LATVIJA | Jelgava

Latvijas Tūrisma informācijas tirgus Jelgavā 25. maijā

Latvijas Tūrisma informācijas tirgus Jelgavā 25. maijā

2024. gada 25. maijā Jelgavā – Jelgavas pilsētas svētku laikā notiks arī 9. Latvijas tūrisma informācijas tirgus. Pasākuma organizatoru godu un pienākumu jelgavnieki ieguva 2023. gadā 8. Latvijas tūrisma informācijas tirgū Ogrē, kur izlozes rezultātā tika noteikts nākamais tirgus organizētājs. Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija LATTŪRINFO kopā ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru, iesākoties vasaras ceļošanas sezonai, ir aicinājusi ikvienu ikvienu Latvijas tūrisma informācijas centru un to draugus piedalīties Tūrisma informācijas tirgū, savukārt Latvijas iedzīvotājus aicina uz Jelgavu, lai iepazītu aktuālo Latvijas tūrisma piedāvājumu un izplānotu ceļojumus pa Latviju šogad.

Informācijas piedāvājums tūrisma tirgū

Vidzeme būs visplašāk pārstāvētais reģions Jelgavas tūrisma informācijas tirgū, jo satikties ar ceļot gribošajiem ogrēniešiem un pilsētas viesiem būs ieradušies tūrisma ļaudis no Valmieras, Smiltenes, Ogres, “Bānīša zemes” – Gulbenes un Alūksnes, kā arī Pierīgas tūrisma zīmols “Exit Riga”.

Valmieras novads iepazīstinās ar sezonas tūrisma jaunumiem, informēs par ceļošanas iespējām novadā, kā arī piedāvās izspēlēt spēli, kuras ietvaros būs iespēja gan pārbaudīt savu atmiņu par Valmieras novada iecienītākajiem ceļotāju objektiem, gan arī atklāt sev jaunas idejas, kurus objektus noteikti vērts apmeklēt novadā. Vērīgākie spēles spēlētāji varēs iegūt brīnišķīgas balvas no Valmieras novada Tūrisma uzņēmējiem. Ceļotājiem Valmieras novadā šosezon būs iespēja atklāt arī vairākus jaunumus. Kādus? Par tiem būs jādodas interesēties uz valmieriešu telti.

Smiltenes novada tūrisma piedāvājumā šogad uzsvars visam par un ap dabu - pastaigu takas, velomaršruti, atpūtas vietas dabā, neparasti dabas objekti, dažādi aktīvā tūrisma pasākumi u.c. notikumi. Arī pie novada tūrisma uzņēmējiem piedāvājumā viss saistīts ar dabu, savukārt amatnieki savos darbos iepin dabas notis un latvju rakstus, tādējādi izceļot Smiltenes novada vērtības - bagātīgo dabu un mūsu dziļo latviskumu.

Tūrisma piedāvājums “Bānīša zeme” apvieno Gulbenes un Alūksnes novadus, jo tās centrālo asi veido vēsturiskā dzelzceļa līnija, kas savieno abas pilsētas un ir vienīgā šaursliežu dzelzceļa līnija Baltijas valstīs, kurā notiek regulāri pasažieru pārvadājumi. Abu novadu tūrisma speciālisti piedāvās iegūt informāciju par jaunākajiem tūrisma objektiem, rast idejas aizraujošiem pārgājieniem un velobraucieniem, izzinošiem ceļojumiem, uzzināt par lielākajiem abu novadu pasākumiem un aktivitātēm visos gadalaikos un saplānot lielisku un azartisku atpūtu šajā galamērķī.

Savukārt Ogres novads piedalīsies kopā ar konkursa "Ogres novada garša" uzvarētajiem - "Lapsu mājas siers", kas aicinās Jelgavas pilsētas svētku apmeklētājus iepazīties un izgaršot Ogres novadu. Ar virtuālās realitātes briļļu palīdzību būs iespēja nokļūt pašā Ogres sirdī un dabas klusumā Ogres novadā. Būs arī viktorīna un laimes rats, kā arī garšīgas lietas no "Lapsu mājas siera".

