Biķerniekos prezentēs Rīgas Spīdveja skolu

Trešdien, 2015.gada 10.jūnijā, plkst.15.00 Biķernieku stadionā notiks Rīgas Spīdveja skolas prezentācija un treka iebraukšana. Līdz ar to galvaspilsētā pēc vairāk nekā 30 gadu pārtraukuma atgriezīsies spīdveja komanda.

Spīdveja skolas atklāšanā piedalīsies:

• Latvijas Motosporta Federācijas prezidents Dzintars Jaundžeikars,

• Latvijas Motosporta Federācijas treka komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs,

• Biķernieku kompleksā sporta bāzes vadītājs Aivars Aksenoks,

• spīdvejisti no Daugavpils un Rīgas, kā arī šī sporta veida atbalstītāji.

Spīdvejs ir pasaulē populārs, aizraujošs motosporta veids. Pēdējā divdesmitgadē Latvijā bija tikai viena spīdveja komanda – Daugavpilī; taču tagad ir priekšnosacījumi, lai arī Rīgā attīstītos spīdveja skola un komanda.

Latvijas Motosporta federācijas treka komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ribņikovs: "Mums ir ļoti nepieciešami braucēji no citiem valsts reģioniem; tādēļ radās ideja par Rīgu, kur vēsturiski ir bijusi spēcīga spīdveja komanda. Turklāt tagad galvaspilsētā ir arī pasaules līmenī iekārtots un aprīkots spīdveja treks. Lai atrastu vienu talantu, vajag izsijāt apmēram 100 pretendentu. Mēs ceram, ka Rīgas Spīdveja skola dos iespēju palielināt sportisku skaitu, konkurenci, kā rezultātā Latvijas komanda varēs cīnīties par augstākām vietām pasaules mērogā."

CSDD Biķernieku trases direktors Aivars Aksenoks uzsver: "Spīdveja un šī sporta veida komandas atgriešanās Biķerniekos ir ilgtermiņa projekts, kas nav domāts tikai vienām sacensībām vai vienai sezonai. Biķerniekos tiks attīstīts jauniešu motosports, lai viņi brīvajā laikā varētu nodarboties kā ar sportu, tā arī apgūt tehnikās zināšanas. Mēs esam pārliecināti, ka pēc trim, četriem gadiem Biķerniekos būs izaudzināti tādi motobraucēji, kas līdztekus jau esošajām šī sporta veida zvaigznēm kuplinās mūsu sportistu pulku, pārstāvot Latviju visaugstākā līmeņa starptautiskās sacensībās".

Sākotnēji spīdveja stadions Biķernieku trasē tika izbūvēts 1976.gadā. Pagājušā gadsimta 70-tajos un 80-tajos gados trekā notika augstākā līmeņa bijušās Padomju Savienības spīdveja čempionāti. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ 90-to gadu sākumā spīdvejs Rīgā panīka. Savukārt vēsturiskais Latvijas spīdveja centrs ir Daugavpils, kur stadions izbūvēts jau 1963.gadā. Līdz šim tur ir izaudzināti izcilākie Latvijas sportisti un notikuši pieci Pasaules Grand Prix posmi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
Latvija no 150 EUR
IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 04.07.2024 Teātru festivāls “Ķiršu dārzs" Balvos Balvu TIC
No 5. līdz 7. jūlijam Balvos notiks teātra svētki - VII Starptautiskais teātru festivāls “Ķiršu dārzs”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 05.07.2024 Vēsturisko dārzu dienas Cesvainē Madonas TIC
Šā gada “Vēsturisko parku un dārzu dienu” ietvaros, ko jau sesto gadu jūlija mēnesī organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija, aicinām ciemos | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.57017517sec.