Tukums aicina uz velo piedzīvojumiem, Kandava uz gardēžu un gaisa balonu festivālu

Tukums aicina uz velo piedzīvojumiem, Kandava uz gardēžu un gaisa balonu festivālu

Tukuma pilsēta no 9. līdz 11. augustam kļūs par riteņbraukšanas epicentru, jo šeit norisināsies "Gravel Weekend" riteņbraukšanas festivāls, bet Tukuma skeitparkā tiks rīkotas Freeride_LV sacensības Pump Track trasē. Kandavas un apkārtnes viesusriecēs “Garšas Abavas lokos” un Gaisa balonu festivāls, bet Zentenē būs Fest Fāze 2024. Svētki tiks svinēti arī Engurē un Jaunpilī, tāpēc Tukuma novadā šajā nedēļas nogalē būs, ko darīt gan sporta cienītājiem, gan tiem, kam patīk gardi paēst, gan tiem, kas meklē piedzīvojumus!

Gravel Weekend un Freeride_LV sacensības Tukumā

No 9. līdz 11. augustam Tukuma pilsēta kļūs par īstu riteņbraukšanas paradīzi, jo norisināsies grants riteņbraukšanas festivāls “Gravel Weekend” – šīs vasaras lielākais riteņbraukšanas piedzīvojums! Pasākums solās būt ne tikai aizraujošas sacensības, bet arī īsts festivāls visiem velo entuziastiem. “Gravel Weekend” dažu gadu laikā ir izaudzis no neliela draugu “tusiņa” līdz daļai no pasaules gravel notikumiem! Tas ir veloentuziastu veidots pasākums nepiespiestā gaisotnē, kurā riteņbraukšana ir dzīvesveids, ne tikai sports. Vairāk informācijas par pasākumu un pieteikšanos meklē mājaslapā: www.gravelweekend.com.

Vēl viens sportisks pasākums skrejriteņu vai BMX velosipēdu īpašniekiem būs 10. augustā Tukuma skeitparkā. Tiks noskaidroti ātrākie braucēji Pump Track trasē. Piesakies laikus Freeride.lv veikalā, Talsu iela 2 vai aizpildi pieteikumu un iesniedz veikalā! Būs iespējams pieteikties arī uz vietas. Dalībnieku vecuma grupas: 5-8, 9-11, 12 – 14, 15 un citi. Būs arī Dip Dapu draudzības brauciens. Reģistrācija no pulksten 11.00, sākums -  12.00. *Lietus laikā pārceļas uz citu norises datumu. Pieteikuma anketu un sacensību nolikumu atradīsi freeride.lv. Adrese: Tukuma skeitparks, Revolūcijas iela, Tukums.

Gaisa balonu festivāls Kandavā

No 9. līdz 11. augustam ar plašu pasākumu programmu Kandavas pusē tiks svinēts Gaisa balonu festivāls. 9. augustā 18.30 Kandavas brīvdabas estrādē “Ozolāji” būs skatāma Latvijas Jaunatnes teātra izrāde “Un atkal Pifs”. Ieejas maksa 5 EUR. Savukārt pulksten 20.00 Kandavas novadpētniecības muzeja pagalmā būs mazākumtautību vakars, bet no pulksten 22.00 līdz 02.00 latviešu karaoke vakars pieskandinās kafejnīcu “Kandava”. Ieeja 5 EUR.

10.augustā no pulksten 6.00 līdz pat pēcpusdienai Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma stadionā noritēs Kandavas pilsētas sporta svētki. Būs gan makšķerēšana, gan volejbols, gan strītbols, arī šaušana, peldēšana u.c. Vairāk informācijas andris.bambis@inbox.lv, vai zvanot 29457272 (Andris).

10. augustā Kandavas promenādē no pulksten 14.00 līdz 16.00 paši mazākie svētku svinētāji aicināti tiek uz Putu ballīti ar Sonix, bet no pulksten 15.00 līdz 20.00 noritēs mazākumtautību festivāls – Sabiles ielā 29. Vakara programma Kandavas brīvdabas estrādē “Ozolāji” pulcēs visus, kam patīk mūzika, jo te tiks svinēti Mūzikas svētki “Zelta sirdsdziesmas Kandavā” ar tādām atpazīstamām personībām kā Roberto Meloni, Ineta Rudzīte, brāļi Auzāni, Jānis Moisejs un Ieva Sutugova. Ieeja 10 EUR.

