«Rīgas jūgendstila centrs» aicina apskatīt virtuālu Lieldienu izstādi

Tradicionālā Lieldienu izstāde muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" šogad notiks nedaudz citādi – virtuālajā vidē.

Iepazīsim krāšņo, svētkiem veltīto muzeja atklātņu kolekciju. Tā ir īpaši daudzveidīga, jo 20. gadsimta sākumā sveikt draugus Lieldienās, pa pastu nosūtot atklātni, bija iecienīta tradīcija. Muzejs aicina aplūkot atklātnes, gūt prieku un, iedvesmojoties no redzētā, nosūtīt sveicienu saviem mīļajiem, šoreiz elektroniski!

Muzeja krājuma atklātnes ļauj iejusties 20. gs. sākuma Lieldienu noskaņās. Koši krāsotās, rakstainās olas papildina pavasarīgie pūpoli, vijolītes, sniegpulkstenītes, narcises, maijpuķītes un citi pavasara ziedi. Grozos, ratos, traukos, sūnās, pat automašīnās – it visur Lieldienu laikā meklējamas olas. Svētku norise nav iedomājama bez šūpošanās, tas vērojams arī atklātnēs. Jautri mājdzīvnieki, mazi cālīši, dažādi putni un pat personificēti zaķi atgādina par svētku ieražām un ar vieglu humoru novēl priecāties. Prieku apliecina arī kristīgajai tematikai veltītas atklātnes par Jēzus augšāmcelšanos. Pavasara ainavu, jūgendstila kompozīcijas un līniju elegance, latviešu dzejnieku Kārļa Skalbes, Jāņa Akuratera, Raiņa, Eduarda Veidenbauma, Edvarda Treimaņa, Augusta Saulieša un citu dzejas rindas rada patiesu un neatkārtojami kolorītu svētku noskaņu.

Izstāde būs apskatāma www.jugendstils.riga.lv no 7. aprīļa. Atklātnes būs iespējams lejupielādēt nosūtīšanai elektroniski.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76031613sec.