Travelnews.lv iesaka: 7 idejas nedēļas nogalei

Septembra trešā nedēļas nogale ir gatava mūs atkal iepriecināt ar dažādiem pasākumiem – gan lieliem, gan maziem, gan jauniem, gan veciem, gan aktīvas dzīves piekopējiem, gan kultūras pasākumu mīlētājiem. Travelnews.lv iesaka 7 idejas, kur doties nedēļas nogalē.

Gaujas Nacionālajā parkā ceļotāju diena

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) sadarbībā vietējiem tūrisma informācijas centriem, pašvaldībām un uzņēmumiem nedēļas nogalē - 18. un 19. septembrī aicina uz Gaujas Nacionālā parka ceļotāju dienām. Plašāka informācija atrodama šeit.

Balvos aizritēs latgaliešu festivāls “Upītes Uobeļduorzs”

Sestdien, 18. septembrī, savu 20. notikšanas reizi svinēs senākais vēl arvien notiekošais latgaliešu festivāls – mīlas dzejas un dziesmu festivāls “Upītes Uobeļduorzs”, kas ir viena no stabilākajām un atpazīstamākajām rudens tradīcijām Ziemeļlatgalē. Jubilejas festivālā Balvu novada Upītē īpaši veidotā spoguļu estrādē līdzās grupām “Dabasu Durovys”, “Unknown Artist”, folkloras kopai “Upīte” un citiem, viesos būs dziedātāja Katrīna Dimanta un dziesminieks Goran Gora. Plašāka informācija šeit.

Gulbenē mājražojumu un amatniecības gadatirgus «Ražojam paši»

Jau ierasti septembra trešajā sestdienā Gulbenē notiek mājražojumu un amatniecības gadatirgus “Ražojam paši”, kas pulcē dažādus tirgotājus gan no tuvākas, gan tālākas apkaimes. Arī šogad ikviens, kas vēlas pirkt un pārdot, būs gaidīts 18.septembrī Gulbenē uz kārtīgu rudens andelēšanos. Plašāka informāciija atrodama šeit.

Daugavpils cietoksnis aicina uz Eiropas kultūras mantojuma dienu 18. septembrī

No 2021. gada 17. līdz 19. septembrim visā Latvijā notiks ikgadējās Eiropas kultūras mantojuma dienas un tās būs veltītas nozīmīgajai transporta tēmai. Arī Daugavpils cietoksnis tradicionāli iesaistīsies kultūras mantojuma dienās un šogad mantojuma dienu tēma cietoksnī skanēs: “Daugavpils cietoksnis un dzelzceļa līnija Sanktpēterburga – Varšava cauri gadsimtiem”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Ostravas Janāčeka filharmonijas orķestris viesosies Latgales vēstniecībā GORS

Ar vienīgo koncertu Latvijā 19. septembrī plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS uzstāsies viens no Čehijas vadošajiem simfoniskajiem orķestriem - Ostravas Janāčeka filharmonijas orķestris ar diriģentu Risto Jostu un jauno, talantīgo un daudzsološo pianistu Lukašu Vondračeku. Koncertprogramma “No čehu pļavām un birzēm” ietvers čehu klasiķu Bedržiha Smetanas, Antonīna Dvoržāka un ungāra Bēla Bartoka skaņdarbus. Plašāka informācija šeit.

Pastariņa muzejā latviskās tradīcijās godinās Rudens saulgriežus

19.septembrī no plkst.10.00 līdz 17.00 Pastariņa muzejā (Bisniekos, Dzirciemā, Zentenes pagastā, Tukuma novadā) apmeklētāji aicināti izzināt un godināt Rudens saulgriežus latviskās tradīcijās. Plašāka informācija šeit.

Valmiermuižas parkā risināsies Miķeļdienas tirdziņš «Gardu muti»

Līdz ar rudens iestāšanos, 18. septembrī no plkst.11.00 līdz 15.00 Valmiermuižas parkā ieskandināsim Miķeļdienu ar tirdziņu „Garu muti”. Tirdziņa apmeklējums jāieplāno laicīgi, lai sarūpētu gardu mielastu Miķelim par godu, gardumus ziemas krājumiem, rudens veltes, krāšņumlietas, koka darinājumus un vilnas zeķes. Piedāvājums būs bagātīgs, krāsains un ikviens varēs atrast un iegādāties sev ko noderīgu. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66860986sec.