LATVIJA | Jelgava

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina skolēnus uz rudenīgu atpūtu

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina skolēnus uz rudenīgu atpūtu

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas aizraujošai un izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes ar bērniem.

Ceļvedī skolotāji, skolēni, kā arī ģimenes plānojot rudens ekskursijas, var uzzināt par pilsētas un apkārtnes tūrisma jaunumiem un aktuālajiem piedāvājumiem, piemēram, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja pedagoģiskajām programmām, kas būs noderīgs palīgs skolēniem vēstures mācību priekšmeta tēmu padziļinātai iepazīšanai. Viesojoties Ādolfa Alunāna memoriālā muzejā, skolēniem būs iespēja iejusties aktiera lomā un izzināt aizskatuves pasauli. Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja pārgājiens ļaus atklāt ne tikai dzelzceļa nozīmību Jelgavas attīstībā, bet arī iepazīt dzelzceļnieku ikdienu. Ceļvedī atrodams arī Dzīvesziņas un arodu sētas piedāvājums – ekskursijas, pedagoģiskās programmas seno amata prasmju iepazīšanai un meistarklases praktisku iemaņu apgūšanai.

Jāiebilst, ka Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja, Ādolfa Alunāna memoriālā muzeja, Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja pārgājiens, Dzīvesziņas un arodu sētas, Jelgavas Vecpilsētas mājas piedāvājums iekļauts programmā “Latvijas skolas soma”.

Materiālā izcelti arī pakalpojumu sniedzēji un uzņēmēji, kuri aicina skolēnus, aktīvi līdzdarbojoties apgūt dažādas prasmes, saliedēties un izbaudīt dienu kopā ar klasi. Piemēram, gatavot veselīgus saldumus un našķus, apgūt batikošanas iemaņas, spēlēt minigolfu telpā ar ultravioleto apgaismojumu.

Papildus apskates objektu apmeklējumam, JRTC rudenī aicina doties pastaigās pilsētā un apkārtnē, lai vērotu krāšņās rudens pārmaiņas dabā, piemēram, Lielupes palienes pļavās un pilsētas parkos.

Ceļvedī apkopots pasākumu plāns oktobrim un novembrim, kur iekļauti Jelgavas un Jelgavas skolēnu auditorijai piemērotākie pasākumi un izstādes. Skolēnu rudens ceļvedis 2024 pieejams virtuāli – tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 05.10.2024 Vienīgais dubultmaratons Latvijā Madonas TIC
Dubultmaratons "Taisnais 2024 ” notiks 5. oktobrī, trīs distancēs no Sauriešiem līdz Ērgļiem pa bijušo dzelzceļa līniju. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk
Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.4099741sec.