Aivars Mackevičs: 5 atziņas par pirmo Jaguar zīmola apvidus automašīnu F-Pace

Ilgu laiku biju pārdomās par šo automobili Jaguar F-Pace, jo mani mulsināja daudzas pretrunas. Taču pirms dažām dienām man bija divu stundu izdevība braukt kopā ar šāda automobiļa saimnieku un vairāk ieklausīties viņa atziņās, kuras lielā mērā sakrita ar manām nojautām un redzējumu.

Jūnija pirmajās dienās ar Jaguar Latvija dīlera starpniecību es devos apmēram 200 km garā ceļojumā, braucot ar jaudīgāko trīs litru dīzeļdzinēja spēkratu, kuram ir 300 zirgspēki un 700 Nm griezes moments. Pēc dokumentiem varēja nolasīt, ka līdz 100 km/h tas ieskrienas 6,2 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 241 km/h.

1)    Protams, Jaguar zīmols daudzos cilvēkos ir iepotējis sajūtu par luksus un kvalitātes simbolu. Taču līdz šim neviens nebija iepazinis Jaguar zīmolu apvidus automašīnas izskatā, tāpēc tā ir burvīga iespēja uz kādu laiku būt savādākam. Jāatzīmē, ka optiskais dizains ir izdevies un ļoti daudzi autovadītāji un restorānu terašu dzīves baudītāji nekautrējās savos telefonos iemūžināt kādu kadru no Jaguar F-Pace. Cilvēku reakcija liecināja, ka automobilis viņiem simpatizē. Sevišķi sarkanā krāsa kā magnēts pievilināja daiļā dzimuma pārstāves, kuras iebikstīja savu partneru sānos ar nepārprotamu nodomu - "...es tādu gribētu!".

2)    Esmu novērojis, ka tieši Jaguar un arī Land Rover automobiļos, ļoti ērti jūtas tie autovadītāji, kuri ikdienā brauc ar manuālo pārnesumu ātrumkārbu. Kustības pārslēgšanās režīmi ir ļoti ērti un viegli saprotami gan iesācējam, gan arī vecam cilvēkam. Labs piemērs ir mans tētis, kurš visu dzīvi brauc ar automašīnām, kas ir aprīkotas ar manuālo pārnesumu ātrumkārbu, taču Jaguar automobiļos adaptējas nepilnas minūtes laikā.

3)    Braukšanas sajūtas ar jauno Jaguar F-Pace ir līdzīgas kā ar jauno BMW X4. Droša sajūta ir asfalta līkumos un arī smilšainos meža ceļos pēc traktora palīdzības nebija jālūko. Tā kā automašīnas salonā ir dažas kaitinošas plastmasas detaļas, tad ik pa brīdim iezagās doma, ka ar tādu auto var braukt uz pilsētu arī mazliet dubļainos zābakos. No ārpuses auto izskatās dikti glauni, bet, kas ir iekšā salonā, to taču neviens īsti neredz. Sēdekļi, stūre, mērinstrumenti, navigācijas/multimediju sistēma un visas skārienjūtīgas pogas var tikai uzlielīt un braukšana izdodas ar komfortu. Pēc 2-3 gadu smalkas lietošanas es šo auto pārvērstu īstā darba zirgā, kas nebaidītos ne no viena lauku ceļa un vizinātu manu motorlaivu uz jebkuru Latvijas ezeru virs 10 kvadrātkilometriem. Par piekari varu teikt, ka tā ir stingra, tāpēc ātrs bruģa brauciens būs jūtams un dzirdams arī salonā. Daži var pasūdzēties par mazo aizmugures logu, taču mani tas īsti netraucēja, jo reti tajā ieskatos… vairāk tad, kad tuvojos sarkanam luksoforam vai gājēju pārejai.

4)     Ceļošanas priekam auto piedāvā augstu sēdēšanas pozīciju, kas ļauj pārredzēt ceļu satiksmi. Panorāmas stikla lūka palielina salonu un ļauj vērot zvaigžņotas debesis vai baudīt saules zaķīšus. Bagāžnieks ir viegli pieejams ar vidēju ietilpību (650 litri), taču ļoti svarīgi, ka bagāžniekā ir arī pilna izmēra rezerves rats. Aizmugurē sēdošie var ērti iekārtoties arī garākam braucienam uz Rietumeiropu, jo savā klasē tas piedāvā visplatākos sēdekļus starp abām sānu durvīm. Vidējais degvielas patēriņš ar 8 pārnesumu automātisko ātrumkārbu dokumentos ir norādīts uz 100 km 6 litri, bet manā ceļojumā tas sasniedza 10,6 litru atzīmi.

5)    Es šo automobili pirktu, ja man būtu vajadzība uz kādiem 2 gadiem "pazīmēties" un būt savādākam ierasto apvidus automobiļu saimē. Es to nopirktu, ja visas durvis pēc vieglas aizvēršanas… pašas pievilktos un aizslēgtos, jo šobrīd tik glaunam automobilim tās ir jācērt tās ciet kā 20.000 eiro vērtam spēkratam. Es to pirktu, ja Jaguar F-Pace cena būtu demokrātiskāka, lai gan jāatzīst, ka bāzes aprīkojumā tā ir lētāka nekā dažam konkurentam. Es to tiešām nepirktu, ja manam kaimiņam jau tāds būtu nopirkts. No konkurences viedokļa Jaguar F-Pace ir jācīnās par labāku pozīciju pret Porsche Macan, Audi Q5 vai BMW X3/X4.

50 bildes skatiet fotogalerijā


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra",” Vitalite”, "Relax". Zvaniet | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.90366197sec.