LATVIJA | Dienvidkurzeme

Durbē aicina svinēt ābolu ražas svētkus

Durbē aicina svinēt ābolu ražas svētkus

Sestdien, 14. septembrī no plkst. 10.00 jau divpadsmito reizi Durbes dārznieka Sīmaņa Klēvera ābeļu dārzā un Skolas ielā ikviens aicināts svinēt rudeni un ābolu ražas laiku pasākumā “Ābolu laiks Durbē”. Šī gada pasākuma īpašais notikums – jaunā ābeļu dārza kupola atklāšana par godu dārznieka Sīmaņa Klēvera 190 gadu atceres jubilejai.

Svētku dienā mājražotāju un amatnieku tirgus, ābolu izstāde un degustācijas, Durbes ābolu raušu izstāde un degustācija, riteņbraucēju šķēršļu joslas sacensības bērniem un pieaugušajiem, kā arī konkursa “Durbes lielākais ābols 2024” apbalvošana un citas aktivitātes.

Uz svētku skatuves uzstāsies Liepājas vokālā mūzikas studija “Stari”, muzikālā leļļu teātra izrāde bērniem “Var gadīties, ka atgadās”, Miķelis Ābols ar akustisko koncertu, kā arī citi muzikāli pārsteigumi.

“Pirmie Ābolu svētki radās sastrādājoties Durbes kultūras namam un toreizējā Durbes novada lauksaimniecības konsultantei Maijai Lankupei. Šobrīd svētkus esam iedibinājuši kā ikgadēju un ļoti gaidītu pilsētiņas tradīciju, kas palīdz popularizēt vietējos ābolu audzētājus un viņu izaudzētās ābolu šķirnes Durbē un tās apkārtnē,” par svētkiem stāsta Durbes pilsētas kultūras pasākumu organizatore Daira Veilande.

Pilnu svētku programmu skatīt ŠEIT.

Svinēt ābolu ražas laiku aicina arī Medzes kultūras nams, kur 13. septembrī no pulksten 14.00 līdz 20.00 viss ar, par un ap āboliem – mākslas darbnīcas, lauku labumu tirdziņš un ābolu drumstalu maizes meistarklase.

Savukārt 14. septembrī no pulksten 11.00 sezonas noslēguma pasākumā apmeklētājus gaidīs mākslinieku un rezidenču centrs “Serde” Aizputē ikgadējā mākslas un amatniecības gadatirgū “Āboļošana”, bet 28. un 29. septembrī no pulksten 11.00 bioloģiskajā ābeļu selekcijas dārzā “Meldri” Otaņķu pagasta Rudē ābolu degustācijas un dārza apskate kopā ar saimnieku Eglonu Brūnu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KINO DIENA. Animācijas filma "STRAUME"  Tukuma TIC
Šo KINO DIENAS sezonu sāksim īpaši - ar tikai 1 filmu 22.septembrī pulksten 16:00. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.09.2024 - 18.09.2024 Sajūtu vakars LVM Kalsnavas arboretumā Madonas TIC
18. septembrī ar jauku vakara pasākumu kopā ar apmeklētājiem tiks atzīmēta LVM "Kalsnavas arborētuma" dzimšanas diena | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.09.2024 - 15.09.2024 15. septembrī ainavu tūre Leigauņu purvā Madonas TIC
Piesakies un izbaudi skaistu rudens svētdienu ar savējiem noslēpumainajā Lubāna mitrājā! | Skatīt vairāk
"Leonardo da Vinči mašīnas" Motormuzejā Motormuzejs
No 6. septembra Rīgas Motormuzejs piedāvā iespēju apmeklēt starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.097893sec.