LATVIJA | Dienvidkurzeme

Šonedēļ sākas Dienvidkurzemes festivāls «Rimbenieks»

Šonedēļ sākas Dienvidkurzemes festivāls «Rimbenieks»

Šonedēļ sāksies Dienvidkurzemes festivāls “Rimbenieks”, kurā Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi kopā ar saviem domubiedriem un tuvākajiem skatuves draugiem 13 izsmalcinātos muzikālos notikumos aizvedīs klausītājus aizraujošā ceļojumā pa novada pilsētām un ciemiem.

Pateicoties Dienvidkurzemes novada domes sniegtajam atbalstam, ieeja festivāla “Rimbenieks” koncertos arī šogad būs bez maksas.

Šonedēļ festivālā “Rimbenieks”, kas ar 13 dažādiem koncertiem norisināsies līdz pat 18. augustam, gaidāmi trīs koncerti – 2. augustā Kazdangā, 3. augustā Vērgalē un 4. augustā Rucavā.

2. augustā pulksten 19 ceļojums, kā jau ierasts, sāksies Kazdangas Kultūras namā, kur plašajā zālē koncertēs Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Programmā iekļauta Volfganga Amadeja Mocarta “Mazā naktsmūzika”, Artura Maskata Concerto grosso ar solistiem – vijolnieku Sandi Šteinbergu un čellistu Ēriku Kiršfeldu, kā arī Ludviga van Bēthovena Sestā simfonija (“Pastorālā”).

Mocarta “Mazā naktsmūzika” ir viens no komponista populārākajiem un publikas iemīļotākajiem skaņdarbiem, kura melodiju un harmonijas pazīst pat tie, kam klasiskā mūzika ir gluži vienaldzīga. Šī serenāde aizraus ar savu vieglo un graciozo eleganci, kurā komponista fantāzija sakuplojusi bagātīgā tēmu paletē, veidojot vieglu, elegantu, lirisku un izsmalcinātu saviesīgo mūziku.

Artura Maskata Concerto grosso ir mūsdienīga interpretācija par baroka laika concerto grosso žanru, kur instrumentu vai solistu grupas saspēlējas ar visu orķestri, un Maskata kompozīcijā klasiskās tradīcijas savijas ar košām un dinamiskām melodijām, radot aizraujošu un neparastu klausīšanās pieredzi.

Šajā koncertā skanēs arī Bēthovena Sestā simfonija, kurai pats komponists devis apakšvirsrakstu “Pastorālā simfonija jeb atmiņas par dzīvi laukos”. Šis ir komponista veltījums dabas skaistumam un mieram. Iedvesmojoties pats no savām garajām pastaigām dabas klēpī, Bēthovens simfonijā attēlo dažādas dabas skaņas un ainavas, radot emocionālu un gleznainu muzikālo stāstu.

Tāpat arī koncerta “Es redzēju sapnī” programma 3. augustā pulksten 19 Vērgales muižā dzirkstīs ar izsmalcinātu māksliniecisko dažādību un dziļu emocionalitāti. Klausītāji aicināti viesoties skaņu pasaulē, kurā Fransuā Kuperēna franču baroka mežģīnes, Kloda Debisī poētiskie un noslēpumainie impresionisma skaņu gleznojumi smalki savīsies ar Pētera Vaska klusināto mieru un apcerīgumu.

Mūsdienu komponistes Līga Ančevska, Madara Kalniņa un Natālija Munda ieaicinās laikmetīgo skaņdarbu pasaulē, kurā neaizmirstamus emocionālus mirkļus sniegs Imanta Kalniņa “Dūdieviņš” un “Es redzēju sapnī” kopā ar grupas “Jauns mēness” dziesmu “Piekūns skrien debesīs”.

Flautistes Agnijas Ābramas, koklētājas Līgas Griķes un pianistes Madaras Kalniņas virtuozo saspēli deju rakstā uzzīmēs Beatrise Anda Ozoliņa.

Svētdienas vakarā, 4. augustā, pulksten 19, mūzikas cienītāji tiek aicināti uz krāšņu un daudzveidīgu koncertu Rucavas ev. lut. baznīcā, kur Liepājas mežragu kvartets kopā ar sitaminstrumentālisti Martu Kauliņu-Pelnēnu, piedāvās klausītājiem ceļojumu caur dažādu laikmetu un stilu mūzikas virsotnēm.

Skanēs gan viens no visatpazīstamākajiem klasiskās mūzikas darbiem, kas iemieso operas žanra vieglumu un izsmalcinātību, uvertīra no Mocarta operas “Figaro kāzas”, gan enerģijas un dramatisma pārpilnā Bizē “Karmenas” svīta.

No Baha mūzikas, kas ir sinonīms baroka laikmeta izcilībai un dziļumam, majestātiskā Pirmā prelūdija no “Labi temperētā klavīra” 1. sējuma un “Jesus bleibet meine Freude” ievedīs klausītājus miera un harmonijas pasaulē, kurā atklāsies arī viena no skaistākajām lūgšanām mūzikā – Franča Šūberta “Ave Maria”.

No mūsdienu komponistu skaņdarbiem Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi atskaņos Riharda Dubras “Liepājas partitu” un Ērika Ešenvalda “O salutaris hostia”.

Plašāka informācija par festivāla “Rimbenieks” norisi pieejama Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā www.lso.lv/festivali/rimbenieks. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 05.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Bauskas novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Bauskas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 31.07.2024 Ieturi gardu Maltīti Zemgalē Zemgales Tūrisma asociācija
Piestāj un ieturi gardu maltīti kādā no Zemgales restorāniem vai kafejnīcām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 31.07.2024 31. jūlijā pl. 19.00 TUKUMĀ Edvards! Tukuma TIC
Tukumā TM Open Stage Tukku Magi pagalmā 31. jūlijā pl. 19.00 solās būt krāšņa un kolorīta pasākuma programma | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61002803sec.