Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu pārveidos par četru sezonu bioparku

2022. gada 17. augustā Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza uzņēmuma vadības komanda prezentēja jauno attīstības vīziju “Masterplan 2035”,  kas tiks realizēta nākamo divpadsmit gadu laikā.

“Masterplan 2035” realizācijā Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs investēs 45 miljonus eiro, lai zooloģisko dārzu pārveidotu par četru sezonu bioparku, kurš nākotnē uzņems 1 000 000 viesu gadā.

“Masterplan 2035” realizācija norisināsies septiņos secīgos posmos, kurus pilnībā pabeigs līdz 2035. gadam un tās ietvaros tiks paplašināta zinātnes un izglītības funkcija, rūpes par darbiniekiem un inovācijas uzņēmuma mērķu sasniegšanā.

Tāpat tiks papildināta arī dzīvnieku kolekcija ar tādiem retiem dzīvniekiem kā sniega leopards, baltais degunradzis, Kāpzemes pingvīni un citiem īpaši aizsargājamiem dzīvniekiem. Tiks attīstīta iespēja viesu mijiedarbībai ar dzīvniekiem, piedāvājot īpašu un neatkārtojamu klātbūtnes pieredzi dzīvnieka apdzīvotajā teritorijā, dodoties cauri jaunajām ekspozīcijām pa īpašām takām.

Guna Vītola, Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza Dzīvnieku kolekcijas departamenta vadītāja: "Nākotnē 80% no Rīgas zooloģiskā dārza dzīvnieku kolekcijas būs sugas ar augstu vērtību sugu saglabāšanā, izvēloties savvaļā retas un apdraudētas sugas, kam nepieciešama aizsardzība ārpus dabiskā areāla. Tā kā Rīgas Nacionālais Zooloģiskā dārzs ir EAZA (Eiropas zoodārzu un akvāriju asociācija) biedrs, dzīvnieku izvēle un pavairošana tiek un tiks veikta sekojot rekomendācijām, lai kopā ar Eiropas un pasaules zoodārziem saglabātu pasaules bioloģisko daudzveidību."

Jānis Rudzītis, Rīgas Nacionālā Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs: ”Mūsu darbības rezultātā Rīgas Nacionālajā Zooloģiskajā dārzā pirmajā pusgadā esam vidēji par 24% audzējuši apgrozījumu salīdzinot ar jebkuru līdzšinējo pirms kovida periodu. Augošā sabiedrības interese par zooloģisko dārzu ir labs pamats pārliecībai, ka jaunā vadības komanda veiksmīgi  realizēs “Masterplan 2035” un sasniegs augstos uzstādītos mērķus.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Park Hotel Latgola semināru telpas
,


Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98113203sec.