Lai iepazīstinātu Jelgavas svētku apmeklētājus ar tepat esošās Pierīgas tūrisma iespējām un popularizētu savus novadus, tūrisma informācijas tirgū piedalīsies arī tūrisma zīmols EXIT RĪGA, kas ielūgs ikvienu paviesoties tik daudzveidīgajā Pierīgā, kas ietver Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ropažu un Ādažu novadus. EXIT RĪGA teltī apmeklētāji varēs iepazīties ar Pierīgas tūrisma piedāvājumu. Apmeklētāji varēs arī izmēģināt savu veiksmi, uzgriežot interaktīvo laimes ratu, kur, izpildot noteiktus uzdevumus, varēs iegūt gan praktiskas, gan garšīgas balvas.

No Latvijas rietumiem - Kurzemes Jelgavā būs ieradušies Liepājas un Dienvidkurzemes, Saldus un Tukuma novadu, kā arī Ventspils pilsētas ļaudis, lai iepazīstinātu gan ar savu galamērķu, gan visas Kurzemes plašo piedāvājumu.

Liepājā ko jaunu šogad atradīs gan vēstures mīļotāji, gan ģimenes ar bērniem. Karostas cietumā atvērtas piecas jaunas ekspozīcijas – virssardzes priekšnieka kabinets, militāro tērpu un priekšmetu kolekcija, civilās aizsardzības telpa, Karostas virsnieka sievas dzīvoklis un pauninieka istabiņa. Savukārt bērnus iepriecinās Izklaides centrs bērniem "Sapņu Zeme" ar batutu zāli, slidkalniņiem un citām atrakcijām, kā arī zonu mazākajiem bērniem, bet atpūsties pēc aktivitātēm varēs rekonstruētajā Vecās ostmalas promenādē, kur ierīkoti gan apstādījumi, gan laipas, pa kurām var noiet līdz ūdenim. Liepājā un apkārtnē – Dienvidkurzemes novadā viss ir iespējams: atpūta pie jūras un pastaigas mežā, pusdienas kāpas galā vai glaunā restorānā.

Ventspilnieki leposies gan ar šī gada īpašo jaunumu – atjaunoto Ventspils Piejūras brīvdabas muzeju, kas jāredz ikvienam, gan ar iepriekšējā gada jaunumiem – piedāvājumiem ģimenēm ar bērniem: rodeļu trasi un “Vizium”. Kuldīdznieku jaunajā piedāvājumā gan unikālais skatu tornis pie Ventas, gan atklātā krājuma ekspozīcija Kuldīgas muzejā. Saldenieku pusē daudz jaunumu aktīvās atpūtas piedāvājumā – āra klinšu kāpšanas siena, airsofts, atpūta uz ūdens Ceiceres ezerā.

Tukumniekiem līdzi būs paķerts jauniznākušais novada ceļvedis ar jauniem maršrutiem Tukuma apkārtnē. Viens no tiem ir “Noķer Ziedoni!” – maršruts Imanta Ziedoņa. Savukāŗt ģimenēm, kas ceļo vairākas paaudzes vienkopus, patiks maršruts “Starp dārziem un mašīnām”, jo būs interesants gan lieliem un maziem, gan veciem un jauniem ceļotājiem.

Par Latgales tūrisma piedāvājumu stāstīs Latgales Tūrisma asociācijas ļaudis, kurus pārstāvēs Preiļu novada tūrisma attīstības un informācijas centrs, kā arī Daugavpils Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta Tūrisma nodaļa.

Preiļu tūrisma ļaudis būs atpazīstami uzreiz, jo būs tērpušies Preiļu pils grāfu Borhu tērpos, kas aicinās uz īpašo Preiļu pils fotostūrīti, kur varēs nofotografēties ar visā Latvijā populārās Leļļu galerijas cepurēm. Degustācijai latgalieši būs atveduši līdzi vīngliemežu audzētavas “Ošumājas” delikatesi – gliemežu desu. Līdzi būs arī “NESTER CUSTOM Art Gallery Preiļi”  - radošā darbnīca  un galerijas prezentācija. Un protams, te tad būs iegūstama informācija arī par citiem Latgales novadiem.

Savukārt Daugavpils teltī kā allaž būs izzinoši un aizraujoši, jo pilsētas piedāvājums ģimenēm ir tieši tāds. Un, protams, neizpaliks arī informācija par jau nākamās nedēļas lielāko notikumu Latgalē – Daugavpils pilsētas svētkiem.

