LATVIJA | Jelgava

Dienas gaismu ieraudzījusi Latvijā modernākā ūdenstūrisma bāze

Dienas gaismu ieraudzījusi Latvijā modernākā ūdenstūrisma bāze

Rekonstruētā Pilssalas iela ar labiekārtoto apkārtējo teritoriju, kurā izvietotas dažādas sporta un atpūtas zonas, ir nodota ekspluatācijā. Iedzīvotāji aicināti baudīt iespējas, ko piedāvā jaunā rekreācijas zona Lielupes krastā, ievērojot sporta un bērnu rotaļu laukuma lietošanas noteikumus.

Jāatgādina, ka Latvijā modernākā ūdenstūrisma un sporta bāzes ēka Pilssalā tika nodota ekspluatācijā jau pagājušajā nedēļā un septembrī tajā sāks trenēties pilsētas sportisti un varēs rīkot sacensības. Savukārt tagad ekspluatācijā nodota arī rekonstruētā Pilssalas iela un pārējā labiekārtotā teritorija.

Vēl projektā palikuši pēdējie darbi daļā, kurā tiek nostiprināta Lielupes krastmala 67 metru garumā, izveidojot jaunu slipu laivu nolaišanai. Tur vēl paredzēts nojaukt līdzšinējo airēšanas bāzi Lielupes krastā un tās vietā iekārtot zaļo zonu. Paredzēts, ka šie darbi noslēgsies rudenī.

Visi darbi īstenoti, realizējot divus projektus – ERAF līdzfinansēto projektu “Pilssalas ielas degradētās teritorijas sakārtošana” un valsts investīciju projektu “Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas infrastruktūras attīstība”. Abu vērienīgo projektu kopējās izmaksas ir 14 411 379,35 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums, valsts budžeta dotācija, kā arī Jelgavas pašvaldības līdzfinansējums. Darbus veica piegādātāju apvienība “ABBA”, kuras sastāvā ietilpst SIA “Abora”, SIA “Argus” un SIA “Baltijas Būve”.

Domājot par apmeklētāju drošību, teritorijā ir uzstādītas videonovērošanas kameras. Savukārt pie atpūtas, sporta un rotaļu laukumiem uzstādīti informatīvie stendi, kas informē par  laukuma un iekārtu lietošanas noteikumiem. Iedzīvotāji aicināti ar tiem iepazīties un ievērot lietošanas noteikumus. Savukārt, ja tiek pamanīti pārkāpumi, ziņot pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.

Pēc objekta nodošanas ekspluatācijā ielas, sporta un atpūtas laukumu apsaimniekošanu pārņem pašvaldības iestāde ‘’Pilsētsaimniecība’’. Savukārt teritorijā uzbūvēto publisko tualeti ar divām dušas telpām apsaimniekos SIA “Zemgales EKO”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.07.2024 - 27.07.2024 Naktsmītnes Zemgalē mierpilnai atpūtai  Zemgales Tūrisma asociācija
Ieskaties un izvēlies sev piemērotāko naktsmītni ceļojot pa Zemgali | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 28.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas tūrisma maršruti! Bauskas TIC
Dodoties uz kādu no Mājas kafejnīcām, ieplāno arī apskates objekta apmeklējumu! Apskati praktisku karti! | Skatīt vairāk
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.07.2024 - 26.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas Bauskas novadā! Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno 27.-28.jūliju, lai apmeklētu Bauskas novada Mājas kafejnīcu dienas! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


AL SVETS
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67032909sec.