Eiropas kultūras mantojuma dienas Alūksnē

Eiropas kultūras mantojuma dienas Alūksnē

Šī gada tēma veltīta kultūras mantojuma pieejamībai un drošībai, pievēršot uzmanību trīs galvenajiem virzieniem: kultūras mantojuma publiskajai pieejamībai, piekļūstamībai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem un drošībai, kas ietver arī sabiedrības atbildību un zināšanas par kultūras vērtību saglabāšanu.

Tēmā “Pieejams un drošs kultūras mantojums” kā atbilstošus un veiksmīgus vides pieejamības un drošības risinājumus” Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde Alūksnes novadā izvēlējusies trīs objektus: “Ģimnāzija”, Glika ielā 10, Alūksnes pilsdrupas, Alūksnes dzelzceļa stacijas bagāžas šķūnis (“Šaursliežu dzelzceļa līnija Alūksne-Gulbene, sliežu ceļi, inženierbūves, aprīkojums, ēkas, ritošais sastāvs”).

Aktivitātes Alūksnē:

6. septembrī aicināti uz Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāziju. No 13.00 līdz 14.00 notiks informatīvs pasākums “Pastāvēs, kas pārvērtīsies”, kurā vēstures skolotāja Iveta Mikijanska pastāstīs par ģimnāzijas vēsturi, pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska dalīsies pieredzē par ēkas pārbūves procesu, direktores vietniece mācību darbā, kultūras pamatu skolotāja Ida Zelča izskaidros, kas ir kultūras mantojums un kāpēc tas jāsaglabā. No 14.15 līdz 16.00 norisināsies izzinoša pastaiga/orientēšanās spēle, bet visas dienas garumā vestibilā, aktu zālē un 4. stāva gaitenī būs pieejamas izstādes. Ieeja bez maksas.

7.septembrī 11.00 Pilssalā pie Dienvidu torņa - iepazīšanās pastaiga pa Alūksnes viduslaiku pils teritoriju Alūksnes novada muzeja gida pavadībā, kuras laikā iepazīsim pils vēsturi un Dienvidu torņa ekspozīciju “MARIENBURGAS astotais brālis”, kas ar skaņas un gaismas palīdzību papildinās vēsturisko vēstījumu. Maksa: 5,00 EUR.

7.septembrī- no 13.00 līdz 14.50 aktivitātes Alūksnes stacijas kvartālā. Apmeklētāji aicināti uz pastaigu, kas sāksies pie viesnīcas “Bahnhofs hotel”. Uzzināsim vairāk par stacijas un Bānīša vēsturi, apmeklēsim atjaunoto jūgendstila viesnīcu “Bahnhofs hotel”, apskatīsim multimediālo ekspozīciju “Alūksnes Bānīša stacija”, dzirdēsim gida stāstījumu par industriālā mantojuma pieejamību, apmeklēsim burgernīcu “Tvaiks x Ogle”. Plkst.14.50 stacijā sagaidīsim tvaika lokomotīvi “Ferdinands”.

Ieeja ekspozīcijā “Alūksnes Bānīša stacija”: 5,00 EUR.

Uz tikšanos Alūksnē!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.08.2024 - 06.09.2024 Bānīša svētki Gulbenē un Stāmerienā Gulbenes novada TIC
Pirmajā septembra sestdienā, 7.septembrī, jau ierasti tiekamies Gulbenē un Stāmerienā, lai svinētu Bānīša svētkus! Bānītim šogad - jau 121! | Skatīt vairāk
Latvija
Izrāde AIZKAVĒJUSIES MĪLA Tukumā Tukuma TIC
15. septembrī pulksten 15:00 Tukuma pilsētas Kultūras nama mazajā zālē "Azote". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 10.09.2024 Ar klasi uz Pļaviņām! Aizkraukles novada TIC
Skola - tā nav tikai mācīšanās skolas solā. Skola - tās ir neaizmirstamas, kopīgas atmiņas par aizraujošiem piedzīvojumiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.08.2024 - 08.09.2024 Velo ekspedīcija Piebalgā! Cēsu TIC
Dodies izzinošā velo ekspedīcijā, kurā varēs iepazīt un ieraudzīt bagātīgo Piebalgas kultūrtelpu un līkumotos Piebalgas lielceļus | Skatīt vairāk
6 EUR
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89927483sec.