Ar plašu svētku programmu svinēs Grobiņas pilsētas svētkus

Nedēļas nogalē, no 2023. gada 26. līdz 28. maijam, ar svētku devīzi “Grobiņa skan!” norisināsies Grobiņas pilsētas svētki un desmitais “Seeburg Bikerland” motofestivāls, pieskandinot pilsētu ar dziesmām, dejām, pozitīvu atmosfēru, motociklu rūkoņu un atklājot vasaras pasākumu sezonu Dienvidkurzemes novadā.

Šogad pirmo reizi apvienoti Grobiņas divi lielākie vasaras notikumi – pilsētas svētki un motofestivāls, kas iepriekš tradicionāli norisinājās augustā.

Grobiņas pilsētas svētkus 26. maija vakarā plkst. 19.00 atklās tradicionālais svētku gājiens, pēc kura Grobiņas pilsdrupās skatītājus priecēs leģendārās grupas “Menuets” koncerts. Pēc koncerta aktīvākie grobiņnieki un viesi aicināti piedalīties nakts orientēšanās sacensībās.

Sestdien, 27. maijā, piepildīta svētku diena ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm visas dienas garumā. Rīts iesāksies ar skanīgu pilsētas modināšanu, bet dienas laikā aktīva un piesātināta svētku programma – amatnieku un mājražotāju gadatirgus, ko ieskandinās kapela “Luste”, Rucavas kapela “Paurupīte” un Grobiņas līnijdejotājas, ugunsdzēsēju svētki un to ietvaros jauno ugunsdzēsēju sacensības, tautas deju kolektīvu koncerts “Mūžīgi dejā” par godu Grobiņas JDK “Spararats” 30 gadu jubilejai, piedaloties JDK “Spararats” (Grobiņa), VPDK “Sudmaliņas”, JDK “Puzurs” (Druva) un JDK “Saule” (Rīga), aktivitātes bērniem – atrakcijas Dzērves laukumā, muzikālais koncertšovs “Ielūdz Adamsu ģimene”, vizināšanās ar motocikliem, kā arī “Viking Wake Grobiņa” vizināšanās ar katamarāniem, SUP dēļiem un pieejama veikborda trase, un citas dažādas sporta sacensības – loku šaušanas sacensības “Grobiņa Open 2023”, vikingu liellaivu airēšanas sacensības un Latvijas čempionāta 2. un 3. posms triālā.

“Ir liels prieks, ka šogad gan Grobiņas pilsētas svētki, gan motofestivāls ir apvienoti vienos lielos svētkos, jo piedāvāta plaša pasākumu programma. Liela izvēle, ko apskatīt un kur piedalīties – gan moču cienītājiem, gan tradicionālāku svētku baudītājiem. Šogad būs arī kāds īpašs jaunums – speed trial jeb triāls uz ātrumu Grobiņas stadionā speciāli izveidotā trasē. Tas būs gan šovs, gan tādas nelielas sacensības dalībniekiem četrās dažādās grupās,” dalās triāla čempionāta organizators Artis Alksnis. Triāls “Viking Trial” trasē arī šogad norisināsies divas dienas – sestdien un svētdien, kura laikā sacensībās piedalīsies kopumā ap 100 dalībniekiem no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas, un abas dienas mainīsies arī sacensību trases. “Trašu maiņa skatītājiem sniegs citas emocijas, bet dalībnieki rādīs augstāku meistarību.”

Sestdienas jaudīgākais notikums – plkst. 17.00 motofestivāla “Seeburg Bikerland” motociklu parādes brauciens, kurā piedalīsies vairāki simti motorizēto spēkratu īpašnieki.

“Šis gads ir īpašs, jo pirmo reizi pilsētas svētki un motofestivāls apvienoti vienā lielā notikumā. Abi šie pasākumi viens otru bagātinās un savstarpēji papildinās. Šogad ceram, ka festivāls piesaistīs daudz vairāk interesentu un dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī no Baltijas valstīm, jo motosezona ir tikai sākusies,” stāsta Dienvidkurzemes novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Vārna, kurš pats ir liels moto entuziasts. U. Vārna piebilst, ka “Zelta mopēds” nav aizmirsts un norisināsies kā ierasts – augustā.

Dienas laikā ikvienam būs arī iespēja iepazīties biedrības “Tabitas sirds” darbību un atstāt ziedojumu līdzcilvēkiem krīzes situācijās. Svētkus papildinās arī mākslinieki ar otu un audeklu, piedaloties mākslas plenērā un iemūžinot pilsētas ainavas.

“Mākslinieku plenēra atjaunotajā versijā šogad norisināsies otro reizi, pieminot grobiņnieka un gleznotāja Roberta Stārosta talantu un ļauj ieraudzīt Grobiņu mākslinieku acīm. Tā ir sava veida satikšanās dažādu paaudžu māksliniekiem no dažādām vietām,” dalās māksliniece un plenēra organizatore Inita Beihmane.

Plenēra laikā mākslinieku radītos darbus būs iespējams apskatīt sestdienas vakarā no plkst. 19 līdz 23 un piedalīties balsošanā par skatītāju simpātijas balvu, bet pēc svētkiem izstāde būs apskatāma Zentas Mauriņas piemiņas istabās no 19. jūnija līdz 18. jūlijam.

Svētku diena noslēgsies gana iespaidīgi, jo ar svētku koncertu Grobiņas pilsdrupās uzstāsies Aija Andrejeva, bet pēcāk zaļumballe ar grupu “Sienāži”, bet Z. Mauriņas Grobiņas vidusskolas sporta laukumā uz lielās “Seeburg Bikerland” skatuves kāps “AC/DC Project”, Atis Ieviņš, bet motofestivālu noslēgs balle ar grupu “Noisy party”.

Grobiņas pilsētas svētku noslēgumā, svētdien, 28. maijā, plkst. 12.30 Grobiņas ev.lut. baznīcā uzstāsies titulētais LMMDV stīgu instrumentu ansamblis “Amber Strings”.

“Šis ir pirmais gads, kad Grobiņas lielākos pasākumus apvienojam vienos lielos un jaudīgos svētkos, aicinot visas trīs dienas izbaudīt bagātīgu pasākumu programmu gan grobiņniekiem, gan pilsētas viesiem. Tas ir izaicinājums, apvienot divus, savā ziņā, ļoti atšķirīgus pasākumus vienā, bet mēs ar lielu prieku gatavojamies šiem svētkiem, lai arī ar vērienu ieskandinātu vasaru. Lai ikvienam skanīgi svētki un sirsnīga kopā būšana!” stāsta Grobiņas pilsētas kultūras pasākumu organizatore Gunta Gruntiņa.

Pilna Grobiņas pilsētas svētku programma apskatāma Dienvidkurzemes novada mājas lapā https://www.dkn.lv/lv/notikums/grobinas-pilsetas-svetki-un-seeburg-bikerland-motofestivals?date=0 .

Visi svētku pasākumi apmeklējami bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65284705sec.