Līdzdalības kampaņā «Dari savu pilsētu labāku!» saņemti vairāk nekā 230 pieteikumi no visiem novadiem

Divu mēnešu laikā sabiedrības līdzdalības kampaņā “Dari savu pilsētu labāku!” saņemts 231 pieteikums no visas Latvijas. Savas idejas aktīvās atpūtas iespēju veicināšanai, atpūtas vietu sakopšanai un labiekārtošanai, informatīvi izglītojošu vietu izveidei vai labiekārtošanai, vides pieejamības uzlabošanai u.c. mērķiem iesūtījuši pārstāvji no visiem Latvijas novadiem un no lielākās daļas valstspilsētu. Visvairāk pieteikumu (25%) saņemti no Vidzemes, kam seko Kurzeme (24%), Zemgale (20%) un Rīga (20%), kā arī Latgale (11%), liecina kampaņas organizatora, zīmola “Mežpils alus” apkopotā informācija.

Kampaņā, kuras mērķis ir motivēt iedzīvotājus no visas Latvijas iesaistīties apkārtējās vides sakopšanā un labiekārtošanā, savas idejas varēja iesūtīt gan fiziskas, gan juridiskas personas. Lielākā daļa pieteikumu tika iesūtīti no fiziskām personām (66%), taču arī juridiskās personas – biedrības, nodibinājumi, pašvaldības – bija ļoti aktīvi (34% pieteikumu).

“Gan lielais pieteikumu skaits, gan tas, ka ar idejām kampaņā pārstāvēti visi 36 Latvijas novadi, ir skaidrs apliecinājums mūsu sabiedrības vēlmei līdzdarboties un iesaistīties, lai kopīgiem spēkiem padarītu labāku un sakoptāku gan savu apkaimi, pilsētu vai reģionu, gan visu Latviju kopumā. Patīkami pārsteidza arī ideju dažādība – no ļoti praktiskām lietām, piemēram, ielu apgaismojuma vai nožogojuma, līdz pat ļoti radošām un mākslinieciskām idejām – skulptūrām un pat zemūdens mākslas objektiem,” stāsta “Mežpils alus” zīmola vadītāja Ieva Anita Rieksta.

Vislielākā aktivitāte bija kategorijās “Aktīvās atpūtas iespēju veicināšana” un Atpūtas vietu sakopšana un labiekārtošana” – katrā no tām iesniegti 28% pieteikumu. 13% pieteikumu iesniegti kategorijā “Informatīvi izglītojošu vietu izveide vai labiekārtošana” un 12% - “Vides pieejamības uzlabošana”, bet 19% pieteikumi tika saņemti ārpus minētajām kategorijām.

“Nākamais solis ir žūrijas komisijas darbs, kuri no iesniegtajiem projektiem konkursa kārtībā izvēlēsies trīs labākos projektus, kuru iesniedzēji balvā saņems finansējumu projektu īstenošanai. Redzot pieteikumu skaitu un dažādību, jau šobrīd ir skaidrs, ka žūrijas komisijai nebūs viegli izvēlēties,” piebilst I. Anita Rieksta.

Organizatoru novērojumi liecina, ka kampaņas dalībnieki visaktīvākie bijuši tieši trešdienās, kad saņemti 82 jeb 36% pieteikumu, liela aktivitāte bijusi arī otrdienās (39 jeb 17% pieteikumu), bet vismazākā aktivitāte bijusi svētdienās – 16 pieteikumi jeb 6%.

Kampaņā “Dari savu pilsētu labāku!” varēja piedalīties ikviena fiziska persona vai juridiska persona, kuras darbības mērķis nav peļņas gūšana. Izvēlētajai pieteiktā projekta īstenošanas vietai bija jābūt publiski pieejamai. Konkursam pieteiktos projektus izvērtēs neatkarīga organizatoru izveidota žūrijas komisija, kas izvēlēsies trīs projektus, kuru iesniedzēji balvā saņems finansējumu projektu īstenošanai (viena projekta finansējums līdz 10 000 eiro apmērā (ieskaitot PVN), savukārt, kopējais balvu fonds – trīs projektu finansējums līdz 30 000 eiro (ieskaitot PVN)). Kampaņas rezultāti un uzvarētāji tiks publicēti 2023. gada 11. janvārī mājaslapā www.mezpils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80075502sec.