LATVIJA | Jēkabpils

15. jūnijā Viesītē notiks Kukaiņu nakts

15. jūnijā Viesītē notiks Kukaiņu nakts

Biedrība “Āžu miesta rezidence” rīko “Kukaiņu nakti Āžu miestā”, kurā  entomoloģes Rūtas Abajas vadībā varēs iepazīt pašus mazākos Viesītes iedzīvotājus. Gaidot kamēr satumsīs, apmeklētājus priecēs dziesminieks Ilmārs Pumpurs, ar ģitāru izspēlējot Imanta Kalniņa un citu autoru dziesmas.

Kukaiņi ir sugām bagātākā dzīvnieku grupa visā pasaulē. Latvijā sastopamas apmēram 10 000–15 000 sugas, bet precīzs to skaits joprojām nav nosakāms. Liela daļa no kukaiņiem ir aktīvi tieši naktī un tāpēc mazāk pazīstami. Norietot saulei un izmantojot gaismas lamatas, salidos sfingi, pūcītes, lācīši un citi kukaiņi.

Kukaiņus atpazīt palīdzēs entomoloģe, Latvijas Entomoloģijas biedrības valdes locekle, Vides risinājumu institūta pētniece un sertificētu dabas eksperte Rūta Abaja. Tā kā jūnija naktis ir pārāk gaišas, mazos draugus varēs ieraudzīt tikai vēlā vakarā pēc pulksten 22.00. Āžu miesta rezidences pagalmā tiks speciāli izgaismots ekrāns un varēs noskaidrot visu par kukaiņu dzīvi un to lomu dabas ekosistēmā.

Pirms ierodas kukaiņi, naksnīgo Viesīti skaņās ietērps dziesminieks, etnomuzikologs un biedrības "Skaņumāja" tautas mūzikas instrumentu meistars Ilmārs Pumpurs. Lai arī biežāk dzirdams, spēlējot tautas mūzikas kolektīvos, šoreiz viņa solovakars izskanēs ar ģitāras pavadījumu. Imanta Kalniņa un citas melodijas būs klausāmas zem klajas debess rezidences pagalmā.

Šajā vasarā Āžu miesta rezidencē notiks arī citi pasākumi – 5. jūlijā gaidāma Viesītes amatierteātra “Vēris” pirmizrāde Elizabetes Haferes lugai  “Gadsimta lapsu medības”. Izrādē piedalīsies arī Leimaņu Tautas nama un Zasas vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis "Andžas brandža". Savukārt 2. augustā, Viesītes pilsētas svētku priekšvakarā, notiks Pažarnieku balle, kurā muzicēs Valmieras Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestris. Visi pasākumi bez maksas.

“Kukaiņu nakts Āžu miestā” notiks Āžu miesta rezidences pagalmā Viesītē, Amatnieku ielā 2. Ieeja pagalmā no 21.00 bez maksas. Pasākumu rīko biedrība “Āžu miesta rezidence” ar Jēkabpils novada pašvaldības finansiālu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk
Atklāj Gulbeni ar elektrovilcieniņu! Gulbenes novada TIC
Atklāj un iepazīsti skaistās ziemeļaustrumu Vidzemes parku un dārzu pilsētas Gulbenes un tās iedzīvotāju stāstu cauri laiku lokiem! | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74664497sec.