Tukumā, mākslas galerijā «Durvis» būs skatāmas Paulas Stutiņas gleznas un Megijas Zonnes keramika

Tukumā, mākslas galerijā «Durvis» būs skatāmas Paulas Stutiņas gleznas un Megijas Zonnes keramika

No 2024. gada 2. novembra līdz 12. decembrim Mākslas galerijā “Durvis” (Brīvības laukumā 21, Tukumā) apskatāma Paulas Stutiņas gleznu un Megijas Zonnes keramikas izstāde “URBĀNAIS / ABSTRAKTAIS”.  Izstādes atklāšana notiks 2. novembrī plkst. 14.00. Ieeja bezmaksas.

Māksliniece Megija Zonne: “Darbi uztverami kā manas personīgās atmiņu telpas, ar tām piemītošiem emocionāliem uzslāņojumiem. Darbi ir ne tikai emocionālas laikmeta liecības, bet arī strauji mainīgās pilsētvides fiksācija uz nemainīgām, struktūru neatgriezeniski mainījušām, porcelāna virsmām. Sfērisku virsmu apgleznošana ļauj atainot šķietami pazīstamas ainavas, vienlaikus radot jaunas, neeksistējošas vietas, kas bezgalīgi turpinās sevī, tādējādi ienesot darbos arī mūžības, bezgalīgās telpas dimensiju.”

Izstādē aplūkojami virpoti porcelāna darbi, kas radīti 2024.gadā. Vāzes apgleznotas komplicētajā zemglazūras apgleznošanas tehnikā, kuru aizsāku izzināt 2020.gadā, studiju procesa ietvaros Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas katedrā, un turpinu attīstīt.

Megija Zonne (1998) ir māksliniece, keramiķe. Absolvējusi Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolu, stājglezniecības novirzienu (2018), ieguvusi bakalaura grādu Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas, keramikas katedrā (2022). Šobrīd turpina maģistrantūras studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas katedrā. Strādājusi par mākslu pedagogu vairākās Latvijas mākslas skolās, šobrīd izstrādā trauku un rotu kolekcijas savā keramikas zīmolā “Take a break ceramics”. Piedalījusies izstādēs Polijā, Dienvidkorejā, Itālijā, starptautiskos keramikas simpozijos un izstādēs Latvijā.

Māksliniece Paula Stutiņa mākslas darbos attēlo netveramo – gaismu, gaisu, prieku, dvēseli. Prieku par krāsām, formām un to rotaļu kompozīcijā, silto, radošo dzirkstelīti, kas kūsā ikvienā no mums! Tas, ko māksliniece rada, nav neskaitāmu skiču rezultāts, bet gan prāta un iztēles uzplaiksnījumu pārnešana uz audekliem. Tas ir instinktīvs darbs, kas prasa drosmi un uzticēšanos sev un sajūtām.

“Abstraktā māksla man ir svarīga, jo lielākā nozīme ir nevis tam, kas tajā attēlots, bet gan tam, kādas emocijas, sajūtas, notikumus un asociācijas tā rada (gan māksliniekam, gan skatītājam). Viens no manas radošās darbības mērķiem ir iekustināt cilvēka iekšējo pasauli. Līdzīgi kā mūzika, abstraktā māksla aizskar katru individuāli un personiski. Vajag tikai ļauties, ieklausīties sevī un noticēt tam, ko dzirdi. Es gribu aicināt katru no jums tur ieraudzīt kaut ko sev - visas atbildes, sajūtas un pārdomas ir patiesas.”

Paula Stutiņa (1995) ir māksliniece, kuratore un skolotāja. absolvējusi Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolu ar diplomu glezniecībā (2015), ieguvusi bakalaura grādu Mākslas vēsturē un teorijā Latvijas Mākslas akadēmijā (2020), strādā Tukuma muzejā, iekārtojot izstādes un ģenerējot idejas. Piedalījusies mākslas un izstāžu projektos kā organizatore, māksliniece, pētniece, anotāciju, tulkojumu un recenziju autore.

Par Mākslas galeriju “Durvis”

Galerija „Durvis” ir mākslas telpa mūsdienu mākslinieku radošajām izpausmēm, popularizējot izcilu Latvijas mākslinieku un lietišķās mākslas meistaru radošos talantus un jauno autoru sasniegumus. Galerija atvērta 1988. gadā, bet savu nosaukumu tā ieguva 1997. gadā, kad pārcēlās uz tagadējo ēku, kurā saglabājušās daudzas 18. gadsimta būvdetaļas, tostarp rokoko stila durvis. Šeit nopērkami mākslas darbi un lietišķās mākslas meistaru darinājumi, kā arī plašs suvenīru klāsts, Tukuma muzeja izdotās grāmatas un novadnieku publikācijas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 30.10.2024 Bezmaksas objekti – jā, Tu nepārlasīji! Bauskas TIC
Dodies Bauskas novadā uz objektiem, kas pieejami bezmaksas! Dabas takas un parki, vides objekti, māksla, arhitektūra, kulta vietas, pat sala, rātsnams un | Skatīt vairāk
Latvija
Pasaku muzejā–rokoperas "Lāčplēsis" tērpi Tukuma TIC
Jaunā iestudējuma krāšņie tērpi un to skices, kuru autore ir tērpu māksliniece Anna Muna (Dana Dombrovska). | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.10.2024 - 31.10.2024 Baudi Zelta rudeni Alūksnē! Alūksnes TIC
Zelta rudens Alūksnē- tās ir piesātinātas krāsas fotogrāfijās, toņu daudzveidība un harmoniska dabas savīšanās ar Alūksnes kultūrvēsturi! Kur | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.10.2024 - 27.10.2024 Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44971514sec.