10.augustā tieši pusnaktī būs vērojams gaisa balonu degļu šovs, bet pēc tam turpat, brīvdabas estrādē “Ozolāji”, sāksies disko nakts. Ieeja 5 EUR.

Baudi Garšas Abavas lokos!

Aicinām visus garšas baudītājus uz Mājas kafejnīcu dienām "Garšas Abavas lokos" - 10. un 11. augustā! Abavas upes senleja starp Kandavu un Sabili piedāvā ne tikai elpu aizraujošas ainavas, bet arī unikālus kulināros piedzīvojumus. Septiņi vietējie mājas kafejnīcu saimnieki būs sagatavojuši gardus ēdienus, kas sniegs neaizmirstamu garšu pieredzi. Atklāj dabas skaistumu un vietējo kulināro mākslu šajā īpašajā nedēļas nogalē! Informācija par visām Mājas kafejnīcām ”Garšas Abavas lokos” www.visittukums.lv.

Festivāls "FEST FĀZE" Zentenes pilī

Pēc mazas pauzes, lai sagatavotos lielākam atspērienam, festivāla organizētāji aicina no 9.līdz 11.augustam uz FEST FĀZE’24 Zentenes pilī. Par mūziku parūpēsies: M.SENCIS un GRANDMASTERS NEONS, CARNIVAL YOUTH, ZIEDU VIJA, ČIPSIS UN DULLAIS, BUKTE, LUKA, EMĪLIJA, INSPO, PURPLE NEGATIVE, SERPENTĪNS, ZONA, INDIGO, EMBARK, SABĪNE MUSTERMANE, THE TUNES, B OPTIMIST, DJ KRANKENWAGEN, REINIS JAUNAIS, VIRAL MIND, SAPŅU FRAGMENTI, REVOLVIKA, ĪSSAVIENOJUMS, DECIBELS, HONEY BLUE, RAGI DEBESĪS, NĀRA, ALMYTH, SOCIAL SUNRISE, SVELME, VIEDAIS FONOGRĀFS, CRITT, TAIGA, DJ Katii. Informācija par mākslinieku uzstāšanās laikiem fazeevents.lv. Būs arī gleznas, dzeja, performances. Biļetes iegādājamas www.fazeevents.lv/biletes. Adrese: Zentenes pils, Zentenes pagasts, Tukuma novads.

Svētki Engurē

10.augustā Engurē tiks svinēti svētki, īpaši godā ceļot Bērzu ielu. Te būs gan radošās darbnīcas, gan bezmaksas izklaides bērniem ar atrakciju aģentūru “Annels”. No pulksten 12.00 satikt varēs arī Cūkmenu.

Laikā no 10.00 līdz 17.00 norisināsies svētku tirdziņš Labiešu ielā. Visas dienas garumā norisināsies dažādas sporta aktivitātes gan Engures kultūras namā, gan Engures pludmalē. Pulksten 10.00 būs iespēja vērot Moto spēkratu parādi no Jūras ielas līdz Graudu ielai.

Vakara koncertprogramma Auniņparka estrādē sāksies pulksten 18.00 ar grupu "Lādezers", 20.00 - grupa “Rīgas Modes”, bet pulksten 21.15 uz skatuves kāps reperis Ozols, bet balli no pulksten 23.00 spēlēs grupa "Lauku muzikanti". Biļetes uz koncertiem iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs vai internetā, kā arī pasākuma dienā. Biļetes cena 15 EUR. Balle – bezmaksas.

Svētki Jaunpilī viduslaiku noskaņās

Ar plašu svētku programmu Jaunpils pagasta svētki “Cauri laiku laikiem” tiks svinēti 10.augustā no pulksten 13.00 līdz pat pulksten 02.00 naktī.

Svētkus atklāšana notiks pie Jaunpils pils lielgabala, tirgu pils laukumā – amatnieku tirdziņš, pils zaļajā laukumā izrāde "Māja zem varavīksnes" no "Teātris un Es", lielformāta spēles, izjādes ar zirgiem, ūdens bumbas uz ezera. Nevar palaist garām arī viduslaiku sajūtu, kas īpaši būs jūtama pils pagalmā ar bruņinieku cīņām un viduslaiku tērpu parādi, arī senās pils dzirnavas atdzīvosies, bet dzirnavu šķūnī būs ģimeņu atpūtas stūrītis.

Gaidāms arī sarunu šovs ar Jaunpils personībām Jaunpils parka estrādē ar pasākuma kulmināciju grupas “Raxtu raxti” koncertu un balli ar “Ginger Band” jestrajiem puišiem. Jaunpils pagasta svētku pasākumu vadīs aktieris Aldis Siliņš.  Pasākums būs bezmaksas, izņemot atsevišķas aktivitātes.

