LATVIJA | Jelgava

Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma gleznu izstāde «Mīlestības spēks»

Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma gleznu izstāde «Mīlestības spēks»

No 2024. gada 10. oktobra līdz 3. novembrim Jelgavas Vecpilsētas mājā, Vecpilsētas ielā 14, skatāma studijas “Krāsmute” Ukrainai veltītā gleznu izstāde “Mīlestības spēks”.

Gleznotāja Ingemāra Treija savu studiju Tukumā izveidoja 2005. gadā. Studija „Krāsmute” apvieno vairākas gleznotāju - iesācēju, mācekļu ar stāžu un akadēmisku izglītību ieguvušu gleznotāju grupas Rīgā un Tukumā.

Vecpilsētas mājā eksponētie darbi ir gleznu kolekcijas daļa, kuru radīšana aizsākās 2022. gada martā - pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Studijas mākslinieces sāka pastiprināti interesēties un tuvāk iepazīt Ukrainas tradīcijas, vēsturi. Ukrainas krāšņie tautastērpi sajūsmināja un iedvesmoja mākslinieces jaunu darbu tapšanā. Studijas biedres izjuta nepieciešamību parādīt savu atbalstu ukraiņu tautai. Gleznojot sieviešu portretus, darbu autores prātoja par to, cik daudz ukraiņu sievietēm jāizcieš un par viņu iekšējo spēku, lai dzīvotu, glābtu bērnus, rūpētos par ģimeni un sniegtu atbalstu saviem vīriem frontē. Līdzās Ukrainas sieviešu portretiem, Jelgavas Vecpilsētas mājā būs eksponēti arī stipro latviešu sieviešu portreti.

Mākslinieces savu atbalstu un redzējumu par notiekošo pasaulē pauž caur saviem darbiem izstādē “Mīlestības spēks”. Izstādē piedalās: Ingemāra Treija, Ilze Cērpiņa, Ivonna Bredovska, Mārīte Saulīte, Viola Zaltāne, Liene Ratniece, Marika Vītola, Zane Siliņa, Linda Brence, Marita Andruse un Anita Embriško.

Iegādājoties ieejas biļeti uz izstādi, ikviens aicināts apmeklēt arī Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju, iepazīt Jelgavas zudušo koka arhitektūru un Jelgavas Vecpilsētas mājas stāstu. Izstāde un ekspozīcija apskatei pieejama no otrdienas līdz sestdienai no 10 līdz 18, svētdienās no 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro, ģimenes biļete 6 eiro.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"DEMO" salodojums TOREIZ un TAGAD Tukuma TIC
Koncertšovs "TOREIZ UN TAGAD", kurā rotaļīgā retrospekcijā uz skatuves kāps gan bijušie gan esošie dejotāji un parādīs kā 25 gados mainījušās | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.74790502sec.