Dobeles novada Miltiņos notiks pirmais «CRAFT and JAZZ» festivāls

Dobeles novada Miltiņos notiks pirmais «CRAFT and JAZZ» festivāls

Noslēdzot šī gada vasaras Latvijas džeza festivālu virkni, 31. augustā Miltiņos, Bērzes pagastā, Dobeles novadā, bijušajā kultūras namā “Zelta Druva” norisināsies pirmais “CRAFT and JAZZ” festivāls. Festivāls sastāvēs no divām daļām: Baltijas mājražotāju gadatirgus un meistarklases turpināsies ar vakara džeza koncertu un deju programmu vēsturiskā kultūras nama lielajā zālē.

“llgtspēja nozīmē veco lietu transformāciju jaunajās un funkcionālajās. “Dvoretsky distillery” iegādājās kultūras namu “Zelta Druva”, lai pārvērstu to jauna līmeņa rūpnīcā augstas kvalitātes Latvijas produktam. Izdomājām: pirms ķeramies klāt pārbūves darbiem, ir laiks to nosvinēt”, – vēsta festivāla rīkotājs, uzņēmējs Ivans Dvoreckis.

Ņemot vērā to, ka festivāls notiek bijušajā kultūras nama teritorijā un telpās, šī gada vienojošā tēma ir “Time Machine” – 80.jos gados, kultūras nama “Zelta Druva” aktīvās darbības laikā cilvēkiem īpaši vajadzēja likt lietā iztēli, lai ražotu un rādītu jaunas lietas un produktus, bet džezs astoņdesmitajos viscaur zemeslodei turpināja skanēt – grūvs, smooth jazz, fanks un fjūžns iekaroja auditorijas sirdis un deju grīdas. Pasākuma apmeklētāji tiek aicināti ierasties festivālā 80.to gadu tērpos.

Pirmajā festivāla daļā no plkst. 13.00 līdz plkst. 18.00 pasākuma teritorijā norisināsies Baltijas mājražotāju gadatirgus, degustācijas, loterijas un konkursi, viesiem tiks piedāvāti mājas virtuves cienasti, bet bērniem – sarīkotas atrakcijas un piedāvātas brīvā laika pavadīšanas idejas. Kultūras nama foajē varēs apmeklēt džina destilācijas meistarklases, tikmēr visi interesenti varēs iemācīties vai atsvaidzināt atmiņā analogās fotogrāfijas mākslu “Baltic Analog Lab” rīkotajā analogo portretu pop-up fotolaboratorijā.

Festivāla otrajā daļā, kas sāksies plkst. 18.00, uz bijušā kultūras nama skatuves kāps Rīgas Doma kora skolas audzēkļu džeza ansamblis “Harmonijas Hameleoni”, avangarda džeza grupa “Avangarda Vangards”, Ralfa Arbidāna džeza trio, un kulminācijā varēs dzirdēt saulainās Jūlijas Zakirovas programmu “Golden Hour” (Zelta stunda). Pēc virknes ar klausāmkoncertiem, ko vadīs mūzikas žurnāliste Anete Ašmane-Vilsone, festivāla apmeklētāji varēs uzdejot pie džeza, fankmūzikas, disko un grūva ritmiem no vinila platēm kopā ar DJ VinK un Mixmaster AG.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa koncerti augustā! Bauskas TIC
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 03.08.2024 Vaiņode svin! Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Tiekamies 3. augustā, kad visas dienas garumā Vaiņodes stadionā, norisināsies koncerti un visdažādākās aktivitātes gan lieliem, gan maziem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.83237314sec.