Svētki Džūkstes pagastā

Arī Džūkstes pagasta svētki tiks svinēti 10.augustā, kur pirmajā dienas daļā Džūkstes pamatskolas teritorijā ir paredzētas sporta spēles un piepūšamās atrakcijas. Visas aktivitātes bez maksas. Pie Džūkstes Kultūras nama no pulksten 14.00 būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, pasaku spēlēs ar Džūkstes Pasaku muzeju, bet pulksten 16.00 varēs baudīt “Rikko leļļu teātra” mūziklu “Ķiplociņš pie austrumu burvjiem”.

Pulksten 18.30 mazā Rokopera “Džūkstes Sprīdītis” ar Džūkstes kultūras nama Jauktā vokālā ansambļa piedalīšanos, bet pulksten 19.20 - VD Trio koncertprogramma “Mīlestība 6 valodās”. Tiem, kam patīk izkustēties lustīgos dejas ritmos, patiks zaļumballe ar grupu "Pipari", kas tiks spēlēta no pulksten 20.30. Biļetes cena iepriekšpārdošanā - 3 EUR, pasākuma dienā 5 EUR. Biļetes iespējams iegādāties Džūkstes Kultūras namā vai BezRindas.lv.

Jaunsātu pagasta svētki

10. augustā tiks svinēti arī Jaunsātu pagasta svētki no pulksten 11.00 ar sportiskām aktivitātēm ģimenēm, piepūšamajām atrakcijām, kā arī Mārtiņa Kantera koncertu pulksten 16.00 un balli no pulksten 22.00 kopā ar Normundu Cielavu. Adrese: Abavnieku estrāde, Jaunsātu pagasts, Tukuma novads.

Citi pasākumi nedēļas nogalē

10. augustā pulksten 18.00 Šlokenbekas muižā būs skatāma muzikāla izrāde ģimenēm "Troļļu dzīve". Ieeja 3 EUR.

Savukārt, 11.augustā pulksten 18.00 Šlokenbekas muižas pagalmā būs Roberto Meloni un Inetas Rudzītes koncerts. Biļetes cena 8 EUR. Adrese: Šlokenbekas muižas ansamblis, Milzkalne, Tukuma novads.

Bet Zantes kultūras namā 11. augustā pulksten 15:00 varēs baudīt Tukuma kultūras nama bērnu vokālā ansambļa "PUNKTIŅI" koncertu bezmaksas. Adrese: Zantes kultūras nams un bibliotēka, Skolas iela 8, Zante, Tukuma novads.

Nedēļas nogalē tiks svinēti arī DĀRZA SVĒTKI "Red & White" Kalnmuižas pilī. 10. augustā pulksten 17.00 kopā ar šarmanto izcilās balss īpašnieci Linda Leen un Rihardu Lībieti tiks svinēti Dārza svētki. Gards ēdiens 11 kārtās no Kalnmuižas pils restorāna un tuvākām, tālākām kaimiņu dabas veltēm. Kā arī vakara gaitā par instrumentālās mūzikas baudījumu parūpēsies burvīgā un apdāvinātā čelliste Erna Daugaviete. Cena 1 personai: 135 EUR. Svētku dreskods: Sarkans un Balts. Rezervācija pa tālruni 26 699 033. Vairāk informācijas - kalnmuizaspils@gmail.com. Adrese: Kalnmuižas pils, Kandavas pagasts, Tukuma novads.

Baudi piedzīvojumus Tukumā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde Zirgi un zirgošanās Rundāles pilī Bauskas TIC
Muzeja pirmā stāva telpās, līdz nākamā gada februārim, bez maksas ir apskatāma izstāde “Zirgi un zirgošanās Kurzemes-Zemgales hercogistē”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 15.08.2024 Mūzika saulrietam Balvu ezerā Balvu TIC
17.augustā Balvu ezers pārtaps par akustisku koncertzāli, kurā plosts „Vilnītis” būs skatuve, sēdvietas – laivas, stāvvietas – ezera krasts. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.08.2024 - 11.08.2024 Mājas kaf.dienas - Garšas Abavas lokos Tukuma TIC
10. un 11.augustā Mājas kafejnīcas "Garšas Abavas lokos". Mājas kafejnīcu ēdienkartes var lejupielādēt te: https://www.kandavaspartneriba | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53944612sec.