Uzņēmums Ford sasniedzis rekordlielu jauno patentu pieteikumu skaitu

Uzņēmuma Ford darbinieki 2015. gadā ir radījuši tik daudz izgudrojumu, ka uzņēmums ir sasniedzis rekordlielu jauno patentu pieteikumu skaitu. Ford novatori 2015.gadā ir iesnieguši gandrīz 6000 — par 36% vairāk nekā 2014.gadā — jaunu izgudrojumu pieteikumu, no kuriem daudzi ir saistīti ar transportlīdzekļu komunikāciju, pārnēsājamām ierīcēm, e-velosipēdiem, navigāciju, braukšanas informācijas platformām un citām tehnoloģijām.

Izgudrojumu vidū ir sistēmas, kas palīdz bezpilota transportlīdzekļiem uztvert citus transportlīdzekļus slikti pārredzamos krustojumos, kā arī tehnoloģijas, kas elektriskajiem transportlīdzekļiem palielina nobraucamo attālumu reālos braukšanas apstākļos. Vēl viens izgudrojums ir radīts speciāli velosipēdistiem un ļauj informēt citus velosipēdistus par šķēršļiem uz ceļa.

"Mūsu inženieri un zinātnieki vairāk nekā jebkad izgudro veidus, kā risināt mobilitātes problēmas — šogad ir iesniegts vairāk patentu pieteikumu braukšanas informācijas sistēmu, valkājamo ierīču, velosipēdu, mākoņskaitļošanas tehnoloģiju un citās jomās, lai uzlabotu patērētāju dzīvi gan automobilī, gan ārpus tā," stāsta Ford izpilddirektors un galvenais tehniskais vadītājs Ražs Nairs.

Ford viedās mobilitātes ietvaros rekordlielais 2015.gada izgudrojumu skaits ietver tehnoloģijas, kas nodrošina būtiskus uzlabojumus savienojamības, valkājamo ierīču, elektrifikācijas un drošības jomā. Piemēram, jauna sistēma velosipēdiem spēj uztvert velojoslas un brīdina velosipēdistus par novirzēm uz ceļiem. Vēl viena cita sistēma iesaka drošu transportlīdzekļa braukšanas ātrumu, ņemot vērā apkārtējo infrastruktūru, vidējo transportlīdzekļu ātrumu un GPS datus, savukārt jauna bremžu gaismas tehnoloģija uzlabo komunikāciju transportlīdzekļu starpā un bezpilota transportlīdzekļu un gājēju starpā.

"Ford apņēmība inovāciju jomā ir apsveicama," komentēja intelektuālā īpašuma uzņēmuma Ocean Tomo priekšsēdētājs un izpilddirektors Džeimss Malakovskis. "Spēcīgais Ford patentu portfelis ir padarījis uzņēmumu par neatņemamu Ocean Tomo 300 patentu indeksa sastāvdaļu jau piecus gadus." Ocean Tomo patentu indeksu publicē katru gadu, un tajā ir ņemta vērā uzņēmuma intelektuālā īpašuma vērtība.

Par šo sasniegumu ir jāpateicas simtiem Ford darbinieku visā pasaulē. Pēdējo trīs gadu laikā Ford darbinieki Āzijas-Klusā okeāna reģionā ir palielinājuši izgudrojumu atklāšanas pieteikumu skaitu par vairāk nekā 140%, Ziemeļamerikā - par gandrīz 100%, bet Eiropā - par vairāk nekā 50%.

Nesen Ford paplašināja savu patentu portfeli, licencējot robotizēto testa braucienu tehnoloģiju, kas ietaupa laiku un neliek cilvēkiem, kuri testē automobiļus, veikt tik fiziski sarežģītus uzdevumus kā braukt pāri ietvju malām vai bedrēm, lai apliecinātu transportlīdzekļa izturību.

Nepārspēts līderis ekonomisku spēka piedziņas tehnoloģiju jomā

Pēdējo piecu gadu laikā Ford elektrifikācijas patentu skaits ir palielinājies par teju 200%. 2014. gadā Ford iesniedza vairāk nekā 400 patentu pieteikumu saistībā ar elektromobiļu tehnoloģijām.

Lai veicinātu nozares mēroga pētniecību un izstrādi, šogad uzņēmums konkurētspējīgiem autoražotājiem atklāja licencēšanai savu portfeli elektromobiļu tehnoloģijas jomā. Elektrifikācijas izgudrojumu jomā Ford ir vadošais autoražotājs.

Iepriekš patentētu tehnoloģiju vidū ir Ford EcoBoost dzinēju klāsts, ar kuru klientiem tiek piedāvāta degvielas ekonomijas un jaudas kombinācija, kas atbilst visdažādāko autovadītāju vajadzībām. Ford ir 275 EcoBoost patenti ASV, un vēl 200 ir iesniegti izskatīšanai. Tāpat Ford pašlaik ir vairāk tiešās iesmidzināšanas sistēmas benzīna turbodzinēju — EcoBoost — tehnoloģiju patentu nekā jebkuram citam autoražotājam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6652751sec.