Alūksnes Bānīša stacijas kvartāls vasarā īpaši aktīvs

Alūksnes Bānīša stacijas kvartāls vasarā īpaši aktīvs

Vasarā Alūksnes Bānīša kvartāls ir dzīvs un apmeklēts. Lielākā rosība šeit vērojama, kad pienāk vai atceļā pošas Gulbenes- Alūksnes Bānītis.

Īpaši daudz braukt gribētāju un interesentu pulcina vasaras sezonā katru otro sestdienu kursējošā tvaika lokomotīve “Ferdinands”. Par SIA “Gulbenes– Alūksnes bānītis” kustības sarakstu un īpašajiem reisiem varat uzzināt mājaslapā www.banitis.lv.

Uzzināt daudz interesantu faktu par Bānīti uzzināsiet multimediālā ekspozīcijā “Alūksnes Bānīša stacija”, kas ierīkota vēsturiskajā  Alūksnes dzelzceļa stacijas bagāžas šķūnī. Šeit iespējams doties virtuālā un mūsdienīgā ceļojumā un atklāt vienīgā regulāri kursējošā šaursliežu vilciena Baltijā jeb Bānīša stāstus.

Tālrunis: +371 25669604. Jāņkalna iela 52, Alūksne.

Iecienīts un labi apmeklēts ir restorāns, kas atrodas skaistajās viesnīcas “Bahnhofs hotel” telpās, netālu no Alūksnes Bānīša stacijas. Senatnīgos notikumus piedzīvojusī Jūgendstila ēka piedāvā telpas saviesīgiem pasākumiem un banketiem skaistā viesību zālē, kā arī mājīgas naktsmājas pilsētas viesiem.

Tālrunis: +371 27459999. Jāņkalna iela 51, Alūksne.

Burgeru kafejnīca “Tvaiks x Ogle” tā ir garša, stils un gadu simta atmiņas, kas savstarpēji mijas vēsturiskajā stacijas ēkā- Alūksnes Bānīša stacijas kvartālā. Maltītes tiek gatavotas ar iedvesmu un prieku. Šeit arī top unikālais burgeris “Malēnietis”. Kafejnīcas ēdienkartē ir dažādas ceļojumu garšas, kas tik ļoti piestāv stacijai.

Tālrunis: +371 22306009. Jāņkalna iela 52, Alūksne.

Aktīva rosība notiek arī otrpus bānīša sliedēm nesen tapušajā “BIZNESA stacijā”, kurā laipni tiek sagaidīti apmeklētāji. Šeit dara Alūksnes alu, gatavo Alūksnes ezera zušu konservus, ražo keramikas un miksētu materiālu interjera dizaina priekšmetus, sniedz grafiskā dizaina un vizuālās reklāmas ražošanas, drukas un montāžas pakalpojumus.

Tālavas iela 5, Alūksne.

Atpūtas vieta - Neona minigolfs “Efekts”, kur iekštelpu spēlē ir iespēja izmēģināt dažādas grūtības pakāpes laukumus. Atpūta piemērota visiem vecumiem, ģimenēm, draugu kompānijām, darba kolēģu pasākumiem, un tai nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas vai pieredze. Šeit iespējams ne tikai atpūsties, bet arī baudīt uzkodas un dzērienus.

Tālrunis: +371 27808081, netālu no Alūksnes Bānīša stacijas kvartāla - Jāņkalna ielā 18.

Apmeklējiet īstus amatu meistarus, kas darbojas blakus darbnīcās- vien pāris minūšu gājienā no Bānīša! Kalēja amata meistars Laimonis Bāliņš ir ar daudzu gadu pieredzi metālapstrādē, veidojot stilizētus un skaistus metāla darbus. Dabiskā koka apstrādes meistars Harijs Stradiņš sadarbojas ar koku kā dabas elementu mēbeļu un aksesuāru radīšanā, izmantojot to pēc iespējas pilnīgi (zari, saknes, defekti, efekti), veidojot unikālas mēbeles un aksesuārus.

Tālrunis: L.Bāliņš +371 29153986, H.Stradiņš +371 26477705 Gulbenes iela 2b un 2c, Alūksne.

Vairāk info: https://visitaluksne.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 31.07.2024 Ieturi gardu Maltīti Zemgalē Zemgales Tūrisma asociācija
Piestāj un ieturi gardu maltīti kādā no Zemgales restorāniem vai kafejnīcām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 31.07.2024 Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.56174707sec.