LATVIJA | Ogre

Ogres novads aicina uz Mājas kafejnīcu dienām jau šajā nedēļas nogalē

Ogres novads aicina uz Mājas kafejnīcu dienām jau šajā nedēļas nogalē

Gada garšīgākais piedzīvojums - Mājas kafejnīcu dienas Ogres novadā, jau šajā nedēļas nogalē. Tā ir iespēja gardi nosvinēt mācību gada sākumu un Tēva dienu!

Šogad 19 Mājas kafejnīcas piedāvās gan sātīgus otros ēdienus, dažādas siltās un aukstās zupas, gan gardus desertus, kas raksturīgi  ne tikai rudenim, bet atgādinās arī par vasaras garšu. Olu burbuļvafeles, tradicionālais šašliks, pankūkas, picas, burgeri, ēdieni ar meža veltēm, kā arī izsmalcinātas tematiskās uzkodas un veģetārie ēdieni – tas viss un vēl vairāk sagaida Ogres novada Mājas kafejnīcu dienās! Dažās Mājas kafejnīcās būs pieejamas arī īpašas ēdienkartes bērniem.

Mājas kafejnīcu dienās Ogres novadā būs iespēja nobaudīt gan latviešu virtuvi, gan netradicionālus ēdienus no itāļu, franču un pat no indiešu virtuves, kā arī citām valstīm.

Aicinām izbaudīt  rudens sākuma burvību improvizētās Mājas kafejnīcās,  jo tā ir unikāla iespēja ciemoties pie saimniekiem, baudīt burvīgus ēdienus un atmosfēru, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs.

Mājas kafejnīcu dienu laikā būs iespēja ne tikai apskatīt lauku saimniecības, vizināties zirga mugurā, iegādāties lauku labumus, bet arī klausīties dzīvo mūziku, piedalīties izsmalcinātu vīnu degustācijā un keramikas radošajā darbnīcā, tekstila apgleznošanā, izmēģināt veikbordu vai braukt ar ūdensslēpēm. Vienā no kafejnīcām būs iespēja uzzināt interesantus faktus par novada vēsturi, savukārt citā – apskatīt “Dzimtas rokdarbu un porcelāna izstādi”. Arī bērniem būs ko darīt – būs pieejamas dažādas atrakcijas, spēles un rotaļu zonas. Ar visu Mājas kafejnīcu dienu piedāvājumiem aicinām iepazīties www.visitogre.lv mājas lapā, sadaļā jaunumi. Karte ar mājas kafejnīcu atrašanās vietām šeit: https://ej.uz/MKD-ON-2024

Apmeklētāju ievērībai!

-    Plānojot braucienu, noteikti piesakiet saimniekiem savu apmeklējumu – lai saimnieki var plānot ciemiņu plūsmu un neveidotos neplānotas rindas. Lielākajā daļā Mājas kafejnīcu nepieciešama ir iepriekšēja pieteikšanās.

-    Atceries, ka šīs nav “īstas” kafejnīcas un saimniekiem var nebūt iepriekšējas pieredzes viesu apkalpošanā. Mājas kafejnīcu būtība ir ciemošanās un mājās gatavota ēdiena baudīšana.

-    Visi Mājas kafejnīcu dienu dalībnieki ir noklausījušies Pārtikas un veterinārā dienesta lekciju par higēnas normām pārtikas apritē.

-    Pievērsiet uzmanību Mājas kafejnīcu piedāvājuma datumam un laikam!

-    Gandrīz visās Mājas kafejnīcās norēķini iespējami tikai skaidrā naudā.

Apciemojot Ogres novada Mājas kafejnīcas, neaizmirsti iepazīt arī tuvāko apkārtni. Idejas, ko apskatīt pa ceļam uz Mājas kafejnīcu dienām  vai starp maltītēm, meklē mājaslapā - www.visitogre.lv, kur apkopota informācija par apskates objektiem, aktīvās atpūtas iespējām un naktsmītnēm.

7. un 8. septembrī aicinām apvienot Mājas kafejnīcu apmeklējumu ar kādu no pasākumiem Ogres novadā:

-    7. septembra rītā aicinām uz dalību ikgadējā Tomes sēņošanas čempionātā, Ratu kalna teritorijā (Tomes mežos).

-    7. septembrī notiks Krapes muižas svētki. Atrakcijas lieliem un maziem, maztirdziņš, iespēja iepazīt Krapes muižas saimniecību.

-    7. septembrī DAGAMBA koncerts Ikšķilē un “RUDENS PA_SĀKUMS IKŠĶILĒ” ar gadatirgu.

-    8. septembrī notiks Tēvu dienas pasākumi.

-    8. septembris Ogres teātra izrāde RĪTDIENA IR TĀLU.

Plašāka informācija par pasākumiem pieejama www.visitogre.lv mājas lapā.

Mājas kafejnīcu dienas 2024 norisinās visā Latvijā - no jūnija līdz septembrim. Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tēva diena | Džūkstes Pasaku muzejā Tukuma TIC
Orientēšanās sacensības un radošās darbnīcas tēviem ar bērniem, kur nepieciešams tēva padoms, prasmes, iemaņas un gudrība. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 07.09.2024 Publiskā ekskursija Bauskas alus darītavā! Bauskas TIC
Esi jau sen gribējis apmeklēt Bauskas alus darītvu? Publiskās ekskursijas individuālajiem apmeklētājiem ir pieejamas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.08.2024 - 07.09.2024 Rudens stādu gadatirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
RUDENS STĀDU, AMATNIEKU UN MĀJRAŽOTĀJU GADATIRGUS Šlokenbekas muižā būs 7.septembrī no pulksten 10:00 līdz 15:00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60863614sec.