Rīgas maratons virtuālajā vidē noslēdzies; medaļas būs īstas

Rimi Rīgas 30. jubilejas maratons, kas šogad pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē norisinājās virtuāli, ir noslēdzies ar 15 964 dalībnieku virtuālu startu 67 pasaules valstīs. Savas distances dalībniekiem bija iespēja izskriet jebkur Latvijā un pasaulē, pēc izvēles rezultātus fiksējot Rimi Rīgas maratona virtuālā skriešanas kluba platformā vai prieka pēc izskrienot bez rezultāta fiksēšanas.

Visi reģistrētie dalībnieki neatkarīgi no tā, vai tie fiksēja rezultātus virtuālajā skriešanas klubā vai vienkārši noskrēja savu distanci jebkur Latvijā vai pasaulē, saņems Olimpisko medaļu dizainera Džuņiči Kavaņiši medaļas.

No trešdienas, 14. oktobra tās būs pieejamas maratona sezonas notikumu centrā Alfa, kurā vienlaikus norisināsies arī maratona medaļu nedēļa, dalībniekiem nodrošinot dažādus pārsteigumus un vairākos tirdzniecības centra veikalos īpašus piedāvājumus.

Rimi Rīgas 30. jubilejas sezonas maratonam, kas no maija tika pārcelts uz oktobri, reģistrējās 15964 dalībnieki no 67 valstīm. Maratona dienas distancēm šogad kopumā reģistrējās nepilni 10 000 dalībnieku: 42 km distancei reģistrējās 802 skrējēji, pusmaratonam pieteicās 2370 dalībnieku, 10 km distancei – 2743 skrējēju, savukārt 5,5 km – 3928 skriešanas entuziasti. Bērnu dienai bija reģistrējusies 6121 ģimene ar bērniem: Ģimeņu skrējienam 1716 dalībnieku, bet mazajās distancēs – 200 m, 400 m un Happy mazuļiem – 4405 mazo ziķeru. Rimi Rīgas maratona virtuālā skriešanas klubā rezultātus fiksēja 3412 skrējiena dalībnieki.

“Šajā nedēļas nogalē piedzīvojām to, ka gadiem veidotā skriešanas kustība un skrējēju komūna ir dzīvāka par dzīvu. Skrējēji bija gatavi pielāgoties jaunajiem apstākļiem un atbalstīt maratonu, noskrienot savu distanci jebkurā vietā Latvijā un pasaulē. Tik daudz bilžu ar maratona numuriem un video stāstu sociālajos tīklos Rimi Rīgas maratons līdz šim nav piedzīvojis. Paldies ikvienam par uzmundrinājumu un atbalstu, ko sniedzāt mums šajās dienās,” aizkustināts par virtuālā maratona norisi stāsta Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords. 

Alfas medaļu nedēļa

No šīs trešdienas, 14. oktobra līdz svētdienas, 18. oktobra vakaram Rimi Rīgas maratona reģistrētie dalībnieki savas medaļas varēs saņemt maratona sezonas notikuma centrā Alfa, kur netālu no Info centra būs izvietots medaļu saņemšanas punkts. Pie medaļas būs iespējams tikt, uzrādot savu starta numuru vai reģistrācijas apstiprinājuma vēstuli. Vienlaikus maratona sezonas notikumu centrs medaļu nedēļas ietvaros ir sagatavojis vairākus pārsteigumus – tuneļšalli katram skrējējam, maratonam veltītu foto stendu un izdevīgus piedāvājumus ar medaļu vairākos Alfas veikalos. Ārvalstu skrējējiem medaļas tiks nosūtītas pa pastu.

“Lai arī šogad Rimi Rīgas maratonā katrs dalībnieks devās skrējienā pa individuāli izvēlētu maršrutu, priecājamies, ka skriešanas svētkus varam noslēgt vienuviet – ar medaļu izsniegšanu maratona sezonas notikumu centrā Alfa. Svinīgo emociju iemūžināšanai esam izveidojuši īpaši maratonam veltītu fotosienu. Priecājamies par visiem, kuri, neraugoties uz negaidīto pavērsienu pasākuma norisē, ir spējuši uzturēt sportisko garu un, iespējams, uzmundrināt arī citus,“ stāsta tirdzniecības centra Alfa vadītāja Liene Apine.

Medaļu nedēļa Rimi Rīgas maratona ietvaros norisinās pirmoreiz un ir tapusi, iedvesmojoties no pasaules maratonu medaļu pirmdienas, kurā visi 42 km finišētāji ar medaļām kaklā lepojas par paveikto un izbauda pilsētas restorānu un veikalu piedāvātās atlaides maratonistiem.

Par Rimi Rīgas maratonu:

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. 30. Rimi Rīgas maratons notika 2020. gada 10.-11. oktobrī. 2019. gadā Rimi Rīgas maratons sadarbībā ar Bērnu Slimnīcas fondu un Rimi izveidojis "Kustību par kustību" bērniem ar kustību traucējumiem, lai ar skrējēju aktīvu līdzdalību savāktu 35 000 eiro ziedojumu. 2019. gadā pasākums pulcēja 38 398 dalībniekus, t. sk. 4 632 ārvalstniekus no 82 pasaules valstīm un teju 13 tūkstošus bērnu "Rimi Bērnu dienas" ietvaros. Pasākums atkārtoti saņēmis prestižo Pasaules Vieglatlētikas asociācijas (World Athletics) "Zelta" kvalitātes zīmi (Gold Label). Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Galvenais partneris – Rimi, sponsori – WESS Motors Toyota, Sportland, Nike, Live Riga, maratona sezonas notikumu centrs – t/c Alfa. Partneri – Mēness aptieka, dabiskais minerālūdens Mangaļi, Gjensidige Latvija, DPD Latvija, SIS, Lido, Garmin, Bella, Happy, Latvijas Zaļais punkts, Angico, LSFP, LVS, Klotiņi & Serģis, VSK Noskrien. Mediju partneri – LTV, LSM, JCDecaux.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41402698sec.