Leģendu naktī Durbes pilī apvienosies māksla, vēsture, mūzika

Leģendu naktī Durbes pilī apvienosies māksla, vēsture, mūzika

2024. gada 26. oktobrī plkst. 18.00 Durbes pils (M. Parka iela 7, Tukumā) aicina uz ikgadējo Leģendu nakts pasākumu. Tas solās būt ne tikai izglītojošs, bet arī noslēpumains – pasākuma laikā māksla savīsies ar vēsturi, leģendām, mūziku un tehnoloģiju uzburtiem tēliem, ļaujot apmeklētājiem kļūt par daļu no neparasta piedzīvojuma.

Vakara gaitā apmeklētāji varēs iepazīt leģendārus māksliniekus un viņu mākslas darbus, uzzināt par Durbes pils kādreizējiem iemītniekiem un viņu aizraušanos, ļauties muzikālām improvizācijām.

Leģendu nakts kļūs par izstādes “Mednieku stāsti” noslēguma pasākumu. Tās ietvaros mākslas zinātniece Edvarda Šmite klātesošos iepazīstinās ar izciliem 18.-19.gs. māksliniekiem: Johanu Heinrihu Baumani, Jākobu Samuēlu Beku un Johanu Eliasu Rīdingeru. Kopīgi ar pētnieci apmeklētājiem būs iespēja apskatīt izstādi “Mednieku stāsti” un tajā eksponētos mākslas darbus, pētīt autoru atšķirīgos rokrakstus un noskaidrot šo darbu nozīmīgumu mākslas vēstures kontekstā.

Savukārt Tukuma muzeja pētniece Inta Dišlere dalīsies ar stāstiem par kādreizējo Durbes pils īpašnieku fon der Reku dzīvesveidu, par aizraušanos ar medībām un 19. gadsimta medību tradīcijām.

Īpašu atmosfēru vakara gaitā radīs komponista Sergeja Austra Universa muzikālās improvizācijas, kas ļaus klausītājiem gremdēties noslēpumainā skaņu pasaulē.

Mūsdienu tehnoloģiju piedāvātās interaktīvās iespējas aicinās apmeklētājus iejusties vēsturiskajā gaisotnē - ar QR koda starpniecību būs iespējams sastapt arī virtuālās realitātes tēlus -19. gadsimta medniekus.

Vakara gaitā iesakām izpētīt ne tikai izstādes “Mednieku stāsti” izcilos mākslas darbus, bet arī apskatīt dekoratīvos priekšmetus un daudzveidīgo medību atribūtiku: medību taures, pulvera ragus, ieročus un trofejas. Izstādē eksponētas arī gleznotāja un literāta Baumaņa vācu valodā sarakstītās anekdotes “Medību piedzīvojumi, kas gan lielākoties robežojas ar melu stāstiem, taču notikuši īstenībā”. Šis retais 1817. gada oriģinālizdevums no Latvijas Nacionālās bibliotēkas arhīva prezentēts kā īpašs eksponāts un izstādes autoriem kalpojis par iedvesmas avotu.

Ieejas maksa pasākumā 5.00 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas.

“Leģendu nakts” ir Latvijas piļu un muižu asociācijas iniciētais ikgadējs pasākums, kas notiek jau 13. reizi, sniedzot lielisku iespēju radoši iepazīt kultūras mantojumu, un izzināt vēstures notikumus. Latvijas pilīs, muižās un citās vēsturiskās vietās ar daudzveidīgām programmām apmeklētāji tiek iepazīstināti ar dažādām leģendām, stāstiem un vēsturiskiem notikumiem, kas saistīti ar konkrētām vietām vai personībām.

Par Durbes pili

Durbes pils ir vienīgā no agrākajām Latvijas muižu kungu mājām, kur atjaunots 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma interjers un radīts priekšstats par vācbaltu kultūru. Restaurēto kungu māju ietver plašs ainavu parks ar rotondu un augstu akmens tiltu. Muzejs piedāvā izstādes, ekskursijas, klasiskās mūzikas koncertus, kā arī programmas skolēniem un īpašas kāzu programmas jaunlaulātajiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atjauno enerģiju ceļojot! Estravel Latvia
Ieplāno savu eksotisko ceļojumu jau tagad, neļaujoties rudens melanholijai! | Skatīt vairāk
no 549 EUR
Jaunagada kruīzs Tallina - Stokhoma Estravel Latvia
Ir sākusies kruīza Tallina- Stokholma - Tallina biļešu tirdzniecība ceļojumam, sagaidot Jauno gadu // 2 naktis uz prāmja, vakariņas iekļautas cenā | Skatīt vairāk
no 146 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.10.2024 - 26.10.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Seniora veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Aicinām seniorus atrast laiku, lai parūpētos par savu veselību, atjaunotu spēkus un enerģiju medicīniskā personāla uzraudzībā. Gaidīsim Jūs KRC | Skatīt vairāk
no 480 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.86195111sec.