Par Zemgales un Sēlijas piedāvājumu vēstīs Aizkraukles, Bauskas un Dobeles novadu, kā arī Jelgavas pilsētas un novada tūrisma ļaudis.

Latvijas Tūrisma tirgū Aizkraukles novads savā teltī stāstīs par tūrisma piedāvājumu Aizkraukles novadā, piedāvās dažādus maršrutus, bukletus, kā arī viktorīnu ar dažādiem jautājumiem par novadu. Līdzi būs paņemts arī digitālais stends, lai iepazīstinātu tirgus apmeklētājus ar zudušajām Daugavas vērtībām Pļaviņu HES būvniecības rezultātā.

Bauskas novads piedāvās uzspēlēt viduslaiku riekstu spēli un iegūt dažādas balvas un dāvanu kartes ģimenēm ar bērniem ieejai Bauskas Motormuzejā, Bauskas pilī un Rundāles ūdensdzirnavu muzejā. Būs pieejama plaša tūrisma informācija par atpūtas iespējām Bauskas novadā.

Dobeles novada tūrisma informācijas centrs, protams, iepazīstinās ar Dobeles pusi, kur šobrīd neprātīgi zied ceriņi. Līdzi būs atbraukuši arī Dobeles Amatnieku biedrības amatnieki, lai izrādītu savas prasmes.

Jelgavas tūrisma informācijas centra teltī ikviens varēs uzzināt par Jelgavas vasaras sezonas jaunumiem un aktuāliem piedāvājumiem, piemēram, par ūdens tūrisma piedāvājuma papildinājumu, pasākumiem, atpūtas iespējām ģimenēm ar bērniem un saņemt vasaras piedāvājuma brošūru. Līdzās Jelgavas TIC teltij atradīsies stilizēta Jelgavas novada pietura ar īstu autobusu, kur noteiktos laikos būs iespēja virtuāli doties uz Jelgavas novadu, caur stāstiem iepazīstot Jelgavas novada vēsturi, kultūras pērles un apskates objektus.

Pirmo reizi starp galamērķiem piedalīsies arī tūrisma aģentūra “Balt-Go”, kas organizē un aicina ceļot Latvijas iedzīvotājus pa Latviju. Viņu piedāvājums visticamāk būs saistošs tiem, kuriem patīk ceļot un iepazīties ne vien ar dažādām Latvijas vietām, bet arī iepazīties ar citiem Latvijas apceļotājiem.

Par Jelgavas pilsētas svētkiem

Šogad no 24. līdz 26. maijam ar bagātīgu svētku programmu tiks svinēti Jelgavas pilsētas svētki, kas  iesāksies piektdienas vakarā ar gājienu un svētku atklāšanas koncertprogrammu Hercoga Jēkaba. Savukārt sestdien svētku pasākumi sāksies jau rīta pusē – Krišjāņa Barona ielā un skvērā aiz Jelgavas kultūras nama notiks gadatirgus, Hercoga Jēkaba laukumā – tūrisma gadatirgus un mākslinieku skvērs, bet Lielo ielu pretim laukumam ierībinās svētku deju kolektīvu koncerts. Līdz pat vēlam vakaram Hercoga Jēkaba laukumā skanēs bagāta koncertprogramma. Par svētku pieturvietu sestdienā kļūs arī Pasta sala. Te un citviet pilsētā paredzētas arī sportiskas aktivitātes. Bet svētdien Ādolfa Alunāna muzejs aicinās uz teātra iestudējumu, savukārt brīvdabas koncertzāle “Mītava” – uz deju kolektīvu koncertiem. Par vērtīgu pieturvietu ar radošajām darbnīcām, ekskursiju un tirdziņu svētdien kļūs arī BJMK rokskola. Bet Zemgales Olimpiskajā centrā ikviens aicināts uz “Violas” futbola svētkiem.

Tiekamies Jelgavā! Priecāsies par viesiem Jelgavas pilsētas svētkos un 9.Latvijas tūrisma informācijas tirgū!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Lai skan bugi BURZMĀ Burzma
70. un 80. gadu latviešu hīti pie manis! Ieskandini saulgriežus virs Vecrīgas jumtiem, kad vēl, ja ne tagad? Gaidām Tevi 21.jūnijā jau 19.00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 20.06.2024 Apceļo Svitenes pili! Bauskas TIC
Svitenes pils piedalās akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49524403sec.