Slovāku mākslinieku rotu izstāde «Dialogi ar pagātni» muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs»

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” sadarbībā ar Slovākijas Republikas vēstniecību aicina uz slovāku mākslinieku Janas Mahatovas un Pētera Mahata rotu izstādi “Dialogi ar pagātni”. Dabas un vēstures motīvu iedvesmotās mūsdienīgās rotaslietas eksponētas jau vairākās Eiropas valstīs, bet Latvijā ˗ pirmo reizi.

Jana Mahatova (dz. 1972. g.) ir viena no pirmajām slovāku māksliniecēm, kas beigusi juvelieru studijas Bratislavas Mākslas un dizaina akadēmijā, mācoties pie mākslinieka, juveliera Antona Cepkas un Karola Veislehnera. Daiļradē J. Mahatova iedvesmojas no sava dzīvesstāsta un vēsturiskās pieredzes, tādejādi radot daudzslāņainus, vizuāli un informatīvi bagātus  mākslas darbus. Tie var būt  izstrādāti medaljonu veidā laminētā fotogrāfijā vai grebtās sudraba loksnēs. Vēl viena tēma, kam viņa ik pa laikam pievēršas, ir saistīta ar vēstījumu, ko sniedz vecas pastkartes un avīzes. Tas redzams mākslinieces jaunāko darbu sērijās.

Pēteris Mahats (dz. 1971. g.) rotas veido kā mazas skulptūras, balstoties uz reljefa, plastiska veidojuma un kuba principiem. Viņa rotaslietās atspoguļojas smalka juveliera un tēlniecības metožu saspēle. Daudzus gadus mākslinieks strādājis galvenokārt ar sudrabu. Taču šobrīd liela loma viņa darbos ir sintētiskajiem materiāliem, kas ļauj veikt sarežģītus eksperimentus, izmantojot jaunākās tehnoloģijas.

Abu mākslinieku veikums augstu novērtēts, viņi ir Slovākijas prestižākās balvas “Kristalove Kridlo” laureāti kategorijā “Daiļrade” 2020. gadā.

Izstāde muzejā apskatāma no 2022. gada 20. janvāra līdz 27. februārim katru dienu, izņemot pirmdienas, no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ieeja muzejā, uzrādot COVID 19 sertifikātu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80539584sec.