Tērvetes dabas parkam vētra atkal nodarījusi postījumus

Tērvetes dabas parkam vētra atkal nodarījusi postījumus

Spēcīgās lietusgāzes un vētra, kas kopš svētdienas šķērso Latvijas centrālo daļu, radījusi postījumus arī Latvijas valsts mežos. Pirmās aplēses liecina, ka vairāk postījumu būs AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Zemgales reģionā, taču precīzāka informācija tiks iegūta, kad, pierimstot vējam, teritorijas tiks apsekotas klātienē un ar bezpilota gaisa kuģiem.

“Pagaidām ir bīstami atrasties mežā, arī vadīt bezpilota gaisakuģi tādos laikapstākļos nav iespējams, tāpēc vētras un lietus postījumus varēsim sākt apzināt, tiklīdz pierims spēcīgais vējš un lietus. Pirmās prognozes liecina, ka smagāk būs cietušas teritorijas Jūrmalas, Jelgavas, kā arī Dobeles pusē uz Tukumu un Tērveti. Prognozējam, ka būs lūzuši un krituši koki, aizšķērsoti un izskaloti meža autoceļi. Tiklīdz iegūsim konkrētus datus, operatīvi organizēsim vētras seku likvidēšanas darbus. Pašlaik LVM darbinieki visos Latvijas reģionos aktīvi strādā pie savstarpējas darbu saskaņošanas un nepieciešamo resursu apzināšanas,” skaidro LVM cirsmu plānošanas vadītājs Sandris Upenieks.

Tuvākajās dienās būs pieejama pirmā operatīvā informācija par postījumu apmēriem Latvijas valsts mežu teritorijā.

Jau šobrīd zināms, ka ļoti stipras vēja brāzmas reģistrētas Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē.

"Parka teritorijā sagāzti desmitiem koku un jau tagad paredzams, ka vētras seku likvidēšanai būs jāizmanto meža tehnika. Dienas pirmajā pusē koki turpināja lūzt. Smagi cietis Kurbada zemē esošais Tīklu un Tarzāna parks, vētra skārusi arī vairākas parka Tūrisma centra tuvumā esošās ēkas. Arī LVM dabas parka postījumu apmērs precīzi tiks noteikts tikai tad, kad tas būs droši – būs rimies vējš un lietus,” situāciju Tērvetē raksturo LVM Rekreācijas vadītājs Kristaps Didže.

Tāpat vējš sagāzis kokus LVM dabas parka glempingā. Tur applūdušas arī pazemes mājiņas un bojāti namiņi kokos. Cilvēki nav cietuši, bet no rīta bija apgrūtināta apmeklētāju izkļūšana no teritorijas, jo bija sakrituši vairāk nekā 20 koki. Ceļš operatīvi tika atbrīvots, lai apmeklētāji droši varētu atstāt glempinga teritoriju pa vienu no ceļiem, kurš nebija izskalots.

LVM dabas parks Tērvetē un arī LVM dabas parka glempings pagaidām uz nenoteiktu laiku ir slēgts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.07.2024 - 03.08.2024 Glezniecības plenērs Slampē  Tukuma TIC
2. - 3. augustā Glezniecības plenērs Slampē "Sirds pieskāriens Slampei"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.07.2024 - 03.08.2024 Svētku diena Viļakā Balvu TIC
3.augustā notikumiem piepildīta diena Viļakā: bērnu rīts ar izklaidēm, VIII vēsturisko ērģeļu svētki, Marijas Naumovas koncerts un zaļumballe. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 05.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Bauskas novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Bauskas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59183192sec.