Smelies idejas zelta rudens baudīšanai Dobeles novadā

Smelies idejas zelta rudens baudīšanai Dobeles novadā

Rudens, neapšaubāmi, ir viens no krāšņākajiem gadalaikiem, kad īpaši gribas baudīt dabas skaistumu. Aicinām uz Dobeles novadu, lai ieraudzītu, kā pilsētu ainava, piļu un muižu parki krāsojas košos toņos, sajust zem kājām čabošas lapas atpūtas vietās un dabas takās, kur rudens jau pilnā sparā veido savu skaisto dabas mākslu, lai vēl priecētu mūs ar krāsu daudzveidību pirms ziemas iestāšanās.

Skolēnu brīvlaikā izmanto izdevību kopīgiem atpūtas mirkļiem ar ģimeni un draugiem dabas tuvumā! Rudens aktivitātes aicinām papildināt ar siltiem dzērieniem līdzņemšanai un gardām, sātīgām maltītēm kādā no kafejnīcām. Ilgākām brīvdienām iesakām izmantot naktsmītņu pakalpojums. Smelies idejas zelta rudens baudīšanai Dobeles novadā - www.visitdobele.lv

Latvijas valsts mežu dabas parks Tērvetē

Rudens, sūtot zeltainus sveicienus, ar savu krāsaino otu pārstaigājis Tērvetes mežmalas.  Dodies mierpilnās rudens pastaigās uz Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē - šeit meža takas stiepjas teju 35 km garumā. Nepaej garām Anneles dzīvnieku dārza aplokiem, kas atrodas lejpus skatu tornim, Anneles pļavā. Nedēļas nogalēs Tērvetes nomātava piedāvā velosipēdus, nūjošanas nūjas un velkamos ratus bērnu vizināšanai un piknika lietu ērtākai pārvietošanai. Darba laiks: 10:00 - 17:30.

Droši ņem līdzi savu četrkājaino draugu, jo dabas parks ir suņiem draudzīga atpūtas vieta!

Dabas parks atvērts pastaigām katru dienu. Darba laiks: 9:00-18:00.

LVM dabas parka glempings -  ir īstais brīdis sirdi sildošai atpūtai!

Tver iespēju atpūsties fantastiskās, omulīgās un romantiskās naktsmītnēs ainaviskās un noskaņām bagātās LVM Tērvetes ūdenskrātuves krastos!

Te var doties pastaigā pa zelta rudens iekrāsoto Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē, ieturēt gardu maltīti  tuvējās kafejnīcās “Kristīnes picērija un beķereja” vai kafejnīca "Mammadaba".

Tērvetes pilskalns ir 17–19 m augsts pakalns, kas kopā ar valni veido gandrīz 30 m augstu zemesragu Tērvetes upītes labajā krastā. Tas ir viens no diženākajiem ne vien Rietumzemgalē, bet visās  seno baltu zemēs, kādreiz uz tā atradās  Tērvetes pils – viena no 13. gs. varenākajām pilīm Baltijas reģionā.

Pilskalna ziemeļu nogāzē un valnī ir ierīkotas koka kāpnes un uzstādīts informatīvs stends ar pilskalnā atrasto senlietu attēliem un vēstures aprakstu. No tā veras ainavisks skats uz plašo Tērvetes apkārtni.

Zirgu izjādes Tērvetē

Aktīvās atpūtas cienītāji var doties rudenīgās izjādēs pa Tērvetes pasaku mežiem Augēnijas Rulles vadībā, kura piedāvā arī aizraujošu piedzīvojumu - braukšanu pajūgā pa Tērvetes kultūrvēsturisko centru un Tērvetes dabas parku.

Dobeles Pils

Pils ekspozīcija apmeklētājus iepazīstina ar pilskalna arheoloģiskās izpētes vēsturi, Dobeles apkārtnes aizvēsturi, Livonijas ordeņa pakļautības periodu, Dobeli Kurzemes – Zemgales hercogistes laikos, kā arī Dobeles pils leģendām un teikām. Ekskursantu grupām tiek piedāvātas ekskursijas gida pavadībā. Pils jumta daļā izbūvēts skatu laukums, no kura baudīt šī gadalaika skaistākās krāsas, savukārt pagalms un apkārtne iecienīta vietējo iedzīvotāju un tūristu pastaigu vieta.

