Tapusi video tūre Dobeles Pilī!

Tapusi video tūre Dobeles Pilī!

Dobeles Pils apskatāma četros līmeņos - no pagrabstāva līdz pat jumta terasei.

Pagrabstāvā izvietots Dobeles Pils pastāvīgās vēsturiskās ekspozīcijas sākumpunkts, kur vitrīnās izstādītas Dobeles pilskalna un Dobeles novada teritorijā arheoloģiskajos izrakumos atrastās 2. - 17. gadsimta liecības. Pils pagrabstāvā interaktīvā veidā iespējams noklausīties interesantākās teikas par pili un tās teritoriju.

Stāvu augstāk - pils lielajā zālē apskatāma krāsns keramikai veltīta ekspozīcijas daļa - vitrīnās izstādīti keramikas krāšņu podiņu paraugi, datējami ar laika posmu no 16. līdz 18. gadsimtam. Lielajā zālē var izpētīt pils maketu - 17. gadsimta Dobeles pils rekonstrukciju. Pils lielo zāli iespējams iznomāt laulību ceremonijām, semināriem un konferencēm.

Radošajā telpā ierīkota ekspozīcijas daļa, kas veltīta ārstniecības augu tēmai. Telpā iespējams iepazīties ar informāciju par Kurzemes - Zemgales hercogienes Elizabetes Magdalēnas Ketleres aizraušanos ar ārstniecības augu audzēšanu, to pielietošanu medicīnā un kosmetoloģijā. Telpā izvietoti divi interaktīvi elementi, kas raisīs interesi par ārstniecības augu vēsturi un to izmantošanas iespējām mūsdienās. Šeit organizējam arī radošās darbnīcas, meistarklases un muzejpedagoģiskās programmas.

2. stāva ekspozīcijas daļa ļaus tuvāk iepazīties ar hercogieni Elizabeti Magdalēnu Ketleri un informāciju par pils sadzīvi Kurzemes - Zemgales hercogistes laikā. Savukārt skārienjūtīgos ekrānos iespējams katram pašam apskatīt hercogienes dzimtas koku un Dobeles Pili senajos attēlos.

Pils apskates noslēgums - jumta terase, kas ir augstākais publiski pieejamais skatu punkts pilsētā, no kuras paveras skaists skats uz Dobeles panorāmu.

Savukārt, ārpus mūriem, Bērzes upes pusē, atradīsiet Dobeles Pils ārstniecības augu dārzu.

Dārzs tapis par godu hercogienes piemiņai. Tas gan ir nedaudz mūsdienīgāks, tomēr saturiski līdzīgs hercogienes 17.gadsimta dārzam.

Video apskatāms Dobeles Pils FB kontā, kā arī Visit Dobele mājaslapā un youtube.com kontā.

Uz tikšanos Dobeles Pilī!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.10.2024 - 02.11.2024 Liels & Vegāns Burzma
Pie manis Pasaules Vegānā Diena. Paķer draugus un tiekamies ne tikai baudīt vegānos ēdienus visas dienas garumā, bet arī kopā izglītoties! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.10.2024 - 31.10.2024 HALOVĪNS | Nakts piedzīvojums Tukuma mežos Tukuma TIC
Īpašais Halovīna pārgājiens. Meklēsim vilkačus Tukuma pusē! Jaunas aizraujošas aktivitātes mežā, bet arī iespēju piedzīvot ko nepiedzīvotu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.10.2024 - 01.11.2024 Pasākumi Daugavpilī  Daugavpils TIC
Apmeklējiet pasākumus kopā ar draugiem un ģimeni, lai baudītu neaizmirstamus mirkļus rudenī! | Skatīt vairāk
Relaksējies džakuzzi vai kublos Bauskas TIC
Relaksējies džakuzzi vai kublos – karstās un aukstās ūdens strūklās, burbuļvannās, koka baļļās vai apgaismotos tvaika mutuļos! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.6507051sec.