LATVIJA | Jelgava

Tornī Ditas Veģes jubilejas izstāde «Starp puķēm…»

Tornī Ditas Veģes jubilejas izstāde «Starp puķēm…»

No 2024. gada 6.augusta Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma jelgavnieces Ditas Veģes jubilejas izstāde “Starp puķēm…”. 9. augustā pulksten 17 interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar mākslinieci.

Vasara – puķu laiks – ir brīdis, kad māksliniece Dita Veģe pievēršas ziedu gleznošanai savā dārzā un eļļas glezniecībai plenēros, kur neiztikt bez puķu pļavām Latvijas ainavā. Savā jubilejas izstādē māksliniece ienes šo dabas krāšņumu Jelgavas Sv.Trīsvienības banīcas tornī – izstādē apskatāmas Ditas Veģes eļlas gleznas un akvareļi, kas tapuši pēdējo piecu gadu laikā.  

Dita Veģe (1964) dzimusi Liepājā, absolvējusi Liepājas lietišķās mākslas vidusskolu un Igaunijas Mākslas institūta Tekstila fakultāti, iegūstot modes dizainera specialitāti.  Šobrīd dzīvo Jelgavā, radoši darbojas tekstilmākslā un glezniecībā. Ir Jelgavas mākslinieku biedrības biedre kopš 2009.gada.

Mākslinieces darbs sākotnēji bija saistīts ar modes dizainu dažādos uzņēmumos - apģērbu kolekciju veidošana un publikācijas Latvijas laikrakstos un žurnālos par jaunākajām modes tendencēm.           Dita Veģe desmit gadu garumā vadījusi modes dizaina nodaļu Jelgavas mākslas skolā, kā arī strādājusi par pedagogu vairākās Latvijas mākslas skolās.

Māksliniece piedalās izstādēs kopš 1996.gada – gan kopizstādēs Jelgavas mākslinieku biedrības sastāvā, gan ceļojošās tematiskās grupu izstādēs. Nesenākās personālizstādes notikušas Ā.Alunāna muzejā Jelgavā, Lielvircavas muižā, Līvbērzes kultūras namā, Saldū Kapelleru namā. Māksliniece piedalījusies vasaras plenēros, ko rīko Jelgavas mākslinieku biedrība, Dobeles muzejs un Limbažu mākslinieku organizācija.

Ditas Veģes otrs radošais novirziens ir apgleznots zīds – tiek radīti lielāki un mazāki darbi, pludināti kā akvareļi vai precīzi izzīmēti. Daudzas šalles un apgleznotie lakati atraduši īpašnieces gan Latvijā, gan aiz tās robežām. Darbi apskatāmi mākslinieces mājas lapā www.silkpoem.lv .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 03.08.2024 Vaiņode svin! Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Tiekamies 3. augustā, kad visas dienas garumā Vaiņodes stadionā, norisināsies koncerti un visdažādākās aktivitātes gan lieliem, gan maziem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69679284sec.