Dobeles pilsdrupu promenāde

Pastaigu promenāde stiepjas no Brīvības ielas līdz gravai pilsdrupu teritorijas dienvidu pusē. Rudenī tā iekrāsojas viskošākajās krāsu gammās! Gājēju celiņa galā ir neliels skatu laukums, no kura paveras jauka Bērzes upes ainava un trīs strūklakas.

Iecienītas ir vakaru un nakts pastaigas, kad laternu apspīdētais celiņš, izgaismotās pilsdrupas virs tā un strūklaku gaismu spēles Bērzes upes ūdeņos rada romantisku, neatkārtojamu gaisotni.

Tieši pretī pilsdrupu promenādei - Pļavas ielas pastaigu un atpūtas vieta, kas ir kļuvusi par iecienītu dobelnieku un pilsētas viesu pastaigu un atpūtas vietu. Te celiņi un koka laipas izved cauri purvainajam Bērzes upes krastam un pavērs skatu uz strūklakām upes vidū un varenajām Dobeles pilsdrupām košajā rudens tērpā. Ainaviskās pastaigu vietas akcents ir savdabīgā strūklaka purvāju auga –  parastās cirvenes – veidā.  Vakaros tā tiek krāšņi izgaismota.

Dabas parks “Parūķis” atrodas netālu no Dobeles centra, Bērzes upes krastā, bijušo ūdensdzirnavu vietā. Šobrīd īpašums tiek iekopts pašu spēkiem un ar draugu atbalstu. Vieta ar atmosfēru, kurā baudīt skaistus brīžus dabas tuvumā.

Ķestermežs

Ar Bērzes upes līkumiem un stāvajām gravām Ķestermežs ir skaists jebkurā gadalaikā un ir kļuvis par dobelnieku iemīļotu pastaigu un atpūtas vietu. Burvīga vieta ģimenes atpūtai! Bērniem ir neliela šķēršļu trase, tīkli, āra trenažieri, piknika galdiņi.

Lieliska vieta, kur baudīt dabu un rudens krāšņumu!

Ieelpo rudens spēku LVM Pokaiņu mežā

Pokaiņu mežs, izvietojies uz stāviem pauguriem un dziļām ielejām, veido gleznainu ainavu, bet neparastumu šai vietai piešķir mīklainās akmeņu upes, krāvumi, vaļņi un īpatnējie savrupakmeņi.

Visā plašajā Pokaiņu mežā - ik uz soļa, taciņas, koka zara, pakalnu galotnēs un ielejās, kur vien veras skatiens, atklājas rudenīgais krāšņums un bagātība. Gaisā virmot virmo rudens varenais spēks. Aicināti doties aktīvās vai mierpilnās pastaigās vienatnē, gan ar ģimeni un draugiem!

Iesakām uzvilkt ērtus apavus, jo takas ved pa ļoti paugurainu apvidu. Pēc garas pastaigas neliels pikniks ierīkotajā atpūtas vietā būs kā lielisks noslēgums jaukajai pastaigai.

Vipēdes ezera dabas taka

Vipēdes ezers atrodas mežainā apvidū, un tajā ir sala. Ezeru iecienījuši karpu makšķernieki, bet te ir arī raudas, ruduļi un līdakas. Ezera krasti ir purvaini, tāpēc apkārt tam ierīkotas laipas. Vieta, kur varēsi smelties rudens spēku un pozitīvas emocijas! Pēc aktīvas pastaigas, ja vien ir luste un vēlme, iespēja izpērties pirtiņā.

Krievkalni

Mežiem apaugušais Krievkalnu garais valnis tiek uzskatīts par unikālu reljefa formu. Augstākā vieta paceļas 149 m virs jūras līmeņa. No tās paveras tāls panorāmas skats uz mežainajiem Zemgales plašumiem. Te ierīkota atpūtas vieta ar soliņiem un ugunskura vietu. Uz Krievkalniem ved gājēju taka. Ceļotāju ievērībai - šobrīd notiek meža ceļa infrastruktūras uzlabošanas darbi, tādēļ var rasties neērtības nokļūt līdz objektam.

