LATVIJA | Aizkraukle

Likteņdārzā – koncertuzvedums «Likteņzīmes. Māra Zālīte»

Likteņdārzā – koncertuzvedums «Likteņzīmes. Māra Zālīte»

2024. gada 15.jūnijā plkst.19.00 Likteņdārzā, neparastā vietā - uz Saieta nama jumta, norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” pirmais koncertuzvedums “Likteņzīmes. Māra Zālīte”.

Ievēŗojamās dzejnieces, dramaturģes un sabiedriskās darbinieces Māra Zālītes daiļrade kā ievads koncertciklam nav izvēlēta nejauši . Jau kopš 2005.gada, kad mecenāts, uzņēmējs Vilis Vītols sāka  pulcēt ap sevi Latvijas personības, lai kopīgi realizētu ideju par Likteņdārza tapšanu pussalā pie Kokneses, Māra Zālīte bija ideju atbalstītāju pulkā. Un ne tikai. Viņa brīvprātīgi veica neskaitāmus darbus, atbalstīja un iesaistījās Likteņdārza tapšanas procesa pirmsākumos. Būdama Sibīrijas bērns, rakstniece caur savu būtību dziļi izprata šīs vietas nozīmīgumu nākotnē. Likteņdārzam jākļūst par skaistu vietu, kurā pulcētos tās latviešu dvēseles, kas izkaisītas pasaules plašumos.

Māras Zālītes pārliecība nav mainījusies arī šodien :

“Bet, dvēsele saki – ja radītu mēs visi te Daugavas vidū Dvēseļu dārzu un sacītu - nāc ,zudusī dvēsele mājās, nāc Likteņdārzā un esi kopā ar mums! Lapu šalkās un datoru ekrānos. Ziedu smaržās un datu bāzēs. Teic, vai tu nāktu? Stāstīt tuviem un tāliem, un mācīt. Stiprināt, spēcināt mūs! Saki, vai tu nāktu?

-Tad es nāktu. Tad pārnāktu dziedādam’ ”.

Koncertā skanēs Jāņa Lūsēna, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa, Mārtiņa Brauna un Ulda Marhiļeviča komponētās dziesmas ar Māras Zālītes vārdiem. Atmodas gados Latvijā tās stiprinājušas un iedvesmojušas daudzus patriotiski noskaņotus Latvijas iedzīvotājus. Šobrīd, kad tik netālu no Latvijas notiek karš, gaišais, pārdomu pilnais, koncerts ikvienam ļaus ieskatīties savā dvēselē un atgādinās, cik ļoti svarīga mums katram ir iegūtā Latvijas neatkarība.

Piedalās: Māra Zālīte, Arturs Skrastiņš, Ilze Ķuzule - Skrastiņa, Elvijs Bušs, Kristiāna Stirāne, Līva Kalniņa, Juris Kristons, Ernests Mediņš.

Aicinām ņemt līdzi spilvenus, sedziņas sēdēšanai, kā arī pledus, siltas drēbes, lai vakara stundās būtu ērta pasākuma baudīšana. Lietus gadījumā koncerti notiks Saieta namā.

Biļetes var iegādāties https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/140266

Bērniem līdz 8 gadu vecumam ieeja ir par brīvu.

Pasākums tiks filmēts un fotografēts. Iegūtais materiāls tiks izmantots publicitātes vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.06.2024 - 21.06.2024 Limuzīns Jāņu nakts krāsā TUMĒ Tukuma TIC
21. jūnijā, paredzēts ekskluzīvs koncertuzvedums "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", koncerts norisināsies pie Tumes kultūras nama | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.06.2024 - 24.06.2024 Darba laiks tūrisma objektos Līgo un Jāņos Bauskas TIC
Jūsu ērtībai, esam apkopojuši galveno apskates objektu darba laiku 2024.gada Līgo svētkos un Jāņos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50720096sec.