uzrakstu “Palīdzēsim sagatavoties skolai kopā!”, kas atrodas iepirkšanās centros “AKROPOLE Rīga” un “AKROPOLE Alfa”, iedzīvotāji ir aicināti ziedot dažādas skolai noderīgas preces, kā arī svinīgos un sporta apģērbus un apavus. Atbalstu var sniegt arī finansiāli, ziedojot ar bankas pārskaitījumu ziedot.lv mājaslapā, kā arī virtuālajos ziedojumu stendos vai skaidras naudas ziedojumu kastēs, kas izvietotas abos iepirkšanās centros. Ziedojuma apjoms ir brīvprātīgs.

Labdarības akciju organizē “AKROPOLE” iepirkšanās centri sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv, pētījumu aģentūru “Norstat” un vecāku organizāciju “Mammamuntetiem.lv”. Visas saziedotās skolas preces un līdzekļus Ziedot.lv novirzīs maznodrošinātajām Latvijas un Ukrainas bēgļu ģimenēm, kas ir pieteikušas palīdzību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.08.2024 - 11.08.2024 Maizes svētki Otaņķos Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
10. augustā Otaņķu pagasta Rudes estrādē no pulksten 13.00 līdz 16.00 norisināsies “Maizes svētki”, aicinot piedalīties meistarklasēs un citās | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.08.2024 - 04.09.2024 Šīs sezonas pēdējā tikšanās TM Open Stage  Tukuma TIC
Šīs sezonas pēdējā tikšanās TM Open Stage ciklā 4.septembrī pulksten 19:00. ​ TM Open Stage - atvērtā skatuve ikvienam | Skatīt vairāk
Tēva diena | Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma TIC
Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.08.2024 - 03.09.2024 Makšķerēšnas vietas Bauskas novadā Bauskas TIC
Vēlies makšķerēt, bet nezini kur? Ieskaties Bauskas novada piedāvājumā makšķerniekiem! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.17389083sec.