Skolas parks un Iepazīšanās dārzs Krimūnās

Skolas parks ir veidots kā pastaigu, atpūtas un piknika vieta. Rudens iekrāsotie koki, kas stādīti ar īpašu nozīmi, vides dizaina elementi, kā arī galdiņi un soliņi, sola jaukus atpūtas brīžus.  Takas galā pie varenā dižskābarža izveidota Latvju zīmju aleja. Bērnu iespējams uzrunās kokā veidotie pasaku tēli un mazo ķiparu rotaļlaukums.

Vecauces pils un parks

Vecauces muižas apbūve ar 19.gs celto kungu māju- Vecauces pili, saimniecības ēkām un ainavu parku piešķir nesteidzīgajai mazpilsētas dzīvei īpašu šarmu un neuzkrītoši atgādina par nesaraujamo saikni, kas vieno bijušo Vecauces muižu, Vecauces mācību un pētījumu saimniecību un Auces pilsētu. No Vecauces pils 30m augstā torņa paveras panorāmas skats uz apkārtni, savukārt pils parks ir iecienīta nesteidzīgu pastaigu un atpūtas vieta jebkurā laikā. To caurvij taku līkloči, pa kuriem staigājot, atklājas košās rudens lapu saspēles kokos.

Auce – mazpilsētas šarms. Pastaiga pa Auci rudenīgā dienā piemērota gan ģimenēm ar bērniem, gan divvientulības cienītājiem un ikvienam šīs sezonas atmosfēras meklētājam. Iecienītākās rudens baudīšanas vietas Aucē –Vecauces pils un parks, Aspazijas laukums, Saules pulkstenis un tam blakus esošais bērnu rotaļu laukums.  Vides objekts “Vēzis” būs pa ceļam uz kafejnīcu “Ieva”, kurā iegādāties siltus, iespējams, Latvijā gardākos pīrādziņus vai citus pircēju iecienītos, gardos konditorejas izstrādājumus. Pirms vai pēc garākas pastaigas pilsētas centra esošajā kafejnīcā “Caffe Auce” iespējams nobaudīt spēcinošu maltīti vai iedzert kādu sildošu dzērienu.

LVM Lielauces ezers

Lielauces ezeram ir purvaini krasti, to no visā pusēm ieskauj Vīķu purvs, tādēļ līdz ezera krastam var nonākt pa ierīkoto laipu.  Ainavu baudītājiem un atpūtniekiem par prieku augstajā ezera krastā starp vecajiem parka kokiem paceļas Lielauces pils. Te var doties ainaviskā pastaigā pa tuvējo apkārtni vai vienkārši ezera krastā vērot rudenīgo ainavu.

Incēnu (Dobes) pilskalns būs jaunatklājums tiem, kas sen nav devušies kādā piedzīvojumā vai vispār to nav apmeklējuši. Tas rakstītos avotos pirmoreiz minēts 1272. gadā Zemgales dalīšanas līgumā. Tiek uzskatīts, ka te ir bijis Dobes pilsnovada senais centrs un galvenais nocietinājums. Pilskalns ierīkots, mākslīgi uzberot valni un izveidojot gandrīz četrstūrainu pilskalna formu ar neparasti stāvām malām. Tas ir gana stāvs, bet nonākot līdz virsotnei, no tā pavērsies brīnišķīga rudens apkārtnes ainava.

Rudens krāšņais apmetnis pārklājis visu Latviju. Ar laiku to nomainīs arvien ziemīgāki skati, tādēļ steidz baudīt zelta rudeni!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk
Latvija
Pasaku muzejā–rokoperas "Lāčplēsis" tērpi Tukuma TIC
Jaunā iestudējuma krāšņie tērpi un to skices, kuru autore ir tērpu māksliniece Anna Muna (Dana Dombrovska). | Skatīt vairāk
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Augšdaugavas novada pasākumi oktobrī TAKA
Augšdaugavas novada kultūras pasākumi oktobrī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.02306199sec.