Tērvetes dabas parks beidzot drošs un atvērts apmeklētājiem

Tērvetes dabas parks beidzot drošs un atvērts apmeklētājiem

Pirmdien, 2024. gada 16. septembrī, pēc vētras no jauna apmeklētājiem durvis ver Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē. Lai gan vētras postījumu likvidēšanas darbi vēl turpinās, svarīgākie ir pabeigti.

Jūlija beigās dabas parku skāra vētra, kas nežēlojot līdz ar saknēm lauza visu, kas gadījās pa ceļam, būtiski mainot meža ainavu un bojājot parka infrastruktūru un apskates objektus. Piedzīvotā vētra radījusi vislielākos postījumus parka 66 gadu pastāvēšanas vēsturē. Ja pērn lielākoties bija sagāzti tikai koki, tad šogad ievērojami bojājumi nodarīti arī parka infrastruktūras objektiem – tiltiem, laipām, mazajiem namiņiem un skulptūrām. Būtiski cietusi visa dabas parka teritorija 1200 ha platībā.

Šobrīd centrālajā dabas parka daļā noslēgušies nepieciešamie pamatdarbi drošai parka apmeklēšanai – teritorija ir atbrīvota no kritušajiem un bīstamajiem kokiem. Kopumā no apmeklētāju iecienītākās rekreācijas zonas - Sprīdīša pasaules – izvesta koksne aptuveni 200 kokvedēju kravu apmērā. Kopējie postījuma apmēri vēl tiks precizēti. Šobrīd aktīvi turpinās meža sakopšanas darbi Kurbada zemē un citās parka daļās.

Daļa dabas parka teritorijā savāktās koksnes tiek izmantota parka labiekārtošanai. Tērvetes koktēlniecības darbnīcā aktīvi norit darbi, kas saistīti ar bojātās infrastruktūras atjaunošanu – teritorijā uzstādīti jaunizbūvēti namiņi, atjaunoti bojātie apskates objekti.

Turpmāk LVM dabas parks Tērvetē būs atvērts apmeklētājiem katru dienu, darba laiks no pl. 9:00 – 19:00. Kā ierasts, parka viesus meža takās sagaidīs sirsnīgie pasaku tēli. Rūķu sētā lieli un mazi dabas pētnieki varēs doties izzināt rudens norises mežā. Ikviens parka viesis aicināts apskatīt plašo Zemgales ainavu, uzkāpjot dižajā koka skatu tornī. Torņa pakājē, Anneles dzīvnieku dārzā, ciemiņus gaida pūkainie truši un mīlīgās kaziņas. Dzīvnieku dārza apmeklējums ir par papildus samaksu. Siltas maltītes parka informācijas centra ēkā piedāvā kafejnīca “Mammadaba”. Nedēļas nogalēs Nomātavas punktā pieejama velosipēdu un velkamo ratiņu noma.

Lūdzam ņemt vērā, vētras laikā parka teritorijā tika sagāzti tūkstošiem koku, to izvākšanai tika piesaistīta lielā meža tehnika. Darbu laikā tehnika dažviet ir atstājusi risas, vietām bojāts taku un celiņu segums. Teritorijas sakopšanas darbi pēc vētras postījumiem turpināsies līdz pat pavasarim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Raimonda Paula un Guntara Rača koncerts Tukuma TIC
Īpaši ģimenēm un mūsu mazajiem skatītājiem 6.oktobrī pulksten 14:00 piedāvājam apmeklēt Raimonda Paula un Guntara Rača jauno dziesmu programmu | Skatīt vairāk
Latvija
Esi izbraucis ar Abavline?  Tukuma TIC
Zviedru Cepure ir atpūtas bāze gleznainajā Abavas senlejā. Abavline ir trosu nobrauciens 200 m garumā. | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
"Leonardo da Vinči mašīnas" Motormuzejā Motormuzejs
No 6. septembra Rīgas Motormuzejs piedāvā iespēju apmeklēt starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4900012sec.