«Rīgas Jūgendstila centrs» iepazīstinās ar vērienīgu kolekciju

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" ir vienīgais Latvijā, kas glabā un popularizē jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu. Izstāde "Jūgendstils Rīgā. Kolekcijas desmitgade", kas no 2019. gada 21. jūnija būs apskatāma izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa", iepazīstinās ar muzeja desmit gadu laikā mērķtiecīgi un rūpīgi veidoto kolekciju.

Izstāde daudzpusīgā un interaktīvā veidā ataino Rīgas jūgendstila kultūrvēsturisko mantojumu Eiropas kontekstā. Tā iepazīstina ar 20. gadsimta sākuma estētisko pasauli, kultūras un sadzīves tradīcijām.

Muzejiskie priekšmeti pārsteidz ar stila izsmalcinātību un eleganci. Plašās porcelāna, fajansa, stikla un metāla kolekcijas, interjera priekšmeti, greznie dāmu un kungu apģērbi un aksesuāri, grāmatas un periodika sniedz ieskatu rīdzinieku mākslas dzīvē, stāsta par kultūras centieniem un sadzīvi 20. gadsimta sākumā. No paaudzes paaudzē mantotie rokdarbi demonstrē rīdzinieču radošo meistarību. Fotogrāfijas un to albumi raksturo Rīgas foto darbnīcu tehniskās iespējas un ataino jūgendstila laika apģērbu, aksesuāru un frizūru modi. Muzeja glezniecības un grafikas kolekcijā skatāmi vairāki izcilu jūgendstila perioda mākslinieku – J. Rozentāla, B. Borherta, K. Brencēna u. c. – darbi. Izstāde sniedz ieskatu arī izcilo arhitektu Konstantīna Pēkšēna un Vilhelma Bokslafa radošajā darbībā. Aplūkojami arī 20. gadsimta sākumam raksturīgi jūgendstila viesistabas un ēdamistabas interjeri ar autentiskiem šī stila elementiem.

 "Jūgendstils Rīgā. Kolekcijas desmitgade" caur dažādo šī laika artefaktu kopumu mūsdienu skatītājam plašā un aizrautīgā veidā vēsta par šī laika estētiskajām vērtībām, par kultūrvēsturisko procesu norisi, to nozīmību un ietekmēm gan Rīgas, gan arī Eiropas kontekstā.

Izstādi organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" un izstāžu zāle "Rīgas mākslas telpa".

Izstāde "Jūgendstils Rīgā. Kolekcijas desmitgade" izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa", Kungu ielā 3, Rīgā, skatāma līdz 2019. gada 22. septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